Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika sadna pogača – zamrznjeno sadje?

sadna pogača – zamrznjeno sadje?

Zanima me ali delate kdaj sadne pogače – pite tudi iz zamrznjenega sadja?
Če, kako ravnate pri odmrzovanju, da ni odvečne vode? (npr. kako odmrznete in daste na biskvit borovnice ali breskve, …??

Mirno noč!

Iz zmrznjnih borovnic delam muffine, nic ne odtajam, ker ce so odtajane puscajo eno cudno barvo, potem pa muffini niso lepi :-))

Tudi zmrznjene visnje recimo za v biskvit uporabim. Nic ne tajam.

Pite pa ne znam naredit. Ne iz zmrznjenega ne iz frisnega sadja.

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Jaz delam pito z ribezom. Nič ga ne odtajam, samo na testo dam.

Vse delam popolnoma enako kot s svežim sadjem.

LPM

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru. Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.

Enako 🙂

Jaz imam sila preprost recept za biskvit, ki je dokaj gost, zato si moram pomagati z zlico, ko ga vlivam v pekac. Nato na (surovo) testo enakomerno potresem borovnice ali polozim eno poleg druge cesnje, polovicke sliv, polovicke marelic, krhlje breskev ipd. (sveze ali zmrznjene), lahko pa tudi poprazena sveza jabolka. Ko se pece, sadje nekoliko zleze v testo, vendar se vedno vidi na povrsini, ko je pecivo peceno.
Meni se zdi enostavno in tudi dobro. Ce bo katera zelela recept, ga bom napisala na ta forum, trenutno pa ga nimam pri roki.
Lp, Ana

Hej!

Ko ga bos imela, kar napisi:) Vsak recept je dobrodosel. Lep dan Babi

Trenutno sem v službi, recept je pa doma v predalu in ker se ga trenutno, kljub temu, da je res enostaven, natančno ne spomnim (predvsem potrebnih količin moke, sladkorja itd.), ga bom napisala danes zvečer.
Lp, Ana

Obljuba dela dolg, torej:

Sestavine za biskvit (za majhen pekac – 18X30 cm):
– 8 dag margarine
– 10 dag sladkorja
– 13 dag moke
– 3 normalno debela jajca
– nozeva konica pecilnega praska
– (vanili sladkor- po zelji)

Priprava:
1. Locis rumenjake od beljakov. Iz beljakov naredis cimbolj trd sneg.
2. Margarino, sladkor in rumenjake penasto vmesas – z mikserjem ali metlico (masa nekoliko naraste).
3. Tej masi postopno z zlico vmesas sneg in moko, ki ji ze prej dodas presejan pecilni prasek.
4. Maso vlijes v pekac (ki je namazan z margarino in pomokan ali pa oblozen s peki-papirjem), nato pa maso nadevas s svezim ali zmrznjenim sadjem (borovnice, polovicke sliv ali marelic, cesnje, visnje…). Meni je vsec, da je sadja cim vec (razen pri kislih visnjah).
5. Pekac das v ogreto pecico (od 180-200 st. C) in peces priblizno pol ure.

Pravzaprav je v originalnem receptu nadev iz jabolk, ki pa ga pripravis tako, da olupljena jabolka prevres, odcedis in ohladis. Nato jih preprazis na margarini, nadevas cez maso in potreses se z narezanimi orehi.

Pa dober tek!

Lp, Ana

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close