Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sama zavist ju je

Sama zavist ju je

Imam brata, ki je na žalost zelo nesramen do ljudi in zelo zavisten, celo do lastne družine, kaj šele do drugih. Ker sem jaz bolj uspešna od njega (on dela na komunali, ima 3-letno poklicno šolo), jaz in moj mož imava univ. izobr., imava seveda tudi dosti boljšo plačo. In tukaj se začne problem. Ko se lotimo karkoli, je takoj šov od njega, še bolj pa s strani njegove žene, ki je zelo prepirljiva in rada dela razdore. Vse zavidajo, ker imata slabe plače, sta še bolj besna. Potem se skujata proti nam in se dejansko nekaj let niti pogovarjata ne z menoj ali z mojim možem. To je noro. Naredita pa šov iz brezvezne stvari, kar nekaj se izmislita , da lahko kuhata mulo, ki traja neverjetnih nekaj let. Kot da bi bila otroka. To se je že nekajkrat ponovilo, vedno pa takrat, ko sva nekaj kupila (npr. zgradila hišo, kupila avto itd..).Sedaj sva kupila z možem stanovanje na morju in se je ista scena ponovila. Svakinja in brat se spet držita, ne pozdravljata, sta vsa užaljena. Čez noč !!

Prosim nasvet, pogovor ne pomaga, sta kot dva nedorasla otroka. Mi je pa težko, zadaj so nečaki, ki se potem tudi odtujujejo od nas.

In ti se sekiras zaradi dveh bebotov. Nič ne moreš narediti, ker taka sta in spremenila se ne bosta.

Še slabse bo z leti, pusti jih. Otroci, ce zelijo lahko hodijo k vam in to je to. Primitivnost ne pozna dna. Tudi njegova žena verjetno ni biser v izobrazbi saj to je zelo povezano zato je tudi takšna faušija. Ne sekiraj se.

Vzemita univ.izobrazbo in si jo prilepita na tazadnjo. Mogoce.dozivljas vrocinski udar

Zakaj že bi se morala sploh ukvarjati s takimi osebki?

Joj, prejoj … ti bi pa rada, da vaju občudujeta, vaju hvalita, skorajda malikujeta …

Pa kaj, hudiča, se sekiraš zaradi takšnih ljudi. Dej na ignor, pa je. Sploh pa ne vem, zakaj jima razlagati, da sta vidva kaj kupila.

Nečaki pa če pridejo, naj bodo dobrodošli, če pa ne, so pa itak našuntani od tastarih, pa ni potem neke škode.

A potem, ko se čez nekaj let nehata mulit, kar prideta do tebe, al kaj? In ti vsa srečna, da se sploh hočeta pogovarjati s tabo? Bi rekla, da tudi ti nisi čist diht ke v glavo.

nakladaš. tudi siromakom se jebe za vzvišene, ki ponavljajo plačo in izobrazbo

Klasika?‍♀️

Drugih pač ne moreš spremenit. Spremeni sebe. Ne išči potrditve zunaj sebe. Ti se obnašaj kot ti misliš da je prav. Če se oni neprimerno je to na njih. Spremenit ne moreš nič. Lahko jima direkt poveš da sta patetična osebka in uničujeta družinske odnose, to je pa tudi to. Ni na tebi da spreminjaš ljudi. Živi svoje življenje, spusti v svoje življenje ljudi ki tam želijo bit in to je to. Izsiliti ne moreš nič.

Sicer sem edinka, a edina v nasi druzbi, tako da imam moznost opazovati raznirazne bratske odnose.

Za tak odnos sta vedno kriva oba.

Tisti uspesnejsi vedno na nek nacin daje vedet, da je boljsi od sorojenca, pa naj gre za izobrazbi, sluzbo, druzbo, druzino ali samo peko potice, tisti manj uspesen v neki stvari, se pa seveda pocuti izzvanega 8n ponizanega in odreagira na tak ali drugacen nacin.

Si pomislila, da bi zdaj, ko imate stanovanje na morju, povabila necake z vami na morje za en teden? Ali celo bratovi druzini odstopila stanovanje za en teden?

Ce si ti tako uspesna in tvoj brat neuspesen, kaj ni logicno in predvsem clovesko, da mu pomagas in delis z njim nekaj dobrin, ki jih imas?

Odgovor na objavo uporabnika
obe strani, 17.08.2025 ob 12:04

Sicer sem edinka, a edina v nasi druzbi, tako da imam moznost opazovati raznirazne bratske odnose.

Za tak odnos sta vedno kriva oba.

Tisti uspesnejsi vedno na nek nacin daje vedet, da je boljsi od sorojenca, pa naj gre za izobrazbi, sluzbo, druzbo, druzino ali samo peko potice, tisti manj uspesen v neki stvari, se pa seveda pocuti izzvanega 8n ponizanega in odreagira na tak ali drugacen nacin.

Si pomislila, da bi zdaj, ko imate stanovanje na morju, povabila necake z vami na morje za en teden? Ali celo bratovi druzini odstopila stanovanje za en teden?

Ce si ti tako uspesna in tvoj brat neuspesen, kaj ni logicno in predvsem clovesko, da mu pomagas in delis z njim nekaj dobrin, ki jih imas?

Se blazno strinjam.

Če bi rada imela dobrr odnose z bratom, mu ponudi roko, ne pa da pričakuješ njegovo navdušenje ob tvojih uspehih, on se pa prebija iz dneva v dan.

Si pa res super brihtna, da ti kaj takega ne pade na tvojo akademsko pamet. Pa slovnica ti tud nije jaka strana, zato si svojo akademskost za vrat obesi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close