Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika sadje v slano vodo

sadje v slano vodo

Živjo,

tiste, ki stavite sadje v slano vodo (ker naj bi pesticide ven sol potegnila), koliko časa sadje pustite v vodi?

Hvala 🙂

Lp

?????

Ja, enkrat so o tem na forumu govorili (pa en članek je tudi bil). Sol itak res vleče strupe nase, pa se mi je zdelo po tej strani logično..sicer nevem koliko povleče, ma par tehnik se zdriži,pa nekaj more bit 🙂

Oprah je baje svetovala tudi kombinacijo grenivkinih kapljic (Grenifit pri nas) vode in sode bikarbone. Moja naravoslovno bolj izobražena hči sicer zavija z očmi ampak jaz grozdje vseeno namakam v tem nekaj minut. Se mi zdi da je na grozdju največ svinjarije gor. Za sol pa še nisem slišala.

Jaz sicer uporabljam kupljeno razkužilo za sadje zelenjavo. Namočim za cca 5 minut in potem ful sperem in namočim še samo v vodo za 5 minut.

Jaz namočim v sodo bikarbono za pol ure pol pa sperem.Poudarek dajam najbolj špricanim…mandarini ,pomaranče

V sodobikarbono? Takrat je bilo govora o soli. Ima le-ta enak učinek oz. boljši?

Če je sadje ali zelenjava umazana, ga operem pod tekočo vodo. Kupljeno vedno, domače z vrta pa kakor kdaj.
Jabolka, ki ga utrgam, definitivno ne grem umivat ampak ga začnem jesti. Kak mlad korenček iz zemlje pa ja, gre pod vodo. In to je to.

Z vsakršnim namakanjem iz sadja in zelenjave potegnemo še veliko vitaminov..

V eni oddaji je neka strokovnjakinja govorila o tem kakšne zelo strupene kokteljle pesticidov pri nas uporabljajo zaradi povečanja profita in da je edini način, da se zares sperejo uporaba nekih naravnih sredstev, ki vsebujejo naravne saponine, če sem prav zapisala. Največ pesticidov v prodajanem sadju pri nas imajo baje razni agrumi in grozdje in presenetljivo jabolka (ta domača?), od zelenjave pa sem si zapomnila, da imajo največ strupov tiste svetleče na pogled zelo lepe paprike, kakšni malancani. Najmanj pesticidov je vsebovalo zelje, korenje in krompir. Zakaj se na tem področju v Sloveniji ne uvede strožji nadzor mi ni jasno?
Posledice take nepremišljene prekomerne uporabe pesticidov se še kako poznajo na našem zdravju in na zdravju naših otrok, posledično več obolenj, posledično višji stroški za zdravljenje. In zakaj vse to – zato, da ima gručica kmetov za nekaj tisoč evrov višji dohodek.

Prej bi rekla, da ima gručica trgovcev nekaj tisoč evrov več zaslužka kot pa kmetov.. Od kmetov navadno še vedno ful poceni kupujejo.

Kitty, kakšno razkužilo imaš to? Verjetno proti mikrobom ne pesticidom?

Ne namakam sadja ali zelenjave- samo sperem pod tekočo vodo in to je to. Tako, kot je zgoraj ena napisala: kupljeno malo več časa, domače pač manj…V neka razkužila in soli pa sama ne bi namakala, ker razkužilo je še vedno razkužilo, sol pa poleg vsega ostalega nase potegne sigurno tud kaj koristnega…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close