S čim čistite kuhinjske omarice?
S čim očistite kuhinjske omarice? Predvsem na vrhu se nabere mastna umazanija. Sama se trudim spraviti vse to dol z razmaščevalcem in z viledo. Drgnem, drgnem, sperem cunjo in ponovno prebrišem. Ampak zdi se mi, da je ta maščoba prav zarita v les.
Staro kuhinjsko opremo sem sčistila kar z arfom in vedno je bila lepa in sijoča. Te lesene omarice pa se mi zdijo, kljub čiščenju mastne in umazane.
Prosim za kakšen nasvet.
Ja, omarice so visoke in moram zlesti na pult, da jih lahko obrišem po vrhu, zato tega ne delam pogosto. Lep poletni dan vsem!
Lp, Natalija
Zmeši npr 1,5dl sode in 1dl olja, to zmeši in s to zmesjo očistiš. To sm vidla par mescev pri eni frendici, ko je njena mami s tem čistla.
[/quote]
Olja? To se mi zdi zelo čudno. Prej bi rekla, da kisa.
[/quote]
Tud men je bilo takrat ćudn kako z oljem 😉 glih zato sm si to zapomnla. Baje to ne sam da čist, ampak tud ščit les pred izsušitvijo in vlago.
Ti si pa packa! Drugega razloga ni.
Moje omarice so na vrhu vse vedno čiste. V vseh kuhinjah, moji, ko sem bila v podnajemu…
Le prah prebrišem z vlažno krpo in čistilom. Gor umazanije ni.
Ti imaš pa zažrto, ker ne čistiš gor nič. Po celo leto ne.
[/quote]
In pri 40ih ali 45ih bos tu pisala, kako si izzeta,depresivna, kako te druzina ne ceni in te imajo vse zivljenje za samo za sluzkinjo .
Moje omarice so na vrhu vse vedno čiste. V vseh kuhinjah, moji, ko sem bila v podnajemu…
[/quote]
In pri 40ih ali 45ih bos tu pisala, kako si izzeta,depresivna, kako te druzina ne ceni in te imajo vse zivljenje za samo za sluzkinjo .
[/quote]
Se ne počutim tako, ker obožujem red in cenim to.
Pujsek bi bila če bi bila umazanka, takrat bi se grdo počutila.
Če pa prebrišem na 14 dni ali na tri tedene vrhnjo polico, pa mi ne predstavlja nikakršen napor!
[/quote]
Ti si pa sužnja čistoče. Ma da bi lezla na pult ali po lestvi vsak teden….adijo… enkrat letno menjam papir pa amen.
[/quote]
Če pa prebrišem na 14 dni ali na tri tedene vrhnjo polico, pa mi ne predstavlja nikakršen napor!
[/quote]
Jah, če imaš zgornje omarice visoke pol metra in na dosegu roke s tal ali s pručko, ni problem pobrisat vsak teden (tu si packa, če ne brišeš tedensko!).
Če so pa na višini 2,5m in 10cm pod stropom, je pa velika heba brisat, ker sploh zraven ne moreš, še če stopiš na pult, ne dosežeš do konca omaric.
Jaz imam sicer v trenutni kuhinji omarice do stropa (ena boljših odločitev ki sem jih sprejela!), isto tudi ostale omare, tako da teh problemov nimam. V prejšnji ko niso bile do stropa sem pa imela papir na vrhu in menjala parkrat letno. Drugače pa probaj z rumenim meglio, našpricaj in pusti nekaj časa, potem pa očisti. Meglio raztaplja maščobo. Pa uporabi kaj močnejšega, ne viledo ki ti bo razpadla ko boš drgnila. Kakšna mikrokrpa (obstajajo prav za maščobo krpe) ali pa vsaj gobica. Potem pa položi gor papir in si prihrani muke za naprej 🙂
imam_čisto, 13.07.2017 ob 16:09
ne kuhamo doma.
imam_čisto, 13.07.2017 ob 17:53
[/quote]
[/quote]
Dedec, bi raje da cas drgnjena omaric vlozis v sex.
Aja…nimas ga. Got it.
Forum je zaprt za komentiranje.