sadna torta
Enostavno, hitro in njami.
JAGODNA TORTA – zna pa biti tudi kaj drugega
Sestavine:
• 300 g maslenih piškotov,
• 250 g masla,
• 450 g skute,
• 150 g sladkorja v prahu,
• 3 jušne žlice mleka,
• 100 g mletih mandljev,
• 500 g jagod,
• 5 dcl sladke smetane
• 2 vrečici Kremfixa,
• 1 vrečica vaniljevega sladkorja;
Priprava:
Piškote zmeljemo v multipraktiku, lahko pa jih stremo tudi z valjarjem, ujete v polivinilasti vrečki. Raztopljeno maslo prelijemo po piškotnih drobtinah in dobro premešamo. Obod tortnega modela položimo na servirni krožnik. V tako pripravljen model stresemo mešanico piškotnih drobtin in raztopljenega masla, ki jo dobro učvrstimo na dnu modela, najlažje z žlico. Skuto, sladkor v prahu in mleko zmešamo v enotno zmes, s katero premažemo piškotno osnovo. Dotlej pripravljena torta dve uri počiva v hladilniku. Po počitku plast skute posujemo z mletimi mandlji, lahko tudi z mletimi orehi, v tem primeru je okus bolj intenziven. Torto obložimo z očiščenimi in razpolovljenimi jagodami. Stepemo sladko smetano, ki smo ji med stepanjem dodajali Kremfix in vanilji sladkor, in jo kot zadnjo plast premažemo po jagodah. Torta ponovno počiva v hladilniku, tokrat čez noč. Okrasimo jo z jagodami in citronsko meliso, lahko tudi po svoje.
mami
Ta vikend sem pekla kar dve. Spekla sem biskvit (4 jajca, 200g sladkorja, vanili sladkor, 1 dcl olja, 1 dcl vode, 1 dcl ruma – ni obvezno, 200 g moke, 1 pecilni prašek). Potem pa sem skuhala zmrznjene gozdne sadeže in vanje vkuhala borovničev puding, za drigo plast pa vzela breskov kompot in vanj vkuhala vanilijev puding. Celo torto sem premzala s smetano. Torta res ni narejena s svežim sadjem, je pa bila precej okusna. Ne pozabi namočiti biskvita s sokom.
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.