Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo s.p. in porodniška

s.p. in porodniška

Rok poroda imam avgusta. Sem s.p.-jevka in sem do sedaj plačevala minimalne prispevke. Po pogovoru z računovodkinjo sem ugotovila, da se mi dejansko skoraj ne izplača začeti z januarjem plačevati višje prispevke saj bi bila porodniška res minimalno višja. Če bi se vseeno odločila za plačevanje za 1. razred višjih prispevkov kako je potem z vrtcem, bi zaradi tega padla tudi v višji razred pri plačevanju le tega?

Kakšne so vaše izkušnje?

Še vedno prištevajo na suho tudi zavarovalno osnovo? V tem primeru morda, odvisno je pa seveda od dobička.

dam pa raje za prispevke in nato dobim čez porodniško vse nazaj, kot pa konec leta za dohodnino :/
Premisli…

Ja, tudi plačilo vrtca bo višje, pa otr. dodatek nižji.Za otr. dod. se upošteva poleg dobička tudi koliko si plačal prispevkov. Jaz sem si izračunala in si plačevala višje prispevke, se mi je vseeno izplačalo.

na strani http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp?action=I&step=3 sem izračunala, da bi 5 mesecev plačevala približno 60 eur višje prispevke, zato, da bi 12 mesecev dobivala potem 43 eur višjo porodniško

nekaj + je samo, če bi se mi potem znižal otroški dodatek, bi plačevala akontacijo dohodnine, ki jo sedaj ne in višji razred za vrtec potem raje vidim, da je tako kot je

sama ne znam izračunati, računovodkinja mi pa tudi ni v veliko pomoč, saj je napisala, da preveč razlike ni, da je vseeno, če pustim kot je

morala bi si par mesecev plačevati skoraj najvišje prispevke- potem se splača.

Imam en podoben izračun narejen, zelo malo je razlike, če plačuješ samo en razdred več, če pa plačuješ dva več, je pa že bolje, pa če še čim kasneje neseš na csd, da se ti čimveč teh plač upošteva.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close