Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek S katero banko imate najboljše izkušnje?

S katero banko imate najboljše izkušnje?

Jst sem pri NLB-ju, ampak … Sedaj spreminjajo račune v nekakšne pakete in bo mesečno vodenje računa še višje (od 5€ naprej).
Ali ima kdo odprt osebni račun pri kateri drugi banki? Kakšne so vaše izkušnje z različnimi bankami?

Jaz sem se z NBL prestavlia na DHL kjer sem že pet let in super zadovoljna.

Jaz sem vzela paket aktivni že lani in imam zato 2 leti 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popusta, v glavnem če seštejem prejšnje stroške (klik, vodenje računa, trajni nalogi, plačila položnic, mastercard članarina …), me pride sedaj celo kakšno malenkost ceneje, s tem da imam višji avtomatični limit, brezplačne sms-e za transakcije mastercard in še nekaj dodatnih malenkosti.
Sem pa pri NLB še iz časov, ko so bili še LB, skratka, celo življenje, nikoli nisem imela nobenih problemov. Pa tudi če bi bilo kak evro dražje, se mi zaradi tega ne bi dalo menjat banke – nove kartice, druga spletna banka, spreminjanje trajnih nalogov …

A DHL se po tanovem tudi z bančništvom ukvarja??

Imam računa pri Sparkasse in pri N26.

Pri Sparkasse imam udoben varčevalni račun, kar pomeni, da če imam na TRR v povprečju več kot 1k€/mesec nimam vodenja računa. Spletna banka je brezplačna, direktne bremenitve in položnice prek spletne banke 0,21€, dvigi na vseh bankomatih znotraj EU so brezplačni, na HR pa so dvigi brezplačni na Erste bankomatih (letošnje poletje je bila konverzija iz Erste bankomatov boljša kot jo ima MC). Članarina za kreditno MC je 16€/leto. Kar se tiče same komunikacije z banko pa delam vse preko spletne banke (od sklenitve depozitov, odprtja varčevalnih računov, odprtje računa v tuji valuti itd.). Sam odnos do strank je precej na višjem nivoju kot sem ga doživel pri NLB.

Pri N26 imam odprt navaden račun in mi omogoča brezplačne transakcije na vse banke znotraj EU, debetna MC je tudi brezplačna in mi omogoča 5 brezplačnih dvigov na bankomatih znotraj monetarne unije, 1.7{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pa je provizije pri dvigu na bankomatih s tujo valuto. Zelo uporabna je njihova mobilna aplikacija, ki ti poleg nakazila denarja omogoča tudi blokado različnih načinov uporabe kartice (fizična uporaba kartice, račun+CCV, dvigi na bankomatih). Tako lahko omogočiš kartico le, ko jo uporabljaš in s tem preprečiš zlorabe.

SKB – prej spletno banko in zdaj mobilno

dajte dobro pogledat, kaj je ponudba. vodenje računa ne bo višje. to je cena za paket storitev, tako da vključuje več stvari, ne samo račun …

Za luksuz, da banka obrača vsak mesec jurja tvojega denarja, prišparaš 2 evra mesečno. Vau!

Intesa Sanpaolo. Tudi, če stane nekaj več, te vsaj obravnavajo kot človeka. Pa kaj znanja pokažejo.

Delavska hranilnica je tekoči trak s preobremenjenimi blagajniki, ki kaj dosti ne vedo, ko jih kaj vprašaš. Večinoma samo štepajo položnice upokojencev, ki stojijo v dolgi vrsti. Niti enkrat mi še ni bil žal za menjavo, pa čeprav je bila cenejša.

A je tole plačana objava? Blagajniki na DH niso prav nič obremenjeni, za podrobne informacije pa imajo drug kader. Ker one so BLAGAJNIČARKE. Gneča zaradi upokojencev pa najbrž nastane zaradi najcenejših storitev samo na dan izplačila pokojnin.

A je tole plačana objava? Blagajniki na DH niso prav nič obremenjeni, za podrobne informacije pa imajo drug kader. Ker one so BLAGAJNIČARKE. Gneča zaradi upokojencev pa najbrž nastane zaradi najcenejših storitev samo na dan izplačila pokojnin.
[/quote]

Ni plačana objava. Je objava bivše nezadovoljne stranke.

Dopuščam, da v kakšni drugi poslovalnici vedo, kaj je to Sisbon. Na naši niso. Blagajničarka gor ali dol. Po njihovo ta reč sploh ne obstaja.

Sem na Gorenjski banki. Samo ………
– dobim penzijo
– imam 2 položnici preko njih
– verjetno so edini, ki upokojencem na položnico računajo najmanj

Pri nas ni gužve… ves čas pa spreminjajo delovni čas!! :(((

So prijazni, ni gužve in vedno me hočejo spravit v ena njihova kolesja….ugodnosti.
Rečem samo: ADIJO!!

Ni plačana objava. Je objava bivše nezadovoljne stranke.

Dopuščam, da v kakšni drugi poslovalnici vedo, kaj je to Sisbon. Na naši niso. Blagajničarka gor ali dol. Po njihovo ta reč sploh ne obstaja.
[/quote]

Nakladaš. V DH blagajničarke nimajo nobene zveze s krediti. Samo omeniš kredit, pa te preusmerijo v pisarno.

Nakladaš. V DH blagajničarke nimajo nobene zveze s krediti. Samo omeniš kredit, pa te preusmerijo v pisarno.
[/quote]

Dopuščam, da se to zgodi v kakšni drugi poslovalnici.

Kdo zdaj dela reklamo?

Katera banka je najboljša? Takole bom rekel – vse se kartelno dogovarjajo in vse so enake.

Ljubljansko in mariborsko smo davkoplačevalci reševali dvakrat, za zahvalo pa so nategnili delničarje NKBM in obvezničarje obeh.

Da ne omenjam 90h, ko nismo mogli do svojih deviznih prihrankov.

Pa kateri idiotski admin si izmišljije te blesave kapče?

Meni je NLB daleč najboljša. Pred leti sem vzel nekaj mio kredita za nakup firme, sedaj je kredit na slabi banki, še moji pravnuki so preskrbljeni.

Dopuščam, da se to zgodi v kakšni drugi poslovalnici.

Kdo zdaj dela reklamo?
[/quote]

Kaj se zgodi? Na kateri banki se blagajniki ukvarjajo s krediti? Al jih hodiš tja zaj…?

Kaj se zgodi? Na kateri banki se blagajniki ukvarjajo s krediti? Al jih hodiš tja zaj…?
[/quote]

Ne, oni so mene. Zato pa sem zdaj tam, kjer me niso. Pravzaprav so me bili povsod drugje veseli.

Za luksuz, da banka obrača vsak mesec jurja tvojega denarja, prišparaš 2 evra mesečno. Vau!
[/quote]
Ne, ni fora v tem. Fora je v tem, da bi imeli itak na računu vsaj jurja, ker pač ne eni ne maramo živeti iz rok v usta. Banka nas za to nagradi z brezplačnim vodenjem in brezplačnimi drugimi storitvami. Meni ta sistem zelo ustreza.

Sicer pa sta ugodna izbira tudi DH in N26.

Ne, oni so mene. Zato pa sem zdaj tam, kjer me niso. Pravzaprav so me bili povsod drugje veseli.
[/quote]

Najboljša je bila pa tista: gledam na spletni strani, da imajo ugoden kredit za člane sindikata. Grem vprašat osebno. Oni ne vedo nič o tem.

Poslovalnica Jesenice.

S semensko banko.

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

Ne, ni fora v tem. Fora je v tem, da bi imeli itak na računu vsaj jurja, ker pač ne eni ne maramo živeti iz rok v usta. Banka nas za to nagradi z brezplačnim vodenjem in brezplačnimi drugimi storitvami. Meni ta sistem zelo ustreza.

Sicer pa sta ugodna izbira tudi DH in N26.
[/quote]

Kolega je imel tudi to. Ja, včasih je bilo vse brezplačno, potem pa so začeli ukinjati te “dodatne brezplačne storitve” in jih začeli lepo zaračunavat. Ni bilo včasih tudi plačilo položnic zastonj? No, on jih je nekam poslal, ker za 2 evra prihranka pa res ne bo sponzoriral banke. To je norčevanje iz ljudi. Jaz imam 2 evra skupnih strošek, ki ga mesečno plačam banki. Za ta drobiž pa si res ne pustim delat vezave ena MOJ denar. Ker tudi jaz ne živim iz rok v usta, imam gotovinski račun brez limitov, brez kreditov. Moj denar je pa moj. Kaj točno tebi še nudi banka zastonj, razen vodenje in spletno banko – ki na moji banki stane cente, ne evre?

Kolega je imel tudi to. Ja, včasih je bilo vse brezplačno, potem pa so začeli ukinjati te “dodatne brezplačne storitve” in jih začeli lepo zaračunavat. Ni bilo včasih tudi plačilo položnic zastonj? No, on jih je nekam poslal, ker za 2 evra prihranka pa res ne bo sponzoriral banke. To je norčevanje iz ljudi. Jaz imam 2 evra skupnih strošek, ki ga mesečno plačam banki. Za ta drobiž pa si res ne pustim delat vezave ena MOJ denar. Ker tudi jaz ne živim iz rok v usta, imam gotovinski račun brez limitov, brez kreditov. Moj denar je pa moj. Kaj točno tebi še nudi banka zastonj, razen vodenje in spletno banko – ki na moji banki stane cente, ne evre?
[/quote]

Včasih je bilo res vse brezplačno, potem pa so dodali provizijo na direktne bremenitve in plačila z UPNjem. Kar se tiče 1k€ le ta ni vezan, saj moraš imeti v povprečju 1k€ na mesec gor, če tega ne dosegaš, imaš pa strošek vodenja dobrih 8€. In tukaj je potem glavno vprašanje si zmožen držati v povprečju 1k€ na računu ali ne. Koliko imaš ti stroška z banko je čisto irelavantno, saj nisi povedal pri kateri banki si (da bi lahko ostali preverili svoje potrebe) in katere storitve v kakšni meri koristiš. Ker konec koncev imam sam v povprečju tudi dobra 2€/mesec stroška z bankami.

prej je bila hypo, zdaj addiko banka in n26. oboje prezadovoljna 🙂

A DHL se po tanovem tudi z bančništvom ukvarja??
[/quote]

DHL – Delavska Hranilnica Ljubljana he,he….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close