sama z otrokom na morje..
Če je tako, te razumem, ker tudi sama nisem najboljši voznik, zato ti tako dolge vožnje, še posebej sedaj, ko se bodo začele kolene turistov zgrinjati proti jadranu odsvetujem. Če že, se odoči za bližnje otoke npr. Krk, Rab ali kaj podobnega v Kvarnerju.
Če pa finance dopuščajo, potem pa je najbolj elegantno it na letalo pa kakšen Brač, Hvar, ali celo kam dlje.
Uživajta z malčkom.
Jaz sama z otrokom nebi nikoli šla tako daleč, če bi bila še voznica.
Naša situacija je sledeča: imamo dva čmrlja 5 in 3 leta, oči ponavadi vozi, mami pa servirira otroke. Enrat sta žejna, pa lulat, pa bombonček, pa kakšna igrača, pa kaj zapojemo, pa beremo, pa igrača pade, pa se sok razlije,…..tega je ogromno in si niti ne predstavljam, kako je otroka posaditi v avto in mu par ur samo nekaj prepevaš ali govoriš, on pa je tiho in te posluša oz. kaj pove nazaj. Nevem, meni je tudi vožnja zelo dolgočana in vem, da se je otroci zelo hitro naveličajo, tako, da od njih niti ne pričakujem, da bodo samo sedeli pri miru in jih temu primerno zamotim, da se ne razvije slaba volja.
Če pa jih sama vozim kam (krajše relacije) ti pa odkrito povem, da mi je zelo težko se koncentrirat na vožnjo in zraven animirati otroke ali jim vsaj kaj govorit.
Jaz bi se sigurno odločila za organiziran prevoz z avtobusom, še raje zletalom in se med vožnjo posvetila otroku, da mu vožnja hitrje mine.
sory, sem odlična šoferka, poznam vse ceste tudi to do zadra in ne hvala s tako malim otrokom jaz ne bi šla sama na tako dolgo pot. lepa so morja dol ja, ampak ej, toj mali je itak še premali da bi dojemal lepote poti, morja dol
izberi pot nekje do umaga, poreča in slično, pot je kratka, morje tudi tam lepo in hitro si doma ali kdo pri tebi, če se vama slučajno kaj zgodi in še to, na pot greš nekje okoli 3 zjutraj in sta čez dve urci ze dol..do zadra pa..ojej, ne nori dol, res ne, sploh če imaš avto bolj tko tko!
Spokaj kufre, pripravi prigrizek, natankaj avto in avanturam naproti, pa ne pozabi igrač za malega…pa kakšno knjigo za med vožnjo…..uživajta……pa ne kompliciraj, sproti reši…..ne oziraj se na druge…..ne zanašaj se na druge…..
Osebno imam dva (8let in 3 leta)fanta, živahna, pa smo sicer večkrat popoldne sami in šibamo po izletih, vem pa, da če bi morala sama na morje…..brez problema…….pa zmorem….
Nekoč sva šla z mojim triletnim čmrljem “nekam bližje” na dopust, zato da pač ne bi preveč časa izgubila z vožnjo. In sva šla na Lošinj. Ob osmih zvečer sva prišla na trajekt v Brestovo, kjer je bilo čakajočih vozil malo morje. Čakala sva do treh zjutraj, da sva prišla na vrsto. Ampak teh sedem ur čakanja je bilo nekaj najboljšega, kar se mi je v življenju zgodilo. Mali je tekal sem ter tja in zabaval bližnji in daljni okoliš. Tako sem spoznala nekaj novih ljudi, s katerimi smo se družili še potem v kampu, vmes so nama ponujali vse od kave do čaja in sendvičev ter slaščic, nasmejali smo se do solz in se kratkočasili. Skratka – cvetacvet, pojdi,kamor te vleče srce. Če imaš odpor do vožnje po avtocesti, se je izogni. Če pa bi bilo slučajno z avtom kaj narobe, imej s sabo kartico z dovolj kritja za plačilo popravila. Ljudje na jugu so prijazni in jim ni težko pomagati, sploh pa ne mladi mamici.
A tudi predlog ene mojih predhodnic, da izberi paket s prevozom, sploh ni slab. Ta varianta je še najboljša, vsaj kar se navezave stikov z ljudmi tiče.
Lepo se imejta in uživajta, naj vam bo to najlepši dopust doslej!
Če bi nekatere poslušali, bi samske mamice doma sedele in nikamor na počitnice ne šle.
Midva z mojim sinom sva še vsako leto kam šla…ko je bil star tri leta na Hvar, pri enem letu na Lošinj, da o enodnevnih izletih po Sloveniji ne govorim…
Predvsem pazi na to, da se saj vsako uro za kakšnih petnajst minut ustaviš, prezračiš avto, otrok naj se zlaufa; pri sebi zadaj naj ima dovolj tekočine, knjige, igrice; vmes se pa veliko pogovarjajta, pojta itd.
Vse se da in omejitve so le v glavi.
Pa srečno.
Sedaj pa vidim koliko potencialno nevarnih voznikov je na naših cestah.
Sama sem šla na dopust z dojenčkom, res da v Istro brez problema. Kakšno knjigico v roke, od animacije pa je pri nas samo pogovor, pa vsake toliko časa kakšna pesmica. Sama ne dovolim pitja in hrane v avtu in tega se držimo, se raje večkrat ustavimo, takrat pomalicamo, popijemo ter lulamo in karavana gre dalje, seveda če je daljša pot, za krajše se pa niti ne trudim ne vem kaj. Še najtežje je bilo, ko smo enkrat čakali v koloni pred tunelom dve uri, pa smo imeli srečo, da je bil zraven nas avto s čolnom in naš je užival.
Mamica lahko greš tudi do Zadra na morje, samo ne hodi na soboto ali petek, med tednom ni takšnega navala na avtocesti.
Se podpišem!
Halooo, pa se kdaj vprašaš če niso otroci utrujeni od neprestanega najedanja in animacije?
In zbranost na cesti? Noro, res! Da si ne upaš v avto s svojimi otroci, ker se bojiš, da jih ne boš mogla animirat? Si ne predstavljam.
Z mojim leto in pol starim malčkom bi šla na konec sveta. Nikoli nismo imeli težav v avtu in tudi sicer ne. Vzgoja je važna. In ta se začne s prvim dnem!!!
Živjo, no jaz sem se tudi odločila. da greva s 4 letnikom avgusta sama na Lošinj.Verjetno kar kampirat.
Če hočeš, se lahko kaj zmenimo.Saj ne , da bi bili zdaj v istem šotoru, ))) je pa fino, da imaš kakega poznanega v bližini. Meni ni vožnja noben problem, kampirati tudi ne , če bo pa treba, se pa vzame kakšen appartma pa je zadeva rešena.
Kar se pa tiče otrok, je pa res.. kakor ga naučiš.Moj brez problemov prestane vožnjo , vmes se ustaviva v kakšni senci , malo zaspi v avtu in je ….
če želiš se javi na dioneja@amis.net
Se podpišem!
Halooo, pa se kdaj vprašaš če niso otroci utrujeni od neprestanega najedanja in animacije?
In zbranost na cesti? Noro, res! Da si ne upaš v avto s svojimi otroci, ker se bojiš, da jih ne boš mogla animirat? Si ne predstavljam.
Z mojim leto in pol starim malčkom bi šla na konec sveta. Nikoli nismo imeli težav v avtu in tudi sicer ne. Vzgoja je važna. In ta se začne s prvim dnem!!![/quote]
Ewy, malo se umiri! Ni povsod tako, veš! Hvala bogu, da imate takšnega malčka, ki je priden v avtu od prvega dne.
Ti povem kako je pri nas? Iz porodnišnice do doma jooooooooooook… Kadarkoli smo šli v avto, jok. Menjava lupine, mogoče je krivo to…ne, spet ta grozen jok……… In danes? Stara je dve leti, pa je še vedno katastrofa. Kolikor jo uspem zanimirat s pesmicami, kakšnim piškotom, pijačo, ….uglavnem groza.
Pa ne mi s takimi o vzgoji, lepo te prosim no. Sicer pa, zavedaj se da so si otroci med seboj zelo različni. Tudi otroci istih staršev. Kaj pa veš kako bo s tvojim drugim, ne?
Se podpišem!
Z mojim leto in pol starim malčkom bi šla na konec sveta. Nikoli nismo imeli težav v avtu in tudi sicer ne. Vzgoja je važna. In ta se začne s prvim dnem!!![/quote]
Ewy, malo se umiri! Ni povsod tako, veš! Hvala bogu, da imate takšnega malčka, ki je priden v avtu od prvega dne.
Ti povem kako je pri nas? Iz porodnišnice do doma jooooooooooook… Kadarkoli smo šli v avto, jok. Menjava lupine, mogoče je krivo to…ne, spet ta grozen jok……… In danes? Stara je dve leti, pa je še vedno katastrofa. Kolikor jo uspem zanimirat s pesmicami, kakšnim piškotom, pijačo, ….uglavnem groza.
Pa ne mi s takimi o vzgoji, lepo te prosim no. Sicer pa, zavedaj se da so si otroci med seboj zelo različni. Tudi otroci istih staršev. Kaj pa veš kako bo s tvojim drugim, ne?[/quote]
Mogoče pa že zdavnaj ne bi več jokala, če ne bi delali cirkusa. Pa imam dva in je tudi ta drugi včasih malo pojokal, pa kaj naj zdaj, a če ne bi hotel bit pripet, bo pa odpet v avtu al kako?
Jaz sem pa mnenja, da so ravno tisti šoferi najslabši, ki mislijo, da se vsezmožni in da je vožnja mačji kašelj.
Ja valjda, da je na cetsti potreba koncentracija in previdnost, če tega ni je hitro lahko kaj narobe. Mislim, da so ravno takšni brezbrižneži potencialni povročitelji neseč.
Drugače mi pa ni niti jasno kaj ima vzgoja z dolgočasnostjo vožnje. Meni je že ena ura vožnje odveč, kako mora bit šele malčom, ki so privezani v svojih sedežih, da se še obrnit ne morejo.
Drugače pa instrinkt dela svoje, lahko bi pa že dojele, da se karakteri, navade, zanimanja otrok razlikujejo. Pa prez napapadanja prosim.
Forum je zaprt za komentiranje.