S škarjami napadel učiteljico
Znanje v solah je razvrednoteno. Vcasih sta 2 ali 3 na razred imeli 5 pri predmetih, danes jih je marsikje polovica ali vec. Po definiciji potem 5 ne pomeni odlicno, saj ta ocena ze komaj odstopa od povprecja za omembe vredno velikost.
Potem pa se otroci, kao odlicnjaki, vpisujejo na gimnazije in bum, “nic” ne znajo in je stiska. Ja, zakaj pa? Jasno, ker bistveno premalo znajo. Enako je v srednjih solah
Ne mores na srednjo racunalnisko npr. ce je tvoje znanje luknjavo (pa ceprav si imel povprecje 4, v resnici si bil pa po znanju v zacetku zadnje tretjine ucencev v razredu). In potem je nenadoma ucitelj matematike kriv, ker od tebe pricakuje znanje? Ki je za tak poklic nujno.
Zdaj pa je sploh kriza. Od teh, ki so letos v 1. letniku je marsikdo prakticno prespal 9. razred, saj revckov niso smeli mucit, pa so jih zavijali v vato in jim senkavali ocene. Ali pa so ucenci na testih goljufali. Jasno so zdaj stiske, a najboljsa ministrica ni nic kriva. Ceprav ni naredila vsega, da bi se otroci normalno vecino casa solali v solah.
Starsi pa vecinoma namesto, da bi od otrok zahtevali resno delo, za vse krivite ucitelje. Ki naj bi se na lastno pobudo nudili zastonj instrukcije ?!?!? In ucitelji naj bi bili prvi, ki bi morali opazit stisko otroka? Je lepo, da jo zaznajo in pomagajo, ampak kaksna je pa vloga starsev?
Pa tudi trditve, da je ziher znal, ker je popravljal baje 4. Lahko, da je, pojma nimam. So pa tudi nekateri, ki k temu pristopijo malomarno, ces bo ze kako. In so nekateri, ki nivoja ne zmorejo.
Zakljucek: vedno bolj sem prepricana, da za motivacijo in resnost vseh vpletenih zasebno solstvo ni nujno slaba resitev. Potem odpadejo debate, ali se domaca naloga dela, ali bomo koristili Gabrove dneve, da je “zastonj” malica zanic. In solali se bodo samo resni, pa tudi ucitelji bodo boljsi.
Anonimno 7661, 05.01.2022 ob 15:10
Ne zagovarjam dejanja dijaka – NIKAKOR!! ampak, imam dva srednješolca – 4 in 1.letnik gimnazje. Takšni pritiski, ki se sedaj dogajajo na dijake niso več normalni! Eni profesorji se dobesedo izživljajo nad učenci in nobe nič ne ukrene – po pritožbi vsi držijo skupja, vključno z ravnateljem, čeprav ta točno ve, kakšne težave profesor povzroča dijakom.
Kolikr vem je šlo za učenca z zelo dobrimi ocenami (petkami), ki na ustnem spraševanju dobil nezadostno. No tule sem sigurna, da je učiteljica iskala neznanje. Otroke najbolj boli krivica! Seveda se je tudi na to potrebno znati odzvati.
Meni se otrok smili, ker sem sigurna, da je to naredil iz čiste stiske.
Ja samo res- jaz imam enega otroka v osnovni, drugega pa v srednji soli. Neverjetno, koliko zakompleksanih, zlobnih in butastih uciteljic jima kvari dneve.Ena se baje skos dere in kot psihopat gleda prodorno v oci. Pa vem, da niso vsi otroci zleht. Res skoda, da si taki ljudje izberejo tak pomemben poklic ☹️
Kokoši ???????, 06.01.2022 ob 17:12
Kako tolčenje po peresnicah in frcanje učenk.
Pri nas so nam težke šolske ključe (20 ključov skupaj metali v glave), nas prisilili, da smo klečali, nas kluftali.
Pa sem iz Ljubljane.
Naj še dodam, da ni nihče nič posebnega ukrenil. Ne starši, ne nihče drug.
Dragi moji,
za takšno stanje ki je danes v šolstvu ste krivi izključno starši- s tem vašim jamranjem in iskanjem izgovorov za nedelo in netrud vaših mulotov, pol pa jim še polnite ego tako da in otroci mislijo da so center univerzuma in da se jim morjo vsi klanjat…nekdo je na to rekel da že odrasli mislijo da jim uspeh pripada četudi za minimalni trud.
