Najdi forum

sadna torta

Potrebujem recept za dobro sadno torto. Saj vem da jih je na netu na miljone, ampak rada bi da mi svetujete preizkušen dober recept. Lahko je višnjeva, mešana…
Za čokoladno bom uporabila kar nutelino.

Enostavno, hitro in njami.

JAGODNA TORTA – zna pa biti tudi kaj drugega

Sestavine:

• 300 g maslenih piškotov,
• 250 g masla,
• 450 g skute,
• 150 g sladkorja v prahu,
• 3 jušne žlice mleka,
• 100 g mletih mandljev,
• 500 g jagod,
• 5 dcl sladke smetane
• 2 vrečici Kremfixa,
• 1 vrečica vaniljevega sladkorja;

Priprava:

Piškote zmeljemo v multipraktiku, lahko pa jih stremo tudi z valjarjem, ujete v polivinilasti vrečki. Raztopljeno maslo prelijemo po piškotnih drobtinah in dobro premešamo. Obod tortnega modela položimo na servirni krožnik. V tako pripravljen model stresemo mešanico piškotnih drobtin in raztopljenega masla, ki jo dobro učvrstimo na dnu modela, najlažje z žlico. Skuto, sladkor v prahu in mleko zmešamo v enotno zmes, s katero premažemo piškotno osnovo. Dotlej pripravljena torta dve uri počiva v hladilniku. Po počitku plast skute posujemo z mletimi mandlji, lahko tudi z mletimi orehi, v tem primeru je okus bolj intenziven. Torto obložimo z očiščenimi in razpolovljenimi jagodami. Stepemo sladko smetano, ki smo ji med stepanjem dodajali Kremfix in vanilji sladkor, in jo kot zadnjo plast premažemo po jagodah. Torta ponovno počiva v hladilniku, tokrat čez noč. Okrasimo jo z jagodami in citronsko meliso, lahko tudi po svoje.

mami

kupiš biskvit za torte, ga prerežeš in napolniš s smetano (alpska+trdilec) in mešanim sadnjem iz kompota (ali s svežim, še bolje)…lahko tudi samo z višnjami 🙂
premašeš torto s smetano in okrasiš s sadjem…hitro, poceni in zelo dobro 🙂

Ta vikend sem pekla kar dve. Spekla sem biskvit (4 jajca, 200g sladkorja, vanili sladkor, 1 dcl olja, 1 dcl vode, 1 dcl ruma – ni obvezno, 200 g moke, 1 pecilni prašek). Potem pa sem skuhala zmrznjene gozdne sadeže in vanje vkuhala borovničev puding, za drigo plast pa vzela breskov kompot in vanj vkuhala vanilijev puding. Celo torto sem premzala s smetano. Torta res ni narejena s svežim sadjem, je pa bila precej okusna. Ne pozabi namočiti biskvita s sokom.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close