Najdi forum

s kom na dopust

Ali vi hodite na dopust s prijatelji, sorodniki ali samo s svojo družino ali pa morda kar sami? Priznam, da imam dopustovanja s prijatelji dovolj, preveč, poln kufer…pa tudi če je samo za vikend. Stop! Najbolj se spočijem in uživam, če sem samo s svojo družino. Nikogar ne motim, nikomur ne težim, nikomur se mi ni potrebno opravičevat, če sem prezgodaj potegnila vodo v wc-ju, nikomur se mi ni treba izogibati, nikogar ni potrebno spraševati kdo kuha, kaj kuha, kaj prinesti iz trgovine ta dan, ni mi potrebno prenašati televizije…zdi se mi, da če nudim otrokom del počitnic brez televizije, računalnika…sem naredila veliko za njih. Nemara sem res nedružabna čudakinja. Kako vi prakticirate svoj dopust? Hvala.

Sama tudi ne maram počitnikovati s prijatelji, v hrupnih in preveč polnih campih, kjer moram potem cel dan poslušati sosedov radio, se prilagajati prijateljem… Grem v dalmacijo, na otok, v camp, kjer iz pipe teče samo mrzla voda ter imam morje 20m od šotora ter trgovino 1,5km stran:))))

(še nimam otrok in sem zelo mlada, pa mi grejo počitnice s prijatelji zelo na živce, prav paše imeti ljubi mir, saj imamo že tako ali tako v službi in doma dovolj “šundra”)

včasih paše za par dni ali vikend sicer pa na glavni dopust hodimo sami in tudi nam so všeč redko obljudeni kotički.

Mi smo bolj družabne sorte in si na vsakem dopustu najdemo kakšne nove znance, s katerimi se potem občasno družimo. S sabo pa načrtno ne vlačimo nikogar – ne staršev, ne prijateljev. Ker smo na morju res DRUŽINA :)))

Na glavni dopust smo šli družinsko (morje), sedaj pa še en teden Bohinja s prijatelji. Meni taka kombinacija kar ustreza – saj v planine otroci veliko lažje hodijo, če imajo družbo. Zelo pa mi paše, da smo vsaj na morju res le družina.

Rada sem sama pa tudi družba mi včasih paše; tako, da smo večinoma dopustovali tako, da smo bili sicer sami, v bližini pa prijatelji, tako, da smo se videli in družili kadar nam je pasalo. Nismo bili striktno “vezani” eden na drugega.

Mi že par let hodimo na morje s prijateljico in njeno družino. Nikol ni blo nobenih nesoglasji, tut nismo priliman drug na drugega. Če je enim za it nekam, drugim pa ne je čist o.k., si lepo povemo.

Letos smo sicer mi ven padli, ker mamo dojenčico in so šli oni sami, mi gremo pa samo za vikend….

Se pa spomnim, da ko sem bla mala smo vedno hodili s prijatelji na morje in je blo men blazn fajn, ker sem mela polno otroške družbe…))))))

lp

Sami!!!! Joj, kako bi trpela, če bi “morala” dopust preživljati še s kom. Imamo kar nekaj dobrih prijateljev, s katerimi se radi družimo – tudi otroci so enakih starosti. Vendar pa na dopust z njimi ne bi šla. Vikend bi bil kar maksimum. Se ne maram pretirano prilagajati drugim na dopustu. Kakšen dan že gre, več pa ne.

LP

---------------------------------------- Nisem volila teh volov!

Včasih mi je ustrezalo, da smo bili z družbo, zadnja leta pa hočem, da gremo na morje sami. Že tako mi gre ogromno energije, da umirim dva hiperaktivca, da bi se pa morala še nekomu prilagajati… No way!

Vprašajte se malo kaj hočejo vaši moži. A to ve kar same določite od danes naprej pa sami na morje. Lol kake sebičnice.

Midva se te stvari meniva skupaj. Oz. se menimo vsi 4 – tudi otroka imata pravico glasovanja.

O, ti bogi levček, imaš hudo ženo doma?

Sami.

lp,

N.

Del dopusta s prijatelji (gospodinjstvo vsak svoje – se edino obnese), del pa sami.

Ko so bili otroci še majhni, smo hodili skupaj z mojo sestro in njeno družino kampirat. Zdaj, ko otroci ne hodijo več z nama, hodiva sama. Nama to nabolj paše. Ne bi prenesla, da bi se morala skoz nekomu prilagajat, smehljat in bit žejna takrat, ko bi drugim pasalo, grrrrrrrr……

Od nekdaj sama in sedaj z otroci sami. Če slučajno v mestu srečamo kakšne znane obraze pade kakšna kavica. Ali pa na plaži klepetek, če se otroci igrajo skupaj.

Včasih dobimo enodnevni obisk moje sestre z družino ali moji starši. Bolj izjema kot pravilo.

Lahko so tudi kakšni novi prijatelji, predvsem otroci se najdejo, pol pa s starši malo poklepetamo.

Načeloma se pa ne damo nič motet na dopustu.

Včasih smo hodili vedno s kakšno “kompanijo”, zdaj pa greva sama. JAZ in ON. Mi na misel ne pride, da bi še koga zraven vlekla.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close