S psom na morje
Letos greva s partnerjem prvič s spom an morje.
Vse je že urejeno, našla sva hotel kjer dovoljujejo pse itd… …
Sedaj pa razmišljam, ko bova oba šla v vodo, kje pustiti psa, mislim, da bi jo bilo strah, če bi čakala na plaži, pa majhna pasma je in dost ljudi se kar zakadi vanjo…Kako to rešiti?
Imate kakšne takšne izkušnje?
Razmišljam, da bi kupila takšen mini čolniček (kot za dojenčke), in jo dala notri in zraven v vodo, ko greva plavati.
Jaz itak ne hodim v globoko vodo, ker imam strah pred globino, tako, da sem tako bolj na začetku… 🙂
Kako so kaj vaše izkušnje.
Hvala
Ma glej, sej nimaš kaj komplicirat, pač ne bosta šla oba hkrati v vodo, ampak najprej eden, potem pa drugi. Ali pa če gresta na kake plaže, kjer so dovoljeni tudi psi (kljub temu, da je pes majhen, na vseh plažah psi niso dovoljeni), pa se tačas eden z njo igra v plitvi vodi, potem pa zamenjata “dežurtsvo”. Pa tvoja varianta s čolničkom tudi ni slaba, samo vprašanje, če bo psički všeč. :))))
Nimaš kaj, ko vzameš psa na morje, ni več vse “samoumevno”. :))) Še večji podvig pa bo najti primerno senco. Imajo pa ponekod urejene že prav plaže za pse.
LP in uživajte!
Ja smo že šli na jezero in ni je bilo strah.
Niti ni panična, če ostane sama, ker jo na to navajajo.
Na plaži je pa full sence, tako, da tudi to ni problem…:) Krk je kar zelen.
Ja to s čolničkom bom probala, upam, da ji bo všeč.
Bomo že nardili, da bo zabavno 🙂
Je pa res zelo pridna…mirna, ni napadalna, prijazna do vseh, otrok, odrsalih, drugih psov…:)
Zanimajo me pač izkušnje drugih:)
Hvala 🙂
sorry, pozabila sem napisat, da ob jezerih, rekah, ribnikih itd. ni problem, pes uživa, šiba v vodo ko nor (je kokeršpanjel), plava, se igra, tudi ko je ob vodi in mi noter, je kul – ampak morje ga pa zgleda plaši, ne vem, ali zvok valov ali kaj – skratka, je čisto paničen. zanimivo, če se recimo sprehajamo po pomolu, torej ne ob plaži, je pa OK. odprto morje, valovi, to ga očitno straši, pa ni imel nikoli nobene slabe izkušnje
srečno torej, pa poročaj, kako je bilo 🙂
Res ni mi jasno zakaj je treba biti “freht” kar tako.
Ja rada imam mačke, pse, ptice…vse živali, ni mi jasno zakaj je treba kar tako za finto frehariti na post, če čisto prijazno nekaj vprašam?![/quote]
Joj no, saj ti nič nočem. Se te spomnim pred leti, vedno si imela mačke, zato sprašujem. Ampak OK, vzamem vprašanje nazaj. Pozabi.
le pazi, da tvoj pes ne bo scal po tujih brisačah in ležalkah, tako kot vidim na plažah. Poišči plažo in mesto, kjer je dovoljeno pripeljati tudi pse. Lulanje in še kaj drugega vidim vsak dan , ker so psi nevzgojeni, . Pa imam rada živali.Tudi pri naši hiši je vedno kuža. Ampak na plažo pa ne. Pa mislim dobronamerno…. !
Za kužita moraš imeti na plaži senčko. Pa vodo s seboj. Za v vodo si res kupi en tak majhen otroški bazenček in daj kužita notri in gre z vama v vodo. Na eni strani bazenček prekrij z brisačko, da bo imel senčko na vodi. Tako ga lahko daš po želji v vodo in nato nazaj v bazenček. Preverjeno in prijetno.
Naš kuža gre čisto vsako leto z nami na morje. Najbolj pomembno je, da najdeš na plaaži senco. Uživajta s kužijem na morju!!
Mi vedno vzamemo s seboj tudi našo labradorko. Je srečna, da je z nami in z njo nimamo
niti nobenih sitnosti. V vodo sicer noče ampak v borovi senci predremucka čas, ko smo
na plaži. Seveda pa je najbolj vesela, ko dobi kaj za pod zob od turistov, ki so jo na
“našem” koncu plaže vzela kar za svojo. In na plažo si brezskrbno lahko nosimo mobitele
in denarnice, ker vemo, da naša psička ne bo nikomur pustila blizu, ko ji rečemo naj pazi.
Mi imamo mešanca z nemškim ovčarjem, ki ima raje vodo do trebuha, kot pa plava. Na morje gre v pred in posezoni. Če mu dovolim, gre vseeno plavat z mano, je pa treba biti previden, se izogibat krempljev. Me je že dobro opraskal, nehote, seveda. Če se potapljam je sploh huda, ker misli, da se bom utopila in me hoče reševat.
Sicer se pa rad igra v plitki vodi in uživa na večernih sprehodih. Z njim na morju je lepo!
Če vzameš psa s seboj v morje, ga ne pozabi stuširat s sladko vodo. Ne glede na to, da se naš ne mara tuširat, mora potrpet. In kot so ti že ostali povedali, poglej, da je na plaži dovoljeno imeti pse in mu zagotovi senco, vodo in sprehode ob večerih, ko se shladi.
Je res,da znajo vsi psi plavat, ni pa vsem voda v užitek. Imamo 3 pse, mladička je nora na vodo, samec ne gre niti blizu,pa če se na glavo postaviš, najstarejša pa sicer nima nič proti vodi, ampak prostovoljno ne gre vanjo. Tako da ne posploševat, mi smo prej tudi imeli pse,so bili vsi nori na vodo, potem pa tale najstarejša in 11 let nismo šli z njo k vodi,ker se raje izogne, isto samec, ga imamo 1 leto, on pa ni šans,da gre v vodo. No zdaj imamo ta malo 3 mesece staro,ona pa komaj čaka,da bo mokra 🙂
Mi imamo dva psa tipa bull.Psička neizmerno uživa v vodi,na morju plava vedno,ko smo mi noter je z nami…kot mali otrok. Vedno iščemo malo bolj osamljene plaže, da je lahko brez povodca-100% odpoklic- pač zaradi ljudi,ki znajo biti zlo neprijazni.Zraven imamo za njo vodo,skledo, brisačo in nastanimo se obvezno pod kakim drevesom,pač zaradi sence.Čez dan smo ponavadi ves čas na plaži, zvečer ko pridemo v apartma,pa jo stuširam. Stara je 7 let in nikoli ni imela težav zaradi morske vode-soli,nikoli tudi ni pila te vode.
Samec je razred zase. Ne mara vode-na morju še ni bil,gre letos prvič…bomo videli,kako se bo obneslo.Ko gremo na jezero,gre v vodo do “kolen”, plaval še ni. Ne želim ga na silo noter spravljat,morda bo na morju,ko bo viidel,da smo vsi v vodi tudi on prišel.
Želim vama lep dopust,čim manj komplicirajta pa bo!
Forum je zaprt za komentiranje.