Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek sadna krema za torto

sadna krema za torto

pečem torte: čokoldane na 100 in en način, tudi jem čokoladne, pa kremaste.

sedaj si je sorodnica zaželela sadno- kakšna je dobra sadna torta?? večina, kar sem jih videla (jedla ne, he he) so zgledale nametano sadje in rastlinska smetana.

v mislih sem imela zmrznjeno sadje: gozdni sadeži. kaj mi predlagate za kremo? samo smetana se mi zdi premalo. se motim? vesela bom recepta, če kdo ima kaj dobrega. hvala

Tole je res dober recept. Lahko uporabiš tudi drugo sadje, meni maline zelo pašejo.

Biskvit je tukaj bolj postranskega pomena, lahko ga pa narediš s pecilnim praškom in razrežeš na 3 oblate.

Malinova torta

Za biskvit:
3 jajca
90 g sladkorja v prahu
1 vanilijev sladkor
90 g moke

Za oblogo:
2 lončka navadnega jogurta
2 lončka vanilijevega jogurta
150 g sladkorja v prahu
1 vanilijev sladkor
sok pol limone
6 lističev želatine
6 žlic ruma
250 ml smetane
malinova marmelada
400 g malin

Jajca, sladkor v prahu in vanilijev sladkor zmešaš zelo penasto. Vmešaš moko in vliješ maso v tortni model (s peki papirjem). Pečeš na 180 stopinj 12 – 15 minut.
Biskvit pride sicer kar tanek (je brez pecilnega praška), a ga prerežeš na pol.
Jogurte zmešaš s sladkorjem v prahu, vanilijevim sladkorjem ter limoninim sokom. Lističe želatine namočiš v hladni vodi, nato jih ožmeš in raztopiš v vročem rumu ter primešaš k jogurtovi masi. Želatina ne sme zavreti. Smetano stepeš v trden sneg in jo primešaš k jogurtovi masi.
Eno plast biskvita namažeš z malinovo marmelado, obložiš z malinami (vse skupaj ostane v tortnem modelu) in naliješ 2/3 jogurtove mase. Pustiš kakšne pol ure v hladilniku, da se nekoliko strdi, potem pokriješ z 2 plastjo biskvita in preliješ še z ostalo kremo. Okrasiš z nekaj malinami.

Še to: uporabim zmrznjene maline.

yrsa, hvala za recept. pozabila sem napisat, da je želja brez ŽELATINE ups, brez zamere 🙂
prosim še kaj brez želatine…. hvala

Oblat namaži s čvrsto stepeno rastlinsko sladko smetano v katero lahko vmešaš tudi kakav, če želiš temno kremo, obložiš s sadjem in to je to.

Jaz največkrat uporabim banane ali maline ali jagode ali marelice iz kompota….

Ni panike. Mogoče bo komu drugemu prav prišlo, ker je res super dobra torta.
Mogoče bi šlo s kremfixom namesto želatine?

Lahko pa čisto enostavno; sojino smetano zmiksaš, dodaš sadje(maline, jagode) vse skupaj zmiksaš, dodaš agar-agar(malo žličko, dodaš v posodo v kateri predhodno stopiš par žličk sladkorja v malo vode, vse skupaj še malo mešaš na ognju in nato vliješ v smetano).
Testo navlažiš, daš gor malo sadja in nato še tale smetanov nadev. ki se kasneje še strdi.
Lahko pa namesto sadja daš stopljeno šokolado in imaš čokoladni nadev.

Samo brez rastlinske smetane, prosim. Krema potem sploh nima pravega okusa.
Lahko uporabiš kremni sir (a la Philadelphia), mascarpone sirček, skuto, kislo smetano in seveda že zgoraj omenjen jogurt ali pa sladko smetano.
Sadje iz kompota je super, v sok lahko zakuhaš gustin (pride kot puding), vmešaš sadje in enostavno preliješ po biskvitu in eni beli plasti. Pri nas gre to super v promet.
Receptov je malo morje, tudi takšnih brez želatine, lahko začneš že z razno raznimi Črnimi gozdički, sirovimi tortami…

Drugače pa lahko želatino nadomestiš z agar agarjem.

Meni je ob vprašanju tudi prišel na misel recept od yrse, ker je res dobra krema. Če bo katera delala po njem, je zame kreme premalo. Vzamem več smetane in jogurta.

Tort ali peciv z rastlinsko smetano ne jem, po okusu so mi zanič. Vedno uporabljam pravo smetano.

Pri sadnih tortah je pomembno, da biskvit namočiš, da je sočen, če delaš nadev iz kompota, uporabi njegovo tekočino, drugače pa namaži z razredčeno marmelado. Za eno torto za namakanje zg. in spodjega dela oblata porabim ene pol litra tekočine.

Ker ne maraš želatine, uporabi za pol litra smetane 2 kremfiksa ali dve mali žlički škroba. Sem enkrat, ko ga nisem imela dovolj, prebrala ovitek od vrečke in v glavnem je kremfix sestavljen iz škroba. Sadje razreži na majhne koščke in ga vmešaj v smetano, se najlepše porazdeli in lepo maže na podlago. Meni je zelo dobra kombinacija za obliv sadne torte čokolada – 20 dag čokolade in en deci smetane segrejem toliko, da se lepo povežeta.

Naj ti uspe.

Pri nas delamo sadno torto tako, da sadni sok (iz tetrapaka ali iz kompota) skuham z gustinom tako kot se dela puding.

Potem v to (pride kot ena taka sluz) umešam koščke sadja in ohladim, da se strdi. Nato dodam še žlico ali dve stepene sladke smetane ter vse skupaj uporabim kot kremo za torto.

Delam pa na ta način ananasovo (iz kompota), pa jagodno (sveže jagode in jagodni sok, lahko tudi iz kompota), višnjevo (iz kompota, tu uporabim čokoladni biskvit), breskve, marelice … Karkoli lahko narediš.

Torte z rastlinsko smetano so odlične, ne mi s takimi, da krema potem nima okusa!

Enkrat sem jedla torto s to butasto Philadelphio, fuuuuj, vsem nam je bilo slabo!
Pa Gustin pa take, jao jao…

Meni je tudi rastlinska smetana zanič. Očitno stvar okusa.

http://www.thepinkwhisk.co.uk/2013/06/white-chocolate-mud-cake.html
Čokolada in sadje. Vedno uspe. Vedno dobra.

Jaz v vodi od kompota skuham puding (jagoda, vanilija), ohladim, da se strdi, dodam sadje in smetano. Super pride jagodna, višnjeva ali ananasova.

Torte z rastlinsko smetano so odlične, ne mi s takimi, da krema potem nima okusa!

Enkrat sem jedla torto s to butasto Philadelphio, fuuuuj, vsem nam je bilo slabo!
Pa Gustin pa take, jao jao…[/quote]

Imam pa že stokrat raje kremo z gustinom oz. pudingom kot z rastlinsko smetano

Fuj rastlinska smetana !!!!! bljak neko umetno sranje

Jaz sadno kremo z gozdnimi sadezi naredim tako, da pokuham 300g gozdnih sadezev, jih zmiksam s palicnim mesalnikom in vanje vkuham vanili puding. Lahko se kasneje ko se ohladi doda se sladko smetano vendar ni nujno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close