S čim naj očistim vodni kamen na steklu tuš kabine?
Poskusila sem že z vsemi mogočimi čistili, s kisom, sodo bikarbono, s tekočino za pomivanje posode, z Via kalom, s krpo iz mikro fibre. Nič, stekla pri moji tuš kabini so grda in motna. Kopalnico smo prenovili devet let nazaj, nekaj let je bilo steklo lepo, čisto, sedaj pa je grdo, zgleda zanemarjeno, še posebej, ko posije sonce. Najrajši bi ta stekla razbila in vrgla ven. Ko smo te šipe kupovali, so nam zagotovili, da vodne kaplje kar odletijo in da je čiščenje zelo enostavno.
Nisem neka obsedenka s čistočo, ampak kljub vsemu imam rada čisto. Z varikino nisem še poskusila, mogoče bi šlo z varikino dol. Kaj mi svetujete? Hvala že v naprej za odgovor in lep dan vsem.
naredi pasto iz sode in citronke, namaži na steklo in pusti da se posuši. vzemi mokro gobico in predrgni celotno stekleno površino, speri z vročo vodo in obriš. da se ti ne bo nabiral kamen prehitro, vzemi oljček za telo in dodaj malo vroče vode, premaži steklo in spoliraj s suho krpo. garantirano bo steklo čisto vsaj 10 dni ob tuširanju, saj olje ne dopusti vodi stati in se sušiti na steklu.
Pri meni deluje edino tako čiščenje že 15let je kot nova!
vodni kamen, 15.02.2023 ob 09:11
Poskusila sem že z vsemi mogočimi čistili, s kisom, sodo bikarbono, s tekočino za pomivanje posode, z Via kalom, s krpo iz mikro fibre. Nič, stekla pri moji tuš kabini so grda in motna. Kopalnico smo prenovili devet let nazaj, nekaj let je bilo steklo lepo, čisto, sedaj pa je grdo, zgleda zanemarjeno, še posebej, ko posije sonce. Najrajši bi ta stekla razbila in vrgla ven. Ko smo te šipe kupovali, so nam zagotovili, da vodne kaplje kar odletijo in da je čiščenje zelo enostavno.
Nisem neka obsedenka s čistočo, ampak kljub vsemu imam rada čisto. Z varikino nisem še poskusila, mogoče bi šlo z varikino dol. Kaj mi svetujete? Hvala že v naprej za odgovor in lep dan vsem.
Odvisno, če ne redno čistiš, je potem najbrž vodni kamen že tako globoko zažrl da ni več pomoči.
Drugače pa probaj s Cilit Bangom onim za vodni kamen našpricat na steklo in fajn razmazat s krpo povsod. pusti nekaj časa in potem obriši z novo suho krpo brez nobene vode.
Zvseh armatur in keramičnega umivaknika gre z kisom zakaj nebi deloval na stekleni površini. Mogoče z kisom navlažiš in prehitro obrišeš. Jaz ga pustim vsaj 15 minut delovati včasih se spomnim pa je gor več kot uro. Potem preprosto samo zbrišem pa se sveti kot novo. Ena finta kako zadržati kis na vertikalnih površinah , da ne odteče in se prehitro posuši. Steklena vrata na tušu so že tak primer. Armature ovijem z Wc papirjem pa rahlo polijem in pustim delovati, vrata tuša so večja bi jih pa lahko z papirnatimi brisačami. Vzameš tisto česar je več . Sodo z kisom uporabim le za odtoke. Pa , da nebo pomote moški sem ne plešem , ne pijem ne pojem razen pod tušem niti ne kuham . Take čistilne akcije so pa moje . Pa še pohvaljen sem , ja sam se pohvalim tak ko zdaj moja se pa samo smeji.
Čistim dokaj redno. Izjema je bilo nekaj let nazaj, ko sem imela zlomljeno roko in nato še operacijo. Toda to je bilo nekaj tednov. Drugače pa sem poskusila tudi z zobno pasto, s kisom, s čistili z Eurospina, z vsem možnim.
Zgleda, da moji tuš kabini res ni več pomoči. Šipa je čista, gladka, zgleda, da je vodni kamen zažrt noter, tako kot to pride v kozarcih, ki se perejo v pomivalnem stroju.
Hvala vsem, ki ste se potrudili z odgovorom.
Forum je zaprt za komentiranje.