Safari Kenija(Mombasa-Shanzu Beach)
hello,
jaz sem bila lani 15 dni točno tu z iliriko-ker sem prisla cenejs skozi, kot pa ce bi kupila samostojno karto. No edino pravilo je – ne kupuj nobenih safarijev, izletov v okviru hotela (African safari club) ker so neverjetno dragi in oderuški. Poglej- medva s fantom sva prvi dan sla v vas in dol na plazo, spoznala nekaj domačinov (beach boysi – medva sva se konkretno s Patrikom menila ima tudi najino slovensko pismo za bodoče turiste) in se zmenla v bistvu skoraj za cel teden naprej za safari in ostale izlete in to za več kot pol manj kot v hotelu. 4 dni smo bili na safariju – tsavo east in Amboseli – čudovito, hrana, prenocišče vse cool. Zbarantala sva se na eno zelo nizko ceno , ne sprejmi takojšnje ponudbe, ker najprej ti nabijejo ceno, še posebej če jim poves da si prvi dan tam in nov turist.Potem sva sla na Wasini insel tud za eno smešno ceno, pa v tropski deževni gozd Mambo hills …
najvec podatkov dobis na mestu samem. kar pomeni izbira agencije pogajanje za cene itd.. sam sem dobil agencijjo za 3 dni masai mara 55$ na dan. kar je bilo najcenejse in v redu. mombasa meni ni bila ne vem kaj.
izleti se na mestu samem najbolje in najceneje organizirajo, pogajalske izkusnje dobrodosle 🙂
varnost.. ceprav pravijo nairobery sam nisem imel takega obcutka res pa je da po 22h neisem hodil naokrog. intuicija in prava mera nezaupanja je tudi dobrodošla.
hrana vse, sadje, westeren food, Bed&breakfast so stalnica, goveje meso itd..
nakupi… curio shops so vsepovsod tam moras ceno močno zbijati saj vcasih postavijo 3x ceno. imajo jih celo masaji meni je bilo vsega malo prevec..
zabava mi je bila najboljsa na otoku lamu kjer je umirjena backpackerska scena s 13km plaze zanimivih domacinov in turistov iz vsega sveta.zelo priporocam cca 10h iz mombase z busom.
tok zenkrat ce se kej pis na mail
lp
damjanc
jaz sem bila lani točno tu. Safari si rezerviraj ko bos prisla tja in sicer pri domačinih in ne v hotelu ker je nesramno drago. Na plaži je ogromno ponudb, so zanesljivi, da se barantat. Jaz sem bila na safariju v Amboseliju(po Kilimandžarom) in Tsavo EAST( nujno si oglejte reko) za 4 dni -priporočam, Wasini insel( ob tanzanijski meji, korale, božanski otoček-raj), Mambo hills ( no to je tropski deževni gozd, smo hodili pes do nekega slapa, ..) … Hrana v hotelu je dobra, čeprav so večinoma vsi k sm jih spoznala tam meli prebavne motnje -to je normalno. Drugje jest,pit pa ni preveč varno. Na safariju in drugih izletih je bilo za hrano odlično poskrbljeno. Je pa drgač vse kr drago -če si BELEC. Barantanje in vsakodnevne napitnine je zal pravilo. DRGAČ PA ČUDOVITA DRŽAVA ..Posebej pazi na lesne izdelke na plažo, prvi dan te lahko zelo pretentajo in jih preplačaš …uživaj..
Ne morem kaj da ne bi komentiral cinderella……prvo kot prvo me predvsem zanima koliko denarja sta s fantom zapravila za 14 dni da je bilo toliko ceneje kot v lastni reziji….
Druga stvar so “beach boysi”, imas jih po celi afriki v razlicnih oblikah 99% je totalnih nategatorjev, ki igrajo na naivnost carter turistov (in te res ni malo), ce ti ne bo prodal lesenega kipca po 30-kratni ceni, bo probal drogo, ali kaj tretjega,….na koncu se sebe…..ne bit tako zelo naivni, to niso “prijazni africani” ampak enostavno receno pijavke….
V Mombasi se nicesar ne dogovarjah na Diani beach, ker tam preplacas 100 kratno…..pojdi raje v Mombaso v muslimanski del kjer imas vecje moznosti za posteno ceno kaksnih organiziranih variant….za spominke in podobne zadeve…..pri slascicarni Azam zavij desno in po 500 metrih imas v neki na pol razsuti ulici majave stojnice in obupane prodajalce, vendar s posteno ceno in ponosom…..
lp
Shanti
……Hrana v hotelu je dobra, čeprav so večinoma vsi k sm jih spoznala tam meli prebavne motnje -to je normalno. Drugje jest,pit pa ni preveč varno…….
Ja pa se tole, verjamem da ste meli v hotelu prebavne motnje:))) Ampak se ti ne zdi, da sodit nekaj kar ne poznas ni najbolj taktno…..kje in kaj pa si jedla izven hotelskega kompleksa (to je vprasanje kar tako, ker vem da nisi…:))) Hrana v afriskih menzah in na ulici je cisto ok, sicer vcasih enolicna in mastna, vendar ok….Ja pa pijaca tud, ne pit tam kjer pijejo africani, se spomnim enega ameriskega para, ki je slucajno zasel v neko menzo v Naivashi in je zenska tako drgnila piksno preden jo je odprla da je bla kar groza in na koncu potegnila iz torbice svojo sterilno slamico…..ampak ovcke so pac ovcke:))
Jaz sem govorila o lastnih izkušnjah, ki sem jih imela z domačini in te na srečo niso bile slabe(celotne afrike pa žal ne poznam). Ne bom trdila da ni vsiljivcev, z vse prej kot slabimi nameni – toda jaz se nisem zaletela v prvega, ki mi je ponujal safari , …dal nam je celo svoj dokument za sigurnost , nam rihtal cenjše prevoze, in videli smo mnogo več kot če bi sli z hotelom … se pa strinjam s tabo da jih je velio drugačnih -mors mal znat presodit preko pogovorov. Zdaj cen se trenutno ne spomnem prav natančno, ampak naj ti povem, da smo ceno določili tako da smo sami naredili kalkulacijo (vstopnina parkov, stroški bencina, spanje, hrana + europska dnevnica zanj), tako da smo za 4 dnevni safari amboseli,tsavo east dala 150 evrov, Wasini (prevoz, hrana,),prevoz do mombase =15 eu. …
tako da ja- bilo je ceneje kot v hotelu .
TREBA SE JE ZNAJDT.
Živjo p307!
Lansko leto oktobra sva s fantom preživela 14 dni v Mombasi v Keniji. Bilo je nepozabno. Čisto drugačen svet, prijazni ljudi kljub njihovi revščini, res so nas lepo sprejeli in uživala sva v njihovi družbi.
Hrana je okusna, vendar skoraj vsak dan eno in isto. Njihove banane so odlične! Samo pazi na opice ker ful kradejo. Nisva imela nobenih problemov z zdravjem, samo vsako jutro sva popila malo brinovca, da sva si sčistila želodec. Priporočava. Nujna je cepitev proti rumeni mrzlici, za preventivo pa sva jedla še tablete proti malariji, čeprav ni bilo niti ene mrčesi ali komarjev.
Safari pa je nepozaben. Nujen ogled!!!! Črede slonov te prevzamejo, levi so božanski samo leni, nič se jim ne da, hypoti pa se oglašajo celo noč, ki jo preživijo v reki zraven kampa. Nepozabno, sploh če si ljubitelj živali vidiš ogromno živali.
Priporočava ogled mesta Malindi in tam boste vidli ogromno živali, tudi želve velikanke. Potem afriški večer, ki boš spoznal(a) vse njihove plese in njihovo glasbo, videla skakajoče masaje in jedel(a) odlično večerjo. Potem sva šva tudi v Bamburi park, ki je čisto blizu Mombase. Odličen izbor. Hranili smo žirafe, božali želve,….Super!
Kupila sva ogromno daril, saj si njihovim izdelkom ne moreš odreči. Izdelujejo krasne lesene izdelke. Samo kupuj bolj zadnji dan, ko bojo vedli da greste domov, pa ti bojo ful ceno spustili. Prvi dan ne kupuj, ker boš kupila vse po dražji ceni, ker vedo, da še nisi na tekočem s cenam. Dilaj se!!!
S seboj vzami kakšne svinčnike in kemične, saj jih otroci obožujejo, pa kakšne sladkarije in kakšne cunje, če jih ne nosiš več. Midva sva jim resnično polepšala dneve z darili.
V glavnem bilo je odlično in nepozabo. Sigurno se bova vrnila in preživela še ene počitnice.
Upam da sem ti bila malo v pomoč
Lep pozdrav,
Tanchy
Za veliko manjši denar, kot ga ponujajo naše agencije si lahko privoščite safari direktno tam od njihovih agencij (najcenejši in popolnoma sigurni način je tudi na plaži). Za več informacij pa lahko pošljete tudi SMS na tel.: +254 734 759 906 ali pogledat za informacijami na http://kenyasafari.yolasite.com/
Vrnila sva se s zimskih počitnic iz Kenije+ safari. Šla sva preko agencije FTI- 10 dni Graz-Frankfurt-Mombasa 1500 Euro polpenzion hotel 5* (diani beach). Krasno vreme temp čez dan 30 st ponoči 24 st, morje 27 st-za februar super. Plaža super-bela mivka, kokosove palme. Hrana v hotelu dobra, raznolika. Zraven sva si nesla tudi viski in ni bilo problemov.
Prijetni ljudje-djambo, huda revščina, 40% brezposelnih. Ko vidijo belca začnejo moljakati za denar in opisovati svoje probleme. Marsikaj rešiš z enim dolarjem čeprav se jim to zdi premalo.
Safari- bila sva v Shimba_- nič posebnega. Stane preko agencije v hotelu 100 Euro, preko lokalcev pa 70 Euro. Kasneje sva bila tudi v Tsavo east, ki je velik kot 2/3 Slovenije za dva dni, ki stane agencija 350 Euro, preko lokalcev pa 220 Euro. Spiš v campu-super, vidiš živali, mislim da je dva dni dovolj. Sprva sva nameravala v Masai Mara, vendar je svinjsko drago. Za dva dni preko agencije hočejo 720 Euro, preko lokalcev pa cca 500 Euro-predrago. Je sicer več živali, vključen je tudi mali avion.
Menjave denarja- pazi. Praktično je vseeno dolarji ali euri. Fajn je imet vsaj 20 dolarjev po en euro za razne storitve. Menjave denarja so pa čudne. V hotelu Diani reef beach ti dajo za euro 97 kenijskih šilingov, na banki pa 114. Potem en primer menjave dolarjev na drugi banki-en dolar bankovcev sploh ne menjavajo, za deset dolarski bankovec pa je cca 15% provizija !!.
Ljudje so revni a prijazni. Otroci so zelo luštni. Še vedno so dobrodošli bomboni, tudi pri masajih, kjer plačaš 10 dolarjev za polurni ogled njihovih bivališč-biznis.
V Mombasi ni kaj videti, pa še tisti trajekt je pravo sranje in izgubiš vsaj eno uro.
Zaključek- zelo fajn je v zimskih mesecih tam preživet dopust, nekateri tudi naši gredo tja za mesec ali dva in uživajo na soncu in npr igrajo golf. Strošek-en mesec 1500 euro+ avion povratna iz Benetk cca 500 Euro+ 200 euro pristojbina za golf na mesec. Seveda moraš imeti denar.
Še cene pijač v hotelu- pivo 3 euro, voda liter 2 eura, v lokalu čez cesto pa pol manj.
Domačini so pa revni in nadležni. Zelo so srečni če jim daš svoja oblačila, ko greš domov.
Forum je zaprt za komentiranje.