Ryanair – velikost kabinske prtljage
Veliko je bilo že govora o velikosti prtljage, ki jo lahko vzameš kot ročno prtljago pri Ryanairu.
Ryanair predpisuje dimenzije 55 x 40 x 20 . Stvar je jasna. Naročila sem ta kovček
http://optimist.si/potovalni-kov{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Dek-Capri-mali
Prodajalec na spletni strani trdi, da je dimenzij 55 x 40 x 20 cm, priložena je tudi slika , da gre dotični kovček v Ryanairovo napravo za merjenje velikosti kovčka.
Ko sem naročen kovček dobila dostavljen, sem ga izmerila in dejansko meri 55 x 40 x 23 cm.
Zdaj sem skeptična ali je ta kovček dejansko ustrezen ali ne ? Doma imam namreč že od prej enak kovček drugega proizvajalca in v bistvu novega sploh ne bi rabila naročat, če 23 cm res paše v tisto
škatlo.
Prosim tiste, ki imate kovček širine 23 cm in ste že potovali z Ryanairom, da poveste ali res paše ali ne .
Pa kaj bi ti pravzaprav rada? Naj še potujemo namesto tebe? Vprašala si, dobila si odgovor. In odgovor, ki si ga dobila zgoraj, je točen – tudi po mojih izkušnjah. So ti lepo napisali, da ne paše. Kