Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek s tem?

s tem?

Raziskava, v kateri je sodelovalo 2000 žensk, je ugotovila, da se velika večina njih ne bi počutila udobno v dvodelnih kopalkah po tem, ko se bi začele bližati Abrahamovim letom. Vse lepo in prav, a zanimivo je, da bi se nad tistimi damami, ki bi to počele, celo zmrdovale.

Mini krilo po 35.: Niti pod razno!
Izsledki raziskave so pokazali tudi, da dame verjamejo, da ”pod nobenim pogojem” ženske ne bi smele nositi mini krila po 35. letu, enako posledično velja tudi za vse, ki so obeležile 51 pomladi. Nadalje, 44 odstotkov žensk se redno obremenjuje s tem, da so prestare, da bi oblekle določen del oblačila. Vseeno pa jih, rahlo kontradiktorno, kar polovica meni, da če ima ženska vitko, zdravo in atraktivno postavo tudi pri petdesetih in šestdesetih, lahko ”počne kar hoče”.

Raziskavo je izvedla organizacija Diet Chef. Ena njihovih prehranskih strokovnjakinj, Caron Leckie, je dejala, da je vsekakor ”stvar vsakega posameznika, da se odloči, kdaj določenega oblačila ne bo več oblekel. Nekatere ženske se še pri 65 letih počutijo odlično v bikiniju, med tem ko jih manj samozavestne prenehajo nositi že mnogo prej.” Kot je dodala, je ključ dobrega videza zdrava prehrana in rekreacija ter dejstvo, da se oblečemo svoji postavi primerno – starost je tu stranskega pomena.
Po upokojitvi ne smete v kopalke, uhan v popku skrijte po 35.

V anketah so sodelovale ženske, stare od 18 do 65 let. Sledeč njihovem mnenju so nedrčki kopalk brez naramnic absolutno prepovedani po 33. letu, nobena ženska, ki spoštuje samo sebe, pa po 35. letu ne bo kazala svojega uhana v popku. Poglejmo kaj še je ”prepovedano”: škornje do kolen vrzite stran, če imate več kot 47 let, če imate tri leta manj, kar pozabite na športne copate, razen če v njih telovadite. Usnjene hlače niso za starejše od 34 let, pajkice pa lahko nosite še dve leti po tem. Ženska, ki dopolni 45 let, ne bi smela nositi popularnih zimskih škornjev Ugg, po upokojitvi pa pripadnica nežnejšega spola sploh ne bi smela več obleči kopalk. Prosojne bluze so ‘nelegalne’ po 40. letu.

Dolgi lasje po 51 letu so nesprejemljivi
Kot da to še ni zastrašujoče dovolj, so se raziskovalci ”spravili” še na pričeske. Po 53. letu si morate dolge kodre prikrajšati, po 51 pa ne smete več nositi konjskega repa. Tako vsaj meni večina vprašanih.

Ena od desetih dam je priznala, da je že kupila oblačilo in ga še naslednji dan nesla nazaj, ker se je bala, da je ”preveč mladostno zanjo”. Še bolj presenetljivo pa je dejstvo, da je kar 5 odstotkov vprašanih povedalo, da jim je pomočnica v trgovini še pred nakupom rekla, da izdelek ni ravno ”primeren za njihova leta”.

Ob dejstvu, da le nekaj več kot 20 odstotkov anketirank meni, da ”če imaš kaj pokazati, to pokaži”, preostali bolj konzervativni dve tretjini pa menita, da bi se morali ”starati častno”, je vprašanje le še, ali je bolj zastrašujoče dejstvo, da se vsi staramo in (kot kaže) kmalu pol garderobe ne bo več primerne za nas, ali pa dejstvo, da ženske tako govorijo o samih sebi.
Vir: Dnevnik.si

Temu se lahko reče samozavest, največkrat pa pomanjkanje samokritike.

bi moralo prebrati kar veliko število dam, zaposlenih v naši firmi 🙂

Raziskava na MON-u je pokazala, da izmed 4987zvestih ovčic pije pivo 89 %.

veliko je pup, starik ok. 20, ki iz estetskih razlogov maričesa od zgorajnaštetga ne bi smele nosit : (

Hvala za poročilo, toda kršila ga bom še naprej, ker sem čez 35:))

Pol omare je očitno za stran, ker jih bom kmalu 38…
Ma, da ne bi!
Marsikatera pri 40 boljše zgleda v miniču kot kakšna 25-letnica!

A zdej se mormo pa še ozirat na to kaj si bodo drugi mislil o tem kar nosimo sami?!

ne bi bil slabo, če bi se pogledale v ogledalo 🙂

V ponedeljek sem bila s taščo v trgovini in sem ji pomagala pri izbiri dolgih hlač, ko sem zagledala ene full dobre kratke hlače in jih hotela imeti. Moja tašča pa je komentirala, da oseba po 30. letu (imam 32 let) ne bi smela nositi kratkih hlač (mislim res kratke hlače, ne bermuda hlače ali kapri hlače). In sem ji rekla, da jih bom kupila, ker imam zdaj končno lepe noge, do katerih sem prišla s telovadbo, redno rekreacijo in vztrajnostjo, saj sem shujšala 12 kg. Prej zaradi svoje postave nikoli nisem oblekla tako kratkih hlač, menim pa, da pri svojih 32. letih nisem prestara za kratke hlače.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close