sami v Budimpešti
Pred kakim mesecem sem se obrnila na vas z vprašanjem in strahnom, al naj grem sama s tremi otroki v Budimpešto in dobila kar nekaj pametnih nasvetov.
Imeli smo se čudovito. Vesela sem, da sem se ojunačila in šla (stari so 5,8 in 10 let). Se že veselim kake nove priložnosti, spet bi šla 🙂
Budimpešta pa je bila zanimiva tud za najmlašega – živalski vrt, Margaretin otok, Buda, peš na hrib Gelert (Citadela) – na pobočju so tudi igrala, pa vsa prevozna sredstva (metro, tramvaj, bus, ladjica)… za konec še Tropikarijum v predmestju. Ljudje vsi po vrsti prijazni, so se sami ponujali za pomoč, če so videli, da kaj iščemo po zemljevidu, in tud s sporazumevanjem ni blo problema (pred precej leti, ko sem bila tam kot študentka, smo se komaj kaj zmenili, niti angleščina niti nemšina nista pomagali).
Cene pa so po večini normalne – kakšna stvar ceneje kot pri nas, druga dražja. No, sem pa pila tud najdražji kavo za 3 EUR 🙂
Skratka, razen vožnje z avtom po mestu, da smo prišli do apartmaja (ogromno enosmernih ulic in z glavne ceste le vsake kvatre lahko zavijaš levo), smo se imeli super.
Forum je zaprt za komentiranje.