Naj pojasnim.
Poznam mamo ki svojega razvajenčka pedina iz vseh strani (napr. opazujem jo pri zajterku- ona otroku prinese hrano pred njega otrok ne rabi niti s prstom mignit, namaže mu toast-seveda u Nutelo, odreže skorjo in ga nareže na koščke, čaj mu slatka…skratka mulo kto v hotelu, manjka še samo da mati hrano prežveče namesto njega)v glavnem mali ne rebi niti s prstom mignit doma…ja v šoli pa je treba nekaj delat in se tudi pogosto potrudit za znanje, tega pa mali ni navajen…in mama jamra da kak je v šoli pretežko, učitelji preveč zahtevajo, pa saj niso normalni kaj vse zahtevajo od ubogih otrok in seveda neumne učiteljice kaj se to one grejo, pa še take lepe plače imajo…KAJ MAME VAM JE KAJ ZANAO?
Meni je popolnoma jasno zakaj mulotu ne gre v šoli (tej mami očitno ni) in potem ker je pretežko mora ona malemu domače naloge pisat in mu dela plakate (in mene fehta če pomagam)… in spet jamra kaj vse si te bedne učiteljice zmišljujejo… njen otrok pa to vse zraven posluša!
Najbolj žalostno pa je naslednje. Jaz bi rekla da se ta otrok NE ZMORE naučiti za več kot za 3, ampak njegova mama bi pa rada da bi on bil odličnjak; zato ona cele dneve z njim sedi pri knjigah in mali mora neštetokrat ponoviti snov za test da bo ja znal, pol pa itak ne dobi več kot 4… v glavnem ubogi otrok.
In takšnih mam poznam jaz nešteto, seveda čutim tudi njihovo frustracijo. Normalno da so tečne če pa cele popoldneve rišejo skice, slikajo za likovno, izrezujejo, celo snov jim prepisujejo v zveske. Svašta sem se že naposlušala tudi to da kak so učiteljice zagamane, bedne, fukjene…če sem jaz dojela njihov odnos do šole, učiteljev in izobrazbe…potem so ga dojeli tudi otroci.
Pa lep večer še želim!
Narobesvet, 05.01.2022 ob 14:52
Menda se je v Celju zgodil incident, kjer je mladoletnik, ker mu ni bila všeč ocena, napadel s škarjami učiteljico. Hvala bogu so bile škarje tope in je ni huje poškodoval.
Bolano, kam gre ta svet, da se učitelji še enk ne bodo upali več dajati. Pred leti sem sama delala v šoli in danes sem hvaležna, da sem se tega poklica še pravi čas losala. V teh parih letih so ga naši veljaki popolnoma razvrednotili. Vsi starši (niti ne učenci, dijaki) bi imeli otroke s samimi petkami, da se lahko hvalisajo naokrog, češ moj je pa boljši kot tvoj. Ma, ne naredijo čisto nič, da bi primerno vzgojili svoje otroke, da bi jih naučili osnov bontona. Zato pa nam danes vladajo ljudje, ki udrihajo in žalijo ženske, policiste, navadne državljane in nam se to zdi ok, kar sprejemamo te žalitve. Noben se ne postavi po robu takšnemu nasilju. Resno me skrbi kam gre ta svet.
Dragi moji,
za takšno stanje ki je danes v šolstvu ste krivi izključno starši- s tem vašim jamranjem in iskanjem izgovorov za nedelo in netrud vaših mulotov, pol pa jim še polnite ego tako da in otroci mislijo da so center univerzuma in da se jim morjo vsi klanjat…nekdo je na to rekel da že odrasli mislijo da jim uspeh pripada četudi za minimalni trud.
Naj pojasnim.
Poznam mamo ki svojega razvajenčka pedina iz vseh strani (napr. opazujem jo pri zajtrku- ona otroku prinese hrano pred njega otrok ne rabi niti s prstom mignit, namaže mu toast-seveda u Nutelo, odreže skorjo in ga nareže na koščke, čaj mu sladka…skratka mulo kot v hotelu, manjka še samo da mati hrano prežveče namesto njega)v glavnem mali ne rabi niti s prstom mignit doma…ja v šoli pa je treba nekaj delat in se tudi pogosto potrudit za znanje, tega pa mali ni navajen…in mama jamra da kak je v šoli pretežko, učitelji preveč zahtevajo, pa saj niso normalni kaj vse zahtevajo od ubogih otrok in seveda neumne učiteljice kaj se to one grejo, pa še take lepe plače imajo…KAJ MAME VAM JE KAJ ZANAO?
Meni je popolnoma jasno zakaj mulotu ne gre v šoli (tej mami očitno ni) in potem ker je pretežko mora ona malemu domače naloge pisat in mu dela plakate (in mene fehta če pomagam)… in spet jamra kaj vse si te bedne učiteljice zmišljujejo… njen otrok pa to vse zraven posluša!
Najbolj žalostno pa je naslednje. Jaz bi rekla da se ta otrok NE ZMORE naučiti za več kot za 3, ampak njegova mama bi pa rada da bi on bil odličnjak; zato ona cele dneve z njim sedi pri knjigah in mali mora neštetokrat ponoviti snov za test da bo ja znal, pol pa itak ne dobi več kot 4… v glavnem ubogi otrok.
In takšnih mam poznam jaz nešteto, seveda čutim tudi njihovo frustracijo. Normalno da so tečne če pa cele popoldneve rišejo skice, slikajo za likovno, izrezujejo, celo snov jim prepisujejo v zvezke. Svašta sem se že naposlušala, tudi to da kak so učiteljice zagamane, bedne, fukjene…če sem jaz dojela njihov odnos do šole, učiteljev in izobrazbe…potem so ga dojeli tudi otroci.
Pa lep večer še želim!
Narobesvet, 05.01.2022 ob 16:04
Me kar zmrazi ob odgovorih nekaterih. A res mislite, da je v Sloveniji toliko učiteljev, ki vašim otrokom povzročajo krivico in stiske? Pa vsi imate oz. poznate nekoga, ki ima težavnega učitelja. Oprostite, problem je v tem, ker starši dobesedno gonite svoje otroke na neke gimnazije in ekonomske šole, čeprav so nesposobni. Sem večkrat vprašala svoje učence v 9. razredih kam bodo šli naprej in mi je bilo smešno (takrat) kako so se nekateri vpisovali na gimnazije, ekonomske itd. s samimi dvojkami in trojkami. Prav spomnim se ene deklice, ki mi je rekla, da ji doma ne pustijo na frizersko, ker je njeni babici (ja, babici) to pod častjo, da bo njena vnukinja SAMO frizerka.
Prvo pravite, da ne zagovarjate takega vedenja, a v drugem stavku poveste kako si nekateri učitelji to zaslužijo oz. sami iščejo težave. Kako pa vi kot starš lahko sploh presojate koliko si pri kakšnem predmetu zasluži vaš otrok, če recimo niste strokovnjak v matematiki ali fiziki? Jaz imam faks, ampak las pa ne znam postrižt, pa ene ženske podepilirat tudi ne, kaj šele šraufat po avtu!
Ne seri in beri:
.https://forum.zurnal24.si/forum/tema/resnica-o-profesorci-iz-celja-ki-je-bila-napadena-22507608/
Enačite dejanja otroka z dejanji odraslih in celo kako da ko bo mehanik te bo napadel itd ma kakšne imate. Nasilja je več vrst. Psihično, ko te nekdo j..e v glavo,maltretira, se dere nate, ti govori, da si neumen, da nič ne znaš, se ti posmehuje pred tablo. Stotisočkrat doživeto in vsi, ki tukaj pišete priznate, da se je to vam zgodilo ali pa ste vedeli za prfokso, ki to dela drugim. To je nasilje. Nič manjše od tega, da bi te stotisočkrat s škarjami napadla. Ker drugače se vam očitno zdi prav, da mož žene sicer ne udari, ji pa vsak dan govori da je lena pra.sica, grda, ne zna otroke vzgajat,ni spucano doma, baba ki ni za nikamor, debela, zanikrna, glupa. To je v redu? Pol je tudi ta učiteljica za vas super. Ne zagovarjam napada, a v šolah se dopušča psihično nasilje nad učenci in to s privolitvijo in celo odobravanjem takih kot ste vi. Ki se doma derete nad otroci in partnerjem, ker nič ne znajo in nič ne naredijo. Enkrat sem hodila za eno familijo,mama je očitno ugotovila da ene 8letni sin ne zna niti po pločniku hodit in ga je nadirala s takim zaničevanjem v glasu, da mi je bilo grozno poslušat. Taki se tukaj oglašate. Sram vas je lahko.
-
Dogodek vsekakor vreden tehtnega razmisleka o nasem solstvu. Nilakor ne odobravam dejanja pa vendar mislim,da bi se bilo v zadevo potrebno bolj poglobiti. Ucitelji so se razvrednotili sami. S svojimi zahtevami,odnosom,po drugi syrani pa iztedno ignoranco do ucencev. To velja predvsem za osnovne sole. Najlazje je kazati s prstom na starse. Nasilje se pometa pod preprogo. Ugajajo statsem ker se bojijo tv,odvetnikov in podobno. Vecina jih hodi v sluzbo zaradi ziher place in pocitnic. Koliko je uciteljev ki se izzivljajo nad ucenci. Ogromno. Mulcu je pocilo. Sicer bi bilo bolje ce bi vrgel stol po tleh ampak sevje za vprasat zakaj? Da nekdo dobi stiri enice zapored za isto snov…. Kdo bi ga moral naucit?
Ženska kaj se vi zavedate kaj pišete! Vse to kar pišete sem jaz doživela ravno obratno.
Moja hčera hodi v 4. razred. Pred pandemijo sem šla na sestanek, pred začetkom je v avli šole govoril ravnatelj-mame sploh poslušale niso in so lepo čvekale kot da so v kavarni (toliko o bontonu-če nekdo na odru govori si tiho iz spoštpvanja do govornika, tudi če te tema ne zanima- pa bi jih moralo zanimati, ker je ravnatelj opozarjal da ob nasilju naj starši pridejo v šolo), ko smo nadaljevali sestanek z učiteljico pa so navalile s svojimi pritožbami, pa one zahtevajo to, ena druga je htela ravno obratno- in to v totalno nesramnem tonu. Pol pa je šola priredila dobrodelno predstavo (zbirali so denar za drese za košarkarsko ekipo), na predstavi so bili trije starši vključno z menoj in nekaj otrok, ostalo so prišli samo učitelji- vem ker, kot bivša učenka poznam celoten učiteljski zbor, prišli so tudi tisti ki so že v penziji in vsi donirali v bankovcih. Na šoli je približno 500 otrok, kje so bili njihovi starši? očitno staršev ne briga da je otroke trerba podpirati v športu. Šola organizira tudi starševske večere, da se starši lahko pogovarjajo in izmenjujejo nasvete, informacije (napr. na tamo nasilje med najstniki, disleksija, učne težave). Starši se blje redko udeležujejo teh srečanj, tja hodijo pretežno učitelji. Pol je ravnatelj prosil naj starši ne parkirajo pred vhodom šole, ker zjutraj prihajajo učenci peš, s kolesi, skiroji…in je treba ven peljati vzvratno se lahko zgodi kakšnaa nesreča. Da kdo nebi koga povozil je ravnatel napisal mail vsem staršem, nalepili so plakate- starši so lepo parkirali naprej pred šolo. Enkrat se spomnim je eno jutro pred šolo stal policist in jih opozarjal…no potem so začeli upoštevat. Drugače itak nič ne upoštevajo, glavno da mame prihajajo v šolo z svojimi zahtevami, pritožbami; kot da so požrle vse pravice sveta.
To kar sem jaz videla zadnja štiri leta na šoli moje hčere lahko povem- STARŠI LAHKO VAS JE SRAM KAKO NEVZGOJENE OTROKE IMATE IN KAKI STE SAMI.
Sicer pa sem tudi jaz hodila v šolo, nikoli se mi ni zdelo da ne kateri učitelj ima na piki- dobro niso bili vsi super, večina pa je bila rk ok. Nikoli nisem doživela da se kateri učitelj izživlja nad kom, čeprav je kateri sošolec tako rekel. Sem pa doživela da se je katera sošolka izživljala nad mano- seveda sem si hitro naredila red.
Pravite da bi naj učener raje vrgel kaki stol po tleh, a to je vam normalno? Sicer sem to tudi doživela, ko je sošolec metal stole ker smo pri pouku delali nekaj kar on ni hotel. Psihopat!
Kar se pa tiče tega, kdo bi ga moral naučit. V srednji šoli smo imeli super učiteljico matematike, prijazna, preproste razlage- vsak bedak se lahko pri njej nauči. Matematika mi je bila carska. Sem pa imela par sošolcev ki so v nedogled popravljali ocene pri njej. Enkrat so ponavljali test že 4x pa jim je rekla, da jim je dala enak test kot prejšnjič in spet niso popravli. To je bilo enih 5 ali 6 sošolcev takih . Ena sošolka se je bolj samo lišpala pri matematiki- ji je učiteljica rekla da ona je samo za okras v razredu. En sošolec je bil itak vedno zadet. En drugi se je enkrat napil in med poukom bruhal- so ga učielji peljali v bolnišnico. dva patrona sta bila čudaka- takim jas pravim frik. V glavnem tile so vedno imeli popravnega pri matematiki.
Zdaj se pa jaz sprašujem od kod vam čisto drugačna slika o šoli in učiteljih.
Se strinjam z vami. Tudi profesorji več niso to kar so bili. Vršijo prtisk nad dijaki, jih ponižujejo. In tako kot je rekla predhodnica, če imajo v razredu dijaka, ki sodeluje ( sprašuje) je moteč. In za nagrado ga vpraša in išče neznanje… še večji problem pa je, ko dijak dokaže da ima prav…. ga pa pošljejo svetovalni delavki.
hahaha haha, 05.01.2022 ob 18:53
—-, 05.01.2022 ob 18:45
takole je, če se mene vpraša. Ta svet se ne vrti več v pravo smer. Kdo je kriv bo pokazala sodba sodišča. Hočem nekaj drugega povedat. Nekoč davno nazaj so učitelji tepli učence. Danes učenci tepejo učitelje. Nekdo očitno mora stalno nekoga tepsti. Vsaj v naši preljubi Sloveniji je tako.
Očitno so stari imeli prav. Mulca, ki si preveč upa, je treba ustavit. Če ne gre zlepa, pa zgrda. Bolje zgrda kot sploh ne. Tako za samega mulca kot za vse okoli njega.
Kje v živalskem svetu vidiš, da bi mladič napadal starejšega? Seveda nikjer, ker to ni naravno. Starejši osebki nadobudneža, ki je prekoračil meje, hitro disciplinirajo. Pri nas pa je ta naravna danost izpuhtela in imamo mularijo, ki misli, da se svet okoli nje vrti in kjer ni nič takega, če napadeš učitelja, starše, premlatiš fotra, ki ti je ukinil žepnino itd. Da je moj, bi dobil tako okoli kepe, da bi mu še po dveh dneh žvižgalo okol ušes. Pa mi še ni bilo treba otrok tepst. Nikoli. Ampak da kaj takega naredi, ga lastnoročno izključim iz šole in pošljem mešat beton. Ko bi po dveh letih jokal, da je razumel lekcijo, bi šele lahko šel nazaj v kakšno šolo, seveda ob delu.
Uf, marsikje, sploh med plenilci. Poglejte leve. Mladič napade starega, da mu odzame dominanco v tropu.
Tako da je napadanje starejših, ne samo starejših, celo staršev, nekaj kar je naravno in božja volja.
RKC_Miha, 09.01.2022 ob 16:56
Uf, marsikje, sploh med plenilci. Poglejte leve. Mladič napade starega, da mu odzame dominanco v tropu.
Tako da je napadanje starejših, ne samo starejših, celo staršev, nekaj kar je naravno in božja volja.
Ne. Situacija danes je takšna. Starši hodijo v šole z odvetniki, otroci pa jih pretepajo doma.
Sem dvakrat doživela da je otrok vzel palico in z njo namahal svojo mamo (to sta bila dva različna otroka in dve razlicni mami). Mama pobegne, otrok pa s palico za njo, ko mu je vzela palico je pa tulil da se je slišalo čez pol kempa(ja je bilo na morju). Drem v trgovino, vidim mamo, ki nosi nakupovalne vrečke sin pa jo udari s palico- ona reče ˝au nehaj, mali jo pa spet vdari in se smeje˝, da meni to otrok naredi- ma jaz ga prebutam.
Sosedje se pogosto prepirajo, slošom dretje, ropotanje. Soseda pravi, da ko sinu ne dovoli igrati igrice sa ta začne dret, meče stvari v njo. Halo mame! A SE BOSTE VE KONČNO SPAMETOVALE?
Forum je zaprt za komentiranje.