Samo majhno vprasanje
Hej!
Ker sem nekoliko preobcutljiva na pecilni prasek v pecivu, izbiram recepte, ki ga ne vsebujejo. Veckrat pecem razne muffine, ki jih potenm sama ne jem. Drugi p.p. ne obcutijo. Danes sem jih ze spekla, seveda s pecilnim.
Je katera ze pekla brez ? Kateri recept naj poiscem, saj jih je res toliko:)
Lep pozdrav Babi
Ola !
Iz moje knjige o muffinih
Malinovi muffini s sneženo kapico
Testo :
125 g masla
125 g sladkorja (jaz ga dem vedno manj)
ščepec cimeta
nekaj kapljic vanilijeve arome
2 jajci
200 g moke
50 g jedilnega škroba
250 g svežih malin
Za snežene kapice
3 beljaki
70 g sladkorja
50 g sladkorja v prahu
1 žlica jedilnega škroba
Maslo s sladkorjem., cimetom in aromo penasto zmešamo, postopoma dodamo jajci ter moko s škrobom. 1/3 do 1/4 malin zmečkamo in vmešamo v testo, ostale prihranimo. Maso damo v namaščen model za muffine in pečemo pri 180°C 20-25 minut.
Medtem stepemo beljake s sladkorjem. Dodamo presajan sladkor v prahu in škrob. Pečene muffine vzamemo iz pečice in nanje nabrizgamo kupčke beljakove mase. Za 10 minut jih damo v pečico pod žar. Okrasimo s prihranjenimi malinami.
V knjigi je še nekaj muffinov brez pecilnega, bom kasneje napisala. Zdaj namreč delam pecivo za jutri.
LP, Maja
Ola!
Torta za jutri je v hladilniku :))
Recepti za muffiine brez pecilnega
Velikonočni muffini – 6 kosov
200 g drobno naribanega korenčka zmešamo z 1 žlico limoninega soka
2 beljaka
100 g sladkorja
2 rumenjaka
1 vanili
100 g sesekljanih lešnikov
30 g mletih lešnikov
Za okras : 100 g sladkorja v prahu, 1-2 žlici vode in par kapljic rastlinskega olja gladko zmešamo, 6 marcipanovih korenčkov
Beljake in 2/3 sladkorja trdo stepemo ter dodamo penasto stepene rumenjake s preostalim sladkorjem in vanilijem. Previdno vmešamo še koreneček ter vse lešnike. Pečemo pri 180°C 30 – 35 minut. Ohladimo jih na rešetki. Premažemo z glazuro in okrasimo z marcipanovim korenčkom.
Sacher-muffini
200g masla
130 g sladkorja
ščepec soli
4 rumenjaki
80 g moke
80 g mletih lešnikov
130 g naribane čokolade
žlica kakava v prahu
4 beljaki
In še :
125 g marelične marmelade
50 g temne in 5o g bele kuverture
Maslo s sladkorjem kremasto zmiksamo in postopoma dodamo rumenjake. Nato pa še moko s čokolado in lešniki ter trd sneg.
Nadevamo v pomaščen model za muffine in pečemo pri 180°C 25 – 30 minut.. Pečene vzamemo iz pečice in jih takoj premažemo z marmelado ter ohladimo. N ohlajene damo najprej malo temne kuverture, nato še svetle in z vilico naredimo marmorni vzorec. Po želji okrasimo s kandiranimi češnjami.
Babi, če bom pa še našla kakšen recept za muffine brez pecilnega pa ga bom napisala.
Upam ,da bo to kaj pomagalo.
LP, Maja
Hej!
Avena, havla!
Tega Bio p. res ne poznam, ga bom poiskala:)
Sicer sem ze pomilsila na sneg iz beljakov na koncu, pa sem se danes prepozno spomnila. Sem imela obisk pri poznem zajtrku in ni bilo casa za eksperimentiranje. Sicer so sli za med:) So bili medeni muffins!!
Majuska, tudi tebi hvala za recepte, bo se kako prislo prav. Zdaj ugotavljam,
da imam Muffins receptov se in se, za razne okuse:)
In ko me vprasajo za recept, povem vedno kaj drugega. Zdaj me je ze izucilo in recem:
Osnova enaka, le v suho maso zamesaj pac, kar ti najbolj pase!:)))
Lep dan Babi
Tudi jaz nisem ljubiteljica pecilnega praška. Pecilni prašek v pecivu čutim kot neprijeten okus. V zadnjem času sem malo eksperimentirala, a še nisem prišla do kakšnih oprijemljivih rezultatov. Včasih sploh nisem pekla peciva s pecilnim praškom, v novejših časih se pa prepričujem, da pecilni prašek ni škodljiv (popravite me, če se motim) in da lahko v zameno uporabljam manj jajc in maščobe – kar ni zanemarljivo. Rešitev vidim v nadomestkih pecilnega praška, a žal pri nas je ponudba pecilnih praškov “za diabetike” zelo slaba. Poizkusila sem bio pecilni prašek, a zame ni rešitev – še vedno ga čutim v pecivu.
Forum je zaprt za komentiranje.