Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Sama po kopnem do Tajske?

Sama po kopnem do Tajske?

Živjo!

Resno sem začela premišljevati, da bi se letos podala na nekaj-mesečno potovanje po kopnem do Tajske, oziroma do tam, do koder mi bo denarnica to dopuščala.
Sicer sem že potovala malo po Aziji, vendar vedno s skupino. Tokrat pa bi odšla na pot sama (saj težko najdeš koga, ki bi šel na pot za toliko časa), pa me zanimajo vaše izkušnje, mnenja… kako varna je ta tura za solo popotnico. Oziroma s kakšnimi težavami bi se mogla soočati med potovanjem. A je sploh priporočljivo, da se podam na tako in tako dolgo pot sama?
Že vnaprej hvala za vaše nasvete!

Pot, o kateri razmišljaš, ni lahka, vendar je izvedljiva (poznam švicarski par, ki si je za popotniški cilj zadal doseči najjužnejšo možno točko pod pogojem, da potujeta izključno po kopnem – spoznali smo se v Maleziji, njuna pot se je zaključila v Singapurju).

Kako nevarna je pot, je odvisno od tega preko katerih držav načrtuješ potovati. Razmišljaš o Rusiji in Kitajski ali južneje?

Daniel

z malo pameti .. ni panike!

itak skoz folk srecujes s katerimi po par dni potujes skup, si delis sobo, taxije… prijetno+koristno 🙂
je pa to zakon pot – hippie trail (:

peace&love

Kot je ze napisal Gregor, ni panike. Mogoce bos cutila vec “nadlegovanja” (vrjetno le namigov, tihih besed in strmenja) kot ce bi bla fant, ampak srecas mnogo samih fantov, ki ti lahko postanejo lazni mozje za dolocen del poti:) Potem je verjetno lazje… Nujno pa upostevaj tradicijo oblacenja, ceprav ni vec tako striktno kot ucasih, se vseeno izognes neprijetnostim.

Malo prebiraj lonelyplanetov forum, kjer lahko vidis, da je tudi v Afganistanu ogromno samih deklet…

Srecno na poti in LP.

Luka

jaz sem šla samo do kitajske na tak način, ampak to je bilo skupaj s fantom
imam veliko samozavesti in potrpljenja, ampak sama ne bi odšla še enkrat na tako pot, če bi mogla oditi sama
je pa res, da srečuješ non stop trevelerje, ki grejo mogoče celo v tvojo smer oz. se ti njim pridružiš na njihovi smeri, ampak potem je to zakomplicirano prilagajanje tujcem, saj se ravnaš po njihovih taktih, ki mogoče tebi ne bi ustrezali
glede varnosti – vse je zlo na izi in varno, samo tipi non stop malo nadlegujejp in zrejo vate, kar ti lahko potovanje napolni s skrivanjem, tekom in slabo voljo
no, odvisno kolk si navajena na to
včasih dosti podobno če miss slovenije postaviš za eno uro v prvi letnik elektotehniškega faksa

Živjo!

A se mi lahko javiš na mail, mene bi tudi zanimalo kakšno podobno potovanje.

lp, Teja

včasih dosti podobno če miss slovenije postaviš za eno uro v prvi letnik elektotehniškega faksa

Ta je pa dobra, zakaj pa se nisi raje spomnila strojnega faksa, ker na FE je vsaj kakšna na računalniški smeri………….

Samo na eno malenkost bi te opozoril:
– V muslimanskih deželah, so moški do ženske podnevi zelo spoštljvi, ponoči pa se jim za 100% obrne! Načrtuj potovanje tako, da se ponoči ne boš znašla sama na kakšne osamljenem kraju. V muslimanskih deželah velja, da ženska sama (brez moške družbe) ponoči išče težave in jih ponavadi tudi najde!
Temu se da elegantno izogniti, saj je vedno kakšen sopotnik na razpolago za takšno kritje!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close