safari na rdečem morju
Ojla!
Zanima me, če je kdo že bil organizirano na safariju po rdečem morju (7 dni all incl. na ladjici), pa kako je it oz. bit gor, če nisi potapljač (a sploh gre kdo, ki se ne potaplja)
Namreč imam problem, da bi moj fant, ki se potaplja, rad videl da bi šla z njim, pa ne vem, če mi ne bi blo preveč dolgčas, ker bi mogla bit 7 dni sredi Rdečega morja, pa nič videla (za tako ceno, ki je ista zame kot za potapljače).
Prosim, če je kdo to dal čez, ali koga pozna, če pove, ali se da speljat.
lp
Pozdravljena !
Jaz sem lani avgusta bil na približno enaki zadevi kot jo omenjaš ti ! Zadeva je bila organizirana individualno. Ladjo sem si delil z sedmimi popolnimi neznanci in bilo je nadpovprečno super. Res je, da smo bili vsi potapljači in smo večino časa zapravili za te zadeve. Tudi kuhali smo si sami in nabava je bila tudi v naši režiji ! Ni nam bilo niti malo dolgčas !
Tvoj fant bo imel maksimalno dva potopa dnevno ( 2 x 25 minut ) ! Rdeče morje je izjemno lepo in ti tudi
lahko greš malo žnjorklat po koralnih grebenih. Imaš kaj videt !
Vzami si kakšno knjigo pa čeprav dvomim, da jo boš sploh odprla !
Če se odpravljate v decembru oz kasneje povej fantu naj vzame sabo celotno potapljaško obleko !
Morje v globinah je zelo hladno !
Če želiš še kakšno informacijo samo napiši !
Lep pozdrav
Matjaž
Ojla!
hvala na pobudi 🙂
(ubistvu je stvar, zaradi katere sem v dilemi, finančna plat in moje razmišljanje glede tega: namreč oni bi šli organizirano varianto – na ladjici ALL incl. – drugače rečeno postrežba “od spred in od zad”; – baje jim še obleke in opremo – tudi če je lastna – oni rihtajo 🙂 – razmišljanje pa tako, da za ceno 850 EUR jst ne bom videla ničesar drugega razen širnega morja, oni pa za isto ceno tudi tisto zaradi česar je namen da gredo – življenje pod gladino 🙂
p.s. namen je it januarja – kakšne so pa dol v tem cajtu temperature zraka kej ?!
uživej in lp
Oj !
Lepo, da si zadevo podrobneje opisala. Tvoji dvomi in razmišljanje so popolnoma opravičeni !
Cena pa prav tako odtehta ! Za kar nekaj manj dobiš ALL inclusive tudi na celini in tam lahko greš
še na kak izlet ( Luksor, Kairo, v puščavo …. ) ! V tem primeru boš pa res videla samo morje in
mogoče še kakšno pristanišče. Oprosti ampak moram te vprašat ! Ne rabiš odgovorit !
Zakaj tvoj fant ne najde dopusta, ki bi bil za vaju oba ?? Vsaj nek kompromis !?!
Lahko bi šla za teden v Hurgado ali Šaram in bi pol šel na potapljanje za kak dan ! Vsaj jaz bi naredil tako !
Sem bil doli tudi že januarja ! Dnevne temperature so od 26 do 32 stopinj, nočne nikoli pod 15 in temperatura morja 22 – 23 stopinj !
Matjaž
Dobiš vseen odgovor, zato, ker hoče egipt najprej pod vodo vidt, pol pa še “skale in pesek”
mal mim ampak kaj hočm (ko si nekdo neki v glavo zapič, pol mora to izvest)
sej sm že skor odločena, da ne grem in počakam da on najprej vidi, kaj majo dol pod vodo, pol pa da greva enkrat še mojo varjanto probat 🙂
(po eni strani pa bi lohk jst tud uživala dol, sam se mi kr nekak ne da lotit tečaja naredit – na discoveriju je blo lan prov cool :))
drgač pa hvala vsem na mnenjih,
lp
matjaž – tebi pa še veliko lepih potopov
Forum je zaprt za komentiranje.