Sadna torta
Sama sem že spekla veliko tort, toda nimam nobenega recepta ker vedno nekaj eksperimentiram. Lahko pa ti nekaj predlagam in mislim da boš zadovoljna. V trgovini kupi želatino fix,( to je nova super želatina, ) ta ti bo pri skutini oz jogurtovi torti prišla najboj prav. Na zadnji strani pa piše način priprave jogurtove ali skutine kreme.
Torej speči biskvit, prereži na pol, nasoči, po enem delu naloži sadje, nanj pa kremo, ki si jo pripravila po receptu iz vrečke želatina fix. Pokrij z drugim delom biskvita.
Sadje lahko dodaš tudi v kremo, toda ne sme biti preveč mokro, sicer je krema potem preveč mehka. Pa še nekaj bi te opozorila. Če boš uporabila borovnice, teh pa nikakor ne mešaj v kremo, ker te naredijo prav grdo barvo. Te je boljše podevat po biskvitu, kremo pa po vrhu. Maline pa kremo obarvajo prav lepo nežno roza barve.
Pa še nekaj. Če boš delala s skuto ti priporočam merkatorjevo ta je tako fino kremasta in ni grudic v njej.
S temi kremami lahko torto namažeš tudi okoli roba.
Pa še eno varianto ti predlagam. Če spečeš tanek biskvit, ga ne prereži, namaži s vso kremo, zgornje variante. Po vrhu pa prelij s tortnim prelivom, ki ga narediš s sokom iz kompota ali sadnega soka, izgleda zelo lepo. Lahko tudi uporabiš kar rdeč tortni preliv, tega pa narediš kar z vodo.
Najlažje je pa,če kupiš oblat- tisti malo konkaven. Namoči ga po okusu-sok,mleko ali… Stepi smetano in ji primešaj na koščke narezano sadje.Smetani lahko dodaš tudi malo trdila. Mešanico namaži na debelo na oblat. Lahko tudi še okrasiš s sadjem. Dobro je,če kako uro stoji v hladilniku. Hitro,enostavno in dobro. Pozdrav Maša
Če boš uporabila smetano ti priporočam da vzameš polovico rastlinske polovico pa mlečne. Meni osebno je sama mlečne premasna, drugi dan pa ni več čvrsta. Rastlinska pa je tako kot bi bila stiroporasta. Če pa stepaš obe skupaj pa je smetana okusna pa še čvrsta. V tem primeru ni potrebno uporabljati trdilca (ali kako se že reče) za smetano. Poizkusi jaz imam vedno obe v hladilniku in kadar koli jo potrebujem vedno vzamem vsake nekaj.
Forum je zaprt za komentiranje.