s koliko denarja na mesec se da preživet
Nasmeh ob tem postu.Ja pa še res je! Ljudje, ne tekmujte med sabo, kdo lahko preživi z manj denarja! Zahtevajte več denarja, za plače, za štipendije, socialne podpore, itd. Zato pa smo taki reveži, s tem mislim narod, ker smo zadovoljni s tako mizerijo. Ne hvalite se s tem, treba je jokat in stokat in jamrat,, da se bo to slišalo in bo vladajoča elita spoznala, da tako ne gre več naprej.
No, to dodajam kot drug ekstrem gornjemu odgovoru, ni namenjeno avtorici.
03.06.2010 / Ni mogoče, da bi bil kdo plačan tako slabo, da ne bi živel sebe in še koga zraven.
Predsednik vlade Borut Pahor po seji vlade.
Imel plačo okoli 720. Živel kot najemnik (garsonjera 200 + 130 stroški). Okoli 370 mi je ostalo. Okoli 70 sem od tega dal za hrano, tako da je bil čisti plus okoli 300 EUR.
Odvisno je, kako se znajdeš. Pri tej plači si seveda ne bom šel kupiti mobitela za 800 EUR. Imam pa kup cunj, novih čevljev, hlač, srajc. Letos sem bil 7 vikendov na morju.
Skratka da se.
pri tako nizki placi si moras najmanj 100 se dat na stran v kakrsnokoli oblko varcevanja zaradi bore nizke pokojnine, ki se ti obeta ob polni dosezeni delovni dobi… ce ne bos dosegel olne potem pa se kaj vec…
pa avto stane registracije, servisi in bencin, pa dodatno zdravstveno zavarovanje, pa m. telefon tudi… o nobeni od teh stvari ne pises…
koliko bi ti potem se ostalo, ce sploh kaj… ali pa bore malo…
da ne govorimo o em ce se rabs kaj za obleci, pa kaksni izreni stroski a mesec… je to hitro premalo…
p.s. si imel pa zeloo ugodno najemnino
560 € za položnice in hrano, brez najemnine, za eno osebo? Tako pretiravat pa spet ni treba. Položnice max. 200 €, pa menda nočeš rečt, da ena oseba porabi 360 € za hrano?[/quote]
No, ko mi boš ti pozimi plačal-a vsaj položnico za elektriko, pa ni treba da je minus 10 zunaj, bom pa brez skrbi. To je cc. 120-150 evrov, vsaj ene 3 mesece. Pa upravnik plus sklad 70 evrov, pa tv naročnina 12 evrov, pa smeti 4 evre, pa voda 15 evrov, pa paket telemach 40 evrov, plus dodatno dopolnilno zavarovanje vzajemne 28 evrov. In to znese dobrih 300 evrov, vsaj pozimi, poleti je pa seveda za cc. 100 evrov manj.
Pa verjetno se je treba tudi kaj umiti, pa obleke tudi oprati, pa osnovna kozmetika, ni samo hrana. In avto je treba tudi registrirati, se mi zdi. Avto je nuja, ko ozdravim lahko sanjam o delu brez njega. Sedaj me je strah kako bo pozimi glede na mojih slabih 400 evrov, pa bo že nekako šlo. Še vedno pa trdim, da je treba vsaj minimalna plača, da lahko dostojno preživiš. Ena ali dve osebi je zelo mala razlika, ok, če so otroci, ki več potrebujejo potem je pa druga pesem.
Očitno nimaš pojma koliko je stroškov. Morda si še pri starših? 😉
Sedaj me pa spljuvajte naj avto prodam, pa tv odjavim, pa internet…najbolje, da grem kar v jamo živet…. 🙂
,
Redna, ne sprašuj po vseh forumih spet teh neumnosti! Živiš čist zastonj doma v očetovi hiši, socialko imaš za čike in neumnosti. Živijo te drugi (voda, elektrika, ogrevanje TV, internet, odvoz smeti, dimnikar, davki na zemljišče, itd, itd.) Pa še z vrta jim vso hrano pobereš, ko jih ni doma, ker si sicer ne upaš. Sram te bodi!
Preživeti: hrana,obleke,cevlji,frizer,stroskistanovanja,kozmetika,zobozdravnik,avto,kasko,gorivo, servis,kavice, mogoce obisk kake predstave,sportne aktivnosti, pedikura,manikura,masaza,popravilo kakega gospodinjskega aparata,potovanje,kaka vstopnina za kncert ali kako drugo preriditev, kaka hrana,ki jo narocis na dom, oprema za stanovanje, pocitnice(zimske, poletne)pa se kej bi se lahko naslo, verjami nabere se, ce ne vsak mesec, ampak sigurno enkrat na leto. Ni tolk malo kot pravijo, razen, ce zivis skromno kot crkvena mis, ampak kmalu bos ugotovila, da to ni to. Vedno pa je fajn imeti kako rezervo, ker obstajajo tudi izredni dogodki. Ne se zanasat na eno cifro, ker ze usnjeni skornji stanejo okoli 100 evrov, zamisli se malo kako hitro gre denar za male stvari, hitro se nabere cez 50 evrov,ko gres v trgovino, sploh,ce kupujes malo bolj kvalitetne stvari. Upam, da ti je bilo moje nakladanje v pomoc, ce pa ne, pa tudi prav.
Se strinjam s tem zapisom[/quote]
Jaz pa ne, ja živiš kot cerkvena miš ampak zgolj glede na dobrine, ampak psihično in fizično si pa veliko bolj bogat. Vse dobrine za katerimi se ženeš so v roku 3-10let potrebne obnove. In nič ne odnese v grob. Res bi v kakšnem stanovanju težko tako živel, bi pa z veseljem kje na vasi. In 300€ bi mi več kot zadostovalo, seveda, če ne bi bilo stroška z nakupom nepremičnine. Ko nimaš drugega dela ti je pomivanje na roke zabava prav tako priprava drv in vse ostale dejavnosti. Si pa daleč od ponorelega sveta, sproščen, miren SREČEN.
Mi živimo prav na tesno. In smo silno skromni. V trgovino enkrat na teden in še takrat najcenejše artikle.
Oblačimo se skromno, frizer poredko, nič časopisov, nobenih luksuzov.
Le to se bojim, da bi morali jaz ali pa moji otroci prositi vbogajme. Tudi Karitas in Rdeči križ se mi zdi, da sta zelo ponižujoča.
No mi živimo v hiši s starši in si položnice delimo na pol (elektrika, voda-komunala, RTV, TV+internet) za to odštejemo poleti na pol na družino po 100,00-150 Eur (včasih manj, včasih več, pozimi defenitivno več štroma gre). Potem pa je poleg teh osnovnih stroškov še položnice za dva otroka v vrtcu 160 Eur (to je že znižano plačilo). Zdravstveno zavarovanje za dva 60. To so osnovni in potrebni stroški za življenje 4 članske družine in to so samo položnice 370 Eur. Za hrano odštejemo od 300-350 Eur mesečno (nakupujemo le v hofer in lidel), potem moj in možev telefon 60 Eur, zavarovanje (to je pač po želji-60). Potem pa imava še oba kredite, en za stanovanje, ki sva ga morala opremiti, drugi pa za en avto…oba kredita skupaj 600 Eur. Sedaj pa plače….. Skupaj 1.600 Eur neto (z malico in prevozom) Vseh stroškov (brez luksuza kot so oblačila, dopusti, kurjava, registracije vozila, kakšni izleti….itd) 1.380 Eur so vsi stroški. 1600 plača – 1380 stroški = ostanek 220,00 Eur, ki ga je pa potrebno prišparati za gorivo, da lahko pridemo v službo, domov in v vrtec. Sedaj pa si zračunajte koliko nam ostane za luksuz, kavice, dopust….šparamo žal ne, ker smo večinoma vedno iz meseca v mesec v minusu, ker vedno pride kaj v mes…..se avto pokvari, se pralni stroj pokvari, vedno pride kaj vmes. Se nič ne pritožujem, živimo še ok, imamo za jest in pridemo čez mesec….ampak, mislim da ni varjante da človek ki živi v hiši ali stanovanju in ima položnice za plačevat in še otroke zraven živeti…..ne prideš s hrano vred z 300 Eur čez mesec. Kaj boš otroke stradal?
Forum je zaprt za komentiranje.