S časovne distance ali vedno poberi tisto dobro ;)
Se strinjam, da je izhod v sili :). Pač imamo to v sebi, v bistvu res nagon.
Narava nam je namenial določene organe, ki so za uporabo.
Tako, da seks je zame nekaj zelo naravnega. Če nikogar ne varaš, če nikomur ne lažeš, zakaj pa ne?
Vem, da si eni privoščijo tudi enkratne avanture. Jaz osebno se jih ne poslužujem in me tudi ne vleče poskusit. Ampak, če kdo to počne, je čisto ok, če seveda ni zadaj laži. Če jim paše tako, naj tako počno.
Varanja, laži in podobno, to pa je zame narobe ali pa, da se nekoga sili v nekaj do česar mu ni. Vse ostalo je ok. Ja pa seveda zaščita je pomembna. Ker tudi, če sta oba za pa če širita kake bolezni, tudi ni ok. To prizadane tudi druge partnerje oz. zdravstveno blagajno.
Se strinjam. Gre se za zatiranje lastne, ene izmed osnovnejših potreb vseh živih bitij. To je razmnoževanje. Zato lahko samo človek, ki v sebi nosi ogromno nekih predsodkov in travm, se z lastno voljo upira proti samemu življenjskemu nagonu.
Samozadovoljevanje pa prav tako ne more nadomestiti normalnega spolnega odnosa, ki ga izpolnjujejo globoka čustva. Je le izhod v sili. :)[/quote]
Mislec, da sem? :/
Ah daj noooo. Zame so to vprašanja in spoznanja o partnerstvu/odnosu, pravilih igre, ki obstajajo enaka za vse nas. Je pa razlika med nami, da se jih nekateri zavedajo/mo in jih priznavajo/mo in tistimi, ki jih “tajijo”, se slepijo, da lahko “nekaj po svoje”….. In potem zaradi svoje nevednost? obžalujejo? dejanja.
In da sem politik?
Ne me žalit s politikom, prosim, to je danes že psovka 😉
Ne samo črke štet in boš našla odgovor 😉
Celibat je odločitev posameznika. Verjetno je res, da ni naravno izogibati se spolnim odnosom. Oziroma, če se že nekdo izogiba, ima zadaj nek razlog, kar pa je že naravno. Ljudje smo čustven bitja in čustva vplivajo na naše odločitve. Tako, kot ima nekdo razlog, da se drogira, nekdo, da se ukvarja s športom in nekdo, da poseksa vse kar pride in spet nekdo, ki potrebuje čustveno povezanost z osebo, da se za to odloči.
Vsak zase verjame, da je njegova odločitev prava. Ljudje lahko svoja prepričanja spreminjamo in prepričan sem, da je marsikateri župnik spoznal o sebi kaj novega in se iz celibata “izpisal”, nekateri pa tud tam ostanejo do konca življenja. Ravno tako, kot nekateri ostanejo zapiti do svoje smrti, ali pa v odnosu z enim partnerjem. Kaj je torej prav? Vse je prav. Zakaj? Zato, ker to počnemo. Ne vsi vse naenkrat, ampak ko nas daš na kup, počnemo marsikaj, tud stvari, ki jih pri drugih ne razumemo in jih zato obsojamo. Je prav, da jih obsojamo?
Ni prav, da človek čustveno trpi. Zakaj pa nekdo trpi, pa mora vsak sam poiskat razlog in potem pot iz tega ven. Na tej poti pa počnemo čuda stvari, za katere smo prepričani, da so prave. Med temi je veliko neumnosti ampak so tam z razlogom… da se iz njih kaj naučimo in krenemo naprej, se preusmerimo proti izhodu (iz trpljenja).
Je čisto dobro odgovoril, vsaj za moje pojme… imaš čisto tehnicistični pogled na m/ž odsnose, prvič, katoliška cerkev nikjer ne zapoveduje, da je namen seksa samo produkcija otrok ampak na prvo mesto postavlja odnos med dvema kot takšen. In ravno zaradi tega, ker so se odnosi že spridili, in da bi zaščitila nezakonske otroke in matere, se je začela v to vmešavati, in ja, konec koncev je njen prikriti namen kot institucije kontroliranje posameznikov in množic, naredila je namerno in nenamerno cel kup napak in še zdaj v nekaterih nesmiselno vztraja.[/quote]
Kljub temu pa naj bi po njeno bila spolnost z (obvezno) možnostjo spočetja. Zato trdim, da je njeno vmešavanje namenjeno predvsem evangelizaciji (čeprav naj bi takole potekala malo manj konvencionalno).
Boom, prav vse lahko počneš, noben ne pravi, kar bi kdo smel in kar bi kdo ne smel. Vsak le govori, kar se njemu zdi prav in seveda vsak verjame, da bi tako morali vsi živeti, da bi se bolje počutili. Razlika je le v tem, da nekateri si pri tem zatiskajo oči, drugi pa govorijo resnico. Ugotoviti, kdo je kdo, je skoraj nemogoče, zato je prav, da vsak počne, kar misli, da je prav.
Seveda :).
Pa da ne boš pozabil, da smeš seksat le takrat, ko si pripravljen imet s tisto žensko otroke. Tako, da če si star 16 in se ti lušta seksa, nič ne bo, počakaj do takrat, ko boš imel svoje stanovanje, da boš lahko skrbel za otroke… potem pa boš smel seksat :).
Sem se dobro naučila a ne?
Samo kaj vem, name seks dobro deluje, sem manj sitna… če ga pa ni, sem pa bolj sitna.
jebela, jaz imam precejšnje probleme s pomnjenjem imen. Ali to pomeni, da ne bi smel seksat, če bi bil samski ali bi moral v posteljo zmeraj s kakšno beležko?[/quote]
Bom nekaj bolj kosmatega napisala: če ženska ni ponoči natkanjena, je pa podnevi.
Tako, da boš vedel zakaj smo ženske včasih nataknjene 🙂 – ker moški ne poskrbite dobro za nas… ha, ha, zdaj sem pa že zlobna, zdaj bo pa letelo po meni.
To je dobro vedeti, da bo manj nesporazumov, če boš kdaj sitna. Prevečkrat ljudje jemljemo kakšne besede preveč osebno, kar se potem lahko sprevrže v boj. :)[/quote]
Ženske se pogosto vedejo kot otroci, to je na način, da morajo drugi za njih poskrbet, da so zadovoljne. No, saj se moški tud kdaj, samo na drugačen način. 😉
To je dobro vedeti, da bo manj nesporazumov, če boš kdaj sitna. Prevečkrat ljudje jemljemo kakšne besede preveč osebno, kar se potem lahko sprevrže v boj. :)[/quote][/quote]Veliko veš za šesnajstletnico ki rada piiiiip…. 🙂
Pa so se nad mano zgražale ker sem prevečkrat ponovil “neprimerno besedo” 🙂 😀
Saj vsak s svojimi besedami pove kakšen je. Tudi ti si. In ljudje nas zelo razlčno vidijo. Pogosto vidimo v drugih sebe in pogosto se tudi drugih ustrašimo in se nad njimi zgražamo. 😉
Toliko bukov pa tudi nisem da tega ne bi videl/vedel. A ni očitno? :/
Prostaški sem, zakaj? Ker sem si dovolil xkrat ponovit “sočno besedo”? Tvoja vprašanja o mojem intimnem življenju se ti pa ne zdijo prostaška oz vsaj neprimerna? In tvoje trditve o mojih razlogih za pisanje se ti ne zdijo vsaj prostaške? Kako razmišlja oseba, ki si dovoli tako vehementno postavit neke trditve o nekom? Se vprašaš kdaj to?
In bolj kot to, da bi želela argumentirat svojo (začetno) trditev, kar bi prispevalo k bolj smiselni debati, podat svoj pogled na zadevo še iz kakšne druge perspektive, imaš željo diskreditirat sogovornika z nekimi osebnimi vprašanji in pridevniki na osnovi “sočnih besed”, ki itak označujejo nekaj kar se tebi itak zdi lepo, čudovito in naj bi to prosto počeli že mladostniki, da o kakšnem odgovornem početju niti ne razpravljamo……
Ajoooj kdo me obtožuje, uči morale, spoštovanja, načina komunikacije, razumevanja sogovornika…kaj vem česa še :/ :\\
Tudi “skrivanje” vsakič za drugim nikom pove nekaj o pokončnosti in moralni drži uporabnika 😉
In, če prav razumem, je recimo tvoj prav nekaj univerzalnega. Vsi ostali, ki ne smatrajo za prav enak “prav”, pa so v resnici nesrečni, samo si pred tem zatiskajo oči?[/quote]
Ne, ne razumeš prav, ampak lahko tudi tako vzameš, če želiš. Na tem mestu bi te vprašal, v katerih besedah si našel to, da je edino moj prav univerzalen, glede na to, da sem napisal, da vsak počne svoj prav?
Kdo pa pravi, da si tudi jaz ne zatiskam oči? Saj to je nezavedno početje. Čist možno, da bom kdaj spoznal kaj novega in da bom prišel še bližje resnici.
Iskrnost včasih koga zbode in ima to za zlobo.
Se pa seveda strinjam, da velja obojestranskost. Tisto, da mora moški posrbet, da ženska ni sitna, je odgovor moškim, ki kritizirajo svoje žene da so sitne. Tak zloben odgovor.
Drugače pa seveda, stvar mora biti obojestranska, tudi kar se pobud tiče.
Jaz ne bi rekel zlobna, ampak prej iskrena. Ker je to res, kar si napisala. 🙂
Seveda je potrebno poskrbeti tudi za moške. Da ženske samo ne čakate, da bo moški poskrbel za vas. :)[/quote]
Jaz ne bi rekel zlobna, ampak prej iskrena. Ker je to res, kar si napisala. 🙂
Seveda je potrebno poskrbeti tudi za moške. Da ženske samo ne čakate, da bo moški poskrbel za vas. :)[/quote][/quote]Še dobro da je samo zloben, lahko bi kdo pomislil da je prostaški…. Hi, hi, hi….
In, če prav razumem, je recimo tvoj prav nekaj univerzalnega. Vsi ostali, ki ne smatrajo za prav enak “prav”, pa so v resnici nesrečni, samo si pred tem zatiskajo oči?[/quote]
Ne, ne razumeš prav, ampak lahko tudi tako vzameš, če želiš. Na tem mestu bi te vprašal, v katerih besedah si našel to, da je edino moj prav univerzalen, glede na to, da sem napisal, da vsak počne svoj prav?
Kdo pa pravi, da si tudi jaz ne zatiskam oči? Saj to je nezavedno početje. Čist možno, da bom kdaj spoznal kaj novega in da bom prišel še bližje resnici.[/quote]
Sori, vendar velikokrat pišeš na način, ki ga je možno razumeti tako ali pa tako. Na kakšen način pa razmišljaš sam, se lahko sklepa le po tem kaj (še) pišeš na isto temo. As simple as that.
Splošno dejstvo pa je, da kadar nekdo nekaj napiše v prid neobveznega (ali manj obveznega) seksa, se vedno usuje plaz odgovorov (če malo pobrskaš po vseh forumih, imajo prav te teme največ odgovorov in ogledov), med katerimi je ponavadi večina negativno nastrojenih. Zakaj oz. koliko je med njimi takih avtorjev, ki dejansko tudi tako mislijo, in ne da samo zavzemajo stališče (po njem tudi živijo), ker le mislijo, da je tako prav (tu spet povzemam Robija) pa je drugo vprašanje. Da niti ne govorim o o tem, da je nastrojenost proti velikokrat tudi posledica tega, da smo ljudje nagnjeni svoje slabosti prikazovati kot vrline (seveda je slabost in vrlina mišljeno realtivno).
Forum je zaprt za komentiranje.