Sadni dan-lakota
Lepo pozdravljeni! Danes sem se odlocila za sadni dan. Okoli 8 ure zjutraj sem vseeno pojedla majhen (ampak res majhen) koscek kruha, ker mami pravi da sicer ta dan nebi zauzila nic ogljikovih hidratov… No skratka, okoli 10 sem pojedla nektarino in grozdje. Ob pol 1 sem jedla pečena jabolka, od katerih pa se sploh nisem najedla. Zato sem pojedla se banano. Zdaj, cez dobro uro sem postala spet lacna. Privoscila sem si pest lesnikov … Vendar jaz sem se vedno lacna! Ura je sele 2. V teh sestih urah pa sem pojedla ze kos kruha, banano,grozdje, nektarino,jabolko, lesnike… zdi se mi kot da sem pojedla ze toliko stvari. U resnici pa sem se lacna. Ob obicajnem dnevu bi do te ure pojedla le zajtrk in kosilo. Zmedena sem. Sem pojedla prevec in ta hrana sploh ni nasitna? Ali bi morala pojesti vecjo kolicino? Nevem ce bom zdrzala do vecera. Imate kaksen predlog, kaj priptaviti za malocp in vecerjo, da ne bo samo surovo sadje? Razmisljam o smoothieju ampak vanj bi morala dati tudi jogurt mar ne?
Pri ločevalni dieti je na sadni dan dovoljena tudi zelenjava. Sicer pa če si po enem jabolu lačen poješ še eno 🙂 Bistvo sadne dne je, da se razbremeni prebava.
Do kosila:
sadje,
sadni sokovi ,
sadno-zelenjavni sokovi,
kompoti…
Kosilo, večerja:
sveže sadje,
suho sadje,
oreščki,
semena,
kompoti,
čežane,