Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Safari v Tuniziji

Safari v Tuniziji

Dobrodošle informacije?
Kje, koliko časa, kaksno prevozno sredstvo, cena….

Hvala, Miša

Kako to izgleda, koliko časa traja si lahko ogledaš na spletni strani
http://www.4x4rollingclub.com
pa lep pozdrav

A je bil kdo mogoce na safariju dva dni, ali vsaj en dan.
Zanima me cena in kaj ste vse videli?

Lp Misa

Midva sva bila lani s turistično agen. Sonček 3 dni na safariju in 4 dni počitnic. Bila sva izredno zadovoljna. Vse skupaj je zelo atraktivno, ko se s takimi hudimi džipi voziš po puščavi od oaze do oaze (oaza je ponavadi kar celo mesto). Ogledaš si precej zanimivosti, jahaš kamele… Vse je zelo dobro organizirano in zanimivo za videt. Potem pa imaš še še 4 dni počitnic v hotelu ob morju. Plaža je lepa peščena. Mi smo bili v mestu Hammamet, hotel 3*. Hrana OK, sobe čiste, pred hotelom je bazen. Skratka PRIPOROČAM!

Hvala mayya.
Koliko sta plačala za takšne počitnice?
Pa še to, ali sta bila na Djerbi oz na celini?

Hvala za odgovor in lep pozdrav,

Miša

Lani sva plačala last minute varianto 111.000 sit. Bila sva na celini – Hammamet.

LP

Čao,

Ravnokar sva se vrnila iz Tunizije.

Imela sva 14 dni ALL, vendar pa sva sama še doplačala 130 EUR za 3 dnevni sfari pri nemški agenciji FTI kar v hotelu pri predstavniku.. Naredili smo 1200 km od Soussa (SV tunizije) preko Gabesa, Matmata, Douz (1. nočitev v 4* – odličen hotel) nato nadaljevanje poti čez slano jezero do Tozeur-ja (2. nočitev v 5*) nato nadaljevanje v Nefto, Tamerzo proti Kairouanu in nato nazaj v Sousse.
Na tem potovanju smo videli ogromno stvari, (podzemna stanovanja, živalski vrt, slapovi, tri različne oaze, različne kulture, jahanje dromedodov -enogrba kamela, vožnja s kočijo po plantaži dateljev…)

če te še kaj zanima vpraši.

lp

ESI

Jusuf,

koliko približno stane trajekt Genova-Tunis (avto+dve osebi) in kakšne so cene goriva v Tuniziji?

Lep off-pozdrav

Ali mogoče obstaja tudi dvo-dnevni safari in koliko stane?
Ali je važno kje si nastanjen? (Djerb oz celina)

Lp Citro

cene kart za trajekt so različne, odvisno je tudi s kakšnim vozilom greš
najdražje so če greš v turistični sezoni in to z enim vozilom dolžine do 4,40 m cca 850 € povratna
cenejša varianta je če gre vsaj 5 vozil + 10 oseb ker dobiš skupinski popust
še ceneje pa je izven sezone
v ceni ni upoštevana kabina na ladji ki pa znaša (odvisno od kategorije) 86 do 162€ na osebo

cena dieselskega goriva je 75 SIT/L
če te kaj bolj detaljno zanima mi pa piši na moj E mail ki je na naši spletni strani

Hoj,

jaz sem bila v Tuniziji pred 4 leti in lansko leto, obakrat v Hammametu. Pred 4 leti sem bila 14 dni in sem šla vmes na safari za 3 dni.Priporočam ti, da greš tudi ti na safari, meni je bilo to noro doživetje. Safari sem vplačala kar v Tuniziji v hotelu pri Neckermannovem predstavniku, misim, da je takrat prišlo 300 DEM. Na poti sm doplačala cca 30 DEM za vožno z vlakcom skozi oazo, ogled muzeja in jahanje kamel v puščao cca 3 ure – splača se doplačati.
Cene v Tuniziji se mi zdijo podobne kot pri nas. Splača se ti kupiti keramiko, kakšene sklede – imajo izredno lepe in več ali manj je popularna modra barva, pa še zelo poceni so. Tudi kaditi z vodno pipo je vredno poskusiti.
Skrata moje izkušnje so zelo dobre. Pred 4 leti sem bila s prijateljico, pa so naju vsi nekaj svarili tu v Slovenji, da je nevarno za 2 punci, vendar imava samo lepe izkušnje. Res je, da te arabci skoz neki oguvarjajo, vendar ni panike, nič ne naredijo. Tudi ponoči sva se sprehajali brez skrbi,…

A je šel kdo na safari iz Djerbe??

kaj se bolj splača: da vzameš pri slo agenciji paket, ki že vključuje safari (130.000 sit), ali da vzameš en cenejši hotel (90.000 sit), pa si v tuniziji poiščeš 3-dnevni safari???

kakšne so vaše izkušnje…

Hvala za podatke, Jusuf. V primeru, da bi se odločil, bi se verjetno odločil in priključil skupini. Vsaj prvič… Se slišimo preko emaila.

Pred enim mesecem sva šla na last minute varianto v Hammamet preko agencije Atlas za en teden. Cena nastanitve s polpenzionom je bila 70.000 SIT na osebo. Za 3 dnevni safari sva doplačala cca 25.000 SIT po osebi. Nama je bilo super. Jahanje kamel se doplača, a se ne spomnim cene. (Cena nastanitve s safarijem je bila v tistem času 130.000 SIT) Tisti, ki so vzeli to varianto so vse tri dni sabo vozili vso prtljago, mi smo jo pustili v hotelu.Na safariju imaš vse tri dnevne obroke. Računaj, da so v glavni sezoni cene višje. Za koliko pa ti ne morem reči.

LP

Vsi, ki ste se do sedaj oglasili ste šli na safari iz celine (Hammamet).
Je šel kdo iz Djerbe z lokalno agencijo?

Sta na safari šla tudi preko Atlasa ali sta se odločila za lokalno agencijo?
Je možen safari tudi za dva dni?

Cena za 2 dnevni safari je bila jeep = 19.500,00 oz. bus = 14.040,00 SIT

lp

Esi

Safari 2 dni je možen, vendar pravijo, da je bolj naporen. Kolega je šel za 2 dni, vendar so šli z avtobusom.

Mogoče kdo ve koliko stane safari pri lokalni agenciji?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close