s kolesom po Parizu
Zdravo
Vsi, ki ste že bili v Parizu, prosim za pomoč. Sem brala na uradni strani koles Velib v Parizu o njihovi izposoji in imam par vprašanj (za koga mogoče neumnih, bi pa vseeno prosila za pomoč), vse za to, da se bom o tem poučila že tukaj:
– mi gremo trije in me zanima sledeče: ali lahko izposojo vseh 3 koles uredim z eno kartico?
– ali moram kavcijo 150 € plačati vsak dan posebej?
– ko si izposodim kolo za tisti dan in ga uporabim pol ure, ga vrnem, si ga recimo čez 2 uri spet vzamem, ali se mi še enkrat odtegne znesek 1,70 €
– ali so meniji na teh avtomatih v angleščini?
hvala za odgovore
Oj, evo, ravnokar včeraj sem se (ponovno) vrnil iz Pariza in ti sporočam tole:
– mi gremo trije in me zanima sledeče: ali lahko izposojo vseh 3 koles uredim z eno kartico?
Da
– ali moram kavcijo 150 € plačati vsak dan posebej?
Da, če naročnino na storitev urejaš vsak dan posebej, potem bodo tudi vsak dan posebej preverili, če je na kartici 150 €. Zneska seveda ne bodo trgali, pač pa samo blokirali. Če boste v Parizu dlje, je morda bolje, da vzameš 7-dnevno naročnino.
– ko si izposodim kolo za tisti dan in ga uporabim pol ure, ga vrnem, si ga recimo čez 2 uri spet vzamem, ali se mi še enkrat odtegne znesek 1,70 €
Ne, znesek 1,70 € (torej naročnina na storitev za 24 ur) se odtrga samo enkrat na dan. Če kolo vrneš v roku 30 minut, ni nobenih dodatnih stroškov, in v roku 24 ur si ga seveda lahko izposodiš večkrat.
– ali so meniji na teh avtomatih v angleščini?
Yes!
Ostale podrobnosti o mojih izkušnjah s storitvijo si lahko prebereš tukaj:
S kolesom po Parizu
Pa srečno kolesarjenje po Parizu!
Forum je zaprt za komentiranje.