Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice s katero izobrazbo največje možnosti potovanja

s katero izobrazbo največje možnosti potovanja

Mene pa zanima, kaj bi mi priporočali, da grem iz srednje ekonomske šole študirati v UK, da bom imel v prihodnosti največ možnosti zaposlitve v različnih državah, ko bom potoval po svetu.

Hvala lepa

pozabil sem omeniti, da pogojujeta tudi cena študija in seveda zaslužek, pri posamezni izobrazbi.

Jaz bi rad samo opozoril v zadnjem času razmahnjeno slovensko modno muho, da ljudje vedno uporabljajo nedoločnik, namesto ko je potrebno uporabljati namenilnik (ki se mora uporabljati v navezi z glagolom premikanja). Tega je polno na televiziji (predvsem novinarji na POP TV so nepismeni) in zadnje čase precej na tem forumu.

torej: “grem študirat”
in nikakor NI pravilno “grem študirati”;
preberi si, pa boš videl kak se sliši tvoj stavek.

LP

Za pravilno rabo nedoločmika in namenilnika bi morala zadoščati že osnovnošolska izobrazba.

Če želiš veliko potovati, naredi vozniški izpit. Kot voznik tovornjaka boš lahko vedno na potovanjih. Pa še razmerje med vložkom za študij in plačo, kar praviš, da je pogoj, bo najugodnejše.

verjetno je najboljsa opcija, da gres za turisticnega vodnika – ce si clovek za to. ce ne za redno zaposlitev, pa vsaj dokler studiras.
LP L

ja, za turističnega vodiča sem tudi sam že malo razmišljal, kot voznik tovornjaka pa se ne vidim najbolje. Pozna kdo še kak drug poklic (po možnosti smer ekonomije), ki ti omogoča v različnih državah hitro zaposlitev?

Če misliš potovati in ko ti zmanjka denarja nekaj zaslužiti ter nadaljevati pot, je še zmeraj poučevanje angleškega jezika najpogostejši zaslužek popotnikov.
Nomad

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close