Sabina Obolnar
Je urednica One. Zelo razsodno piše. Lepo je prebrati vse njene članke. Oni dan sem jo gledala po televiziji, pa se mi ni zdela tako mlada.
Poznam in berem pa jo od takrat, ko je začela izhajati ONA PLUS. Mislila sem, da je začetnica v novinarstvo, pa tako modre ideje.
No, na televiziji mi ni delovala tako mlada.
Me pa res zanima, če je delala prej kje drugje preden je začela izhajati ONA PLUS.
Tudi jaz sem jo rada brala. Do nekaj časa nazaj. Začel mi je presedati ta njen negativizem, o samih slabih stvareh piše, redko, redko kakšno lepo pozitivno zgodbo – govorim o njenih uvodnikih. To na splošno velja za medije.
Je že res, da je treba pisat tudi o slabih stvareh, nastaviti ogledalo, ampak svet je v resnici tak, kakor mi mislimo, da je.
Očitno zna biti še kaj več, kot biti družbenopolitična delavka.Sicer ne bi bila urednica revije.
In njena pisanja so razumsko pametna.[/quote]
Ženska je razgledana, srčna in sposobna. Takih manjka.[/quote]
Si znaš razložiti, zakaj je tako sposobna, ker je urednica levičarske priloge Dela in Slovenskih novic? Nekoč je bila v redu, ja, sedaj samo tuli v rog.
Očitno zna biti še kaj več, kot biti družbenopolitična delavka.Sicer ne bi bila urednica revije.
In njena pisanja so razumsko pametna.[/quote]
Ravno zato pa ima položaj, za “zasluge”.
Ženska revija, krinka…primer, bodo volitve, ženska z desne strani ali sredine, proti moškemu z leve strani, bo gladko podpirala levičarja moškega, in pisala članke proti ženski.
Meni se zdi, da imam shranjene vse številke. Se mi zdi, da izhaja pet, šest let. Že prva številka se me je prijela z uvodnikom vred. Je revija pisana na mojo kožo. Ne čisto vse, nekaj pa me le pritegne.
Druge revije mi delujejo rumeno, tračasto, tukaj pa je nekaj še kar inteligentnih zapiso, takih člankov, ki ti dajo misliti in te prevzamejo.Druge revije so samo kdo s kom in koliko časa, kar je za naš slovenski trg nezaslišno, ta revija ONA PLUS pa razmišlja o posamezniku, kako živi, kako je uspel, kako se preživlja in kako oblikuje svojo identiteto, svoj vsakdan.
Če ni tako mlada, kot izgleda, bi morala imeti tudi otroke, družino….
Nič ne vem o njej, le njeni članki v reviji so mi še kar všeč. Edina revija, ki potegne. Ki nima samo semenskih koledarjev, kako vsaditi kakšno rožico, pa solato na balkonu, pa kvačkati, plesti in kuhati, saj je vse tako čisto enostavno….in bla, bla, bla.
V tej reviji, ki jo ureja Sabina Obolnar je NEKAJ drugače.
V zadnji reviji so navedena razmišljanja znanega fotografa Arneja Hodalič. Z vsem spoštovanjem do njegovega ustvarjalnega dela, vendar njegovo razmišljanje o tem, da ne bo imel otrok, ker je svet krut in hudoben, se mi le zdijo iz trte izvita.
Bodočnost je namreč na naših otrocih. In naša naloga naj bi bila, da jih vzgojimo v zdrave in kleme ter radožive ljudi, ki naj bi svet izboljšali.
Peščica se res trudi svet uničiti, toda tega se jim pač ne more dovoliti.
Zato delajmo bolje in prav.
Forum je zaprt za komentiranje.