Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Samohranilkam ne, ministrom ja, ali kdo je tu nor!

Samohranilkam ne, ministrom ja, ali kdo je tu nor!

Odgovor na objavo uporabnika
mijav mijav, 01.02.2022 ob 09:53

Zartrose izven profila, 01.02.2022 ob 09:46

mijav mijav, 01.02.2022 ob 07:14

na splošno se mi zdi pomoč, ki ni solidarna za vse čisto mimo. Še najbolj prav bi bilo, da bi vsem znižali položnice pa mir. Moram pa dodati, da logično, da večje družine porabijo več elektrike, ne samo za ogrevanje več sob, tudi za več pralnih, sušilnih, pomivalnih strojev, pečic, štedilnikov,  ko je treba narediti obroke.

ja če tega niso sposobni vzdrževat je na mestu, da se ne naredi toliko otrok. zato tej dodatki za velike družine zgolj podpirajo lene riti, da še več služijo na račun otrok.. kar je grozno! Ukinit, pa bo tudi manj naraščaja. Imej jih toliko kolikor jih lahko vzdržuješ zgolj s samo plačo.

otroci so naša prihodnost, pa če se ti razpočiš v svoji osamljenosti, bo vedno tako. Vsaka družba rabi otroke, zato je tudi prav, da se jih podpira.

RES? Zakaj se pa mojega otroka ne podpira? Je Bogat? Kolikor jaz vem, otrok nima premoženja. Aja zato, ker je naša družina bolje situirana? Ker smo si plačevali študije na kredit in delali študije ob delu, da smo imeli delovno dobo in še izobrazbo?

Zakaj se v mojega otroka ne vlaga enako kot v sosedovega? No dej razloži mi…

lunca se gunca, 01.02.2022 ob 09:56

RES? Zakaj se pa mojega otroka ne podpira? Je Bogat? Kolikor jaz vem, otrok nima premoženja. Aja zato, ker je naša družina bolje situirana? Ker smo si plačevali študije na kredit in delali študije ob delu, da smo imeli delovno dobo in še izobrazbo?

Zakaj se v mojega otroka ne vlaga enako kot v sosedovega? No dej razloži mi…

zato ker je oblasti oz. bolje rečeno eliti (pač tisti, ki vrtijo svet, pa ni nujno da so glih politiki) v interesu, da ima čimveč otrok najnižja raja, da je dovolj delovne sile za podpiranje elit. Tiste, ki so konkurenca eliti (če si veliko vlagala v otroke pač najbrž hočeš, da prilezejo čim više), pa je treba držati nazaj (vsak hoče ostati na tronu, kaj pa drugega). Zakaj pa misliš, da se podpira nerazumno razmnoževanje tretjega sveta in potem “uvoz” teh v razviti svet?

Zdej samo čakam na samohvalnice in samo-hvalospeve, kaj so vse DALI. Jumbo plakati in poplava strani na fb in povsod s trkanjem po prsih kaj so vse dali in seveda spodaj sds znakec, čisto tako, kot bi oni iz lastnega žepa ljudem talali.

Folk pa crkuje in drgeta ob mrzlih radiatorjih, ki si jih več ne upajo prižgati.

lunca se gunca, 01.02.2022 ob 09:50

razdejujejo in razdeljujejo, to kar razdeljujejo pomeni, še več denarja v obtoku, še višja inflacija, še več podražitev – jeseni boste bogi ko cerkvene miši… Največji problem je pa to, da ljudem, ki najbolj polnijo proračun, ljudem, ki so srednji razred pa NE DOBIJO NIKOLI NIČ… samo pobirajo jim in pobirajo jim… In kdo ustvarja dodano rednost? Gospodarstvo in potrošnja teh ki služijo vmesne zneske in ki nikoli NIČ ne dobijo. In samo bog vam pogaja ko bo tem POČIL FILM in bodo rekli, mi se tega ne gremo več… denarja za razdeljevanje bo tako in tako zmanjkalo. Obetajo se nam višanje obrestnih mer – bogi uni s krediti ko jim bodo obroki začeli naraščati v nebo. Dražilo se bo spet od vrtca, do hrane, do ogrevanja – konec je lepega življenja ljudje, poletje še damo skozi – uživamo na morju, pa že tukaj se bo pokazala realnost, ko turističnih bonov ne bo več. Sam bog pomagaj vsem od jeseni naprej… Če bo Amerika v teh tednih dvignila obrestne mere, sledi EU, najprej samo toliko, da gre iz negative, potem pa Euribor v Nebo, ker bo potrebno usklajevati inflacijo, ki bezla. Tako Ameriki, kot tudi v EU. Pripravite se na jesen, samo to vam lahko rečem.

“lunca se gunca”, se strinjam. Potiho upam, da jesen le ne bo tako grozno huda kot napoveduješ, ampak gotovo pa prihajajo (še) slabši časi (kot so zdaj).

Kot prvo. Ne bo se delil naš davkoplačevalski denar. Ampak se bo delil denar iz Evropskih sredstev. In pod drugo. Večina samohranilk (ne vse) so same hotele biti samohranilke. Moškega so potrebovale samo za oploditev.

campari, 01.02.2022 ob 10:53

Kot prvo. Ne bo se delil naš davkoplačevalski denar. Ampak se bo delil denar iz Evropskih sredstev. In pod drugo. Večina samohranilk (ne vse) so same hotele biti samohranilke. Moškega so potrebovale samo za oploditev.

Delil se bo evropski denar, podpisan bo pa kot vedno sds.

In nima veze kaj je kdo hotel biti, ali kdo česa ni hotel biti, tukaj se pogovarjamo o ministrih , ki

dobijo vse možne in nemožne dodatke, kdor misli da dobijo samo plačo, je naiven kot noč, pa zdaj dobijo še energetskega na vse ostalo.

Tebi je to kul, nam ostalim pa bedno.

Minister kralj je označil rojevanje otrok za “plemenito dejanje”. :))

Toliko da veste, cigani niso paraziti družbe, ampak s serijskim rojevanjem opravljajo plemenito delo. Jim bo minister pripel odlikovanje?

No, dobro, da so še pred volitvami pokazali, kam pes taco moli. V bodoče nameravajo še naprej z vavčerji podpirati velike družine – ne z boljšimi pogoji dela in nižjim delavnikom za vse ženske, ki bi rezultiral v večji rodnosti  – ne, z metanjem denarja vanje.

Projekt, ki je že na Madžarskem katastrofalno propadel, ker ženske niso več neumne, da se bodo pustile tako nategnit in ne bodo rojevale politikom ja ljubo. Raje bodo spokale v tujino  – vsak 5. Madžar se rodi v tujini in v to smer nas peljejo.

domnevam, da bo s tem talanjem kar nekaj dela. Pri penzičih in velikih družinah najbrž dosti enostavno, ampak za OD pa bo šlo kako? Bo moral CSD dati podatke o starših otrok, za katere se prejema OD?

ko se mi ravno dogaja se sprašujem tudi, če bo recimo nek stari ata, ki je pri 60+ zaplodil otroke, pa ima pod jurja penzije, tri otroke in OD do 6. razreda dobil 3x po 150 evrov ali samo enkrat?

mijav mijav, 01.02.2022 ob 11:05

ko se mi ravno dogaja se sprašujem tudi, če bo recimo nek stari ata, ki je pri 60+ zaplodil otroke, pa ima pod jurja penzije, tri otroke in OD do 6. razreda dobil 3x po 150 evrov ali samo enkrat?

In starši treh otrok z OD-jem. Enkrat ali dvakrat?

In upokojeni par. En dodatek ali dva?

Kako imaš prav. Zakaj spravljati otroke na svet, če jih ne moreš vzdrževati. Tukaj pa je nonsens še večji, denar bo šel velikim družinam, ki imajo denarja dovolj, ki celo spadajo pod takozvano elito. Ja, kdo je tukaj nor?!

Bojda naj bi bilo imeti štiri otroke plemenito dejanje in doprinos družbi. Ha ha ha!

Teh ukrepov sploh ne bi smelo biti. Niso pa nič kaj drugačni kot ostali. Saj v službi tudi, ko sončki zbolijo ali pa zaprejo vrtce, starši tudi vzamejo bolniško za otroka, ostali pa delamo dvojno, trojno če je dober posloven dan.

Elektrika se bo podražila vsem. Nekaterim prej, drugim kasneje. Meni vsaj še pol leta ne. Jaz tudi mislim, da če imaš otroke moraš imeti tudi standart oz. finančna sredstva se pravi pomoči sploh ne potrebuješ. Vse ostalo je pa žalost z dodatkom ali brez.

Lahko zaplodi jih pri 50ih pa ima 15 let stare pa penzijo.

luna894, 01.02.2022 ob 09:41

Za kakšne energetske vavčerje naj bi tu šlo?  Enim se je podražilo ogrevanje, drugim elektrika.

Vavčerji bi morali vezani na račune, tisti, ki plačuje višjo položnico, bi moral dobiti nakazilo, ne glede na status.  Če se že grejo pomoč.

Vavcerji Sploh nebi bili potrebni.

Država enostavno dofinancira razliko nove in stare cene. Cene bi ostale take kot pred dvigom. Precej manj denarja bi šlo v to, poleg tega se posredno delo administracije komu ja in komu ne. Bilo bi najbolj pravično. Ampak naši vrli… 1+1 je še vedno 2

Ne vem, če ste prav razumeli ukrep.

Samohranilka z enim otrokom in dohodkom do 1360 neto dobi ta dodatek.

Samohranilka z dvema otrokoma in dohodkom do 2040 neto tudi dobi ta dodatek.

Po vaše so to torej socialno šibkejše?

Ja, to pa je politika Janše. Ženska je manjvredna.

Po tem ukrepu je Golob, ki mu že par mesecev očitajo previsoko plačo, ranljiva skupina in mu je treba doplačat za elektriko – ki jo proizvaja sam. :))))))

Pomagati tistim, ki imajo nizke dohodke, ne pa na število otrok. Csd ji imajo te podatke.

Prvi avtorici:

Spoštovana gospa/gospodična. Povsem vas razumem, upam pa, da imate vsaj ta privilegij, da niste sokriva, da so ti gospodje v belih srajcah postali ministri.

Nekateri tega privilegija žal nimamo in moj občutek krivde je po tisti oddaji, v kateri sem izvedel, da so gospodje 150000 tisoč svojih bratov in sester (seveda je vmes tudi veliko ateistov; tudi oni so naši sodržavljani(ke), ki plačujejo davke in bi morali imeti pravico do zdravnika, se strinjate?) spravili morda celo v smrtno nevarnost (v oddaji je bil en tak primer) je … ne vem, ne znam opisati.

Žal sem povsem nepomembna oseba brez vpliva in samo z enim glasom, pa še s tem ne vem natančno kaj narediti, vem pa da Jezus ni nosil poštirkanih srajc in Armanijevih kravat. Če imate kako pametno idejo, kaj naj v malem travnu s tem glasom naredim, se bom pa jutri zvečer vrnil na ta forum in prebral vaš cenjeni odgovor.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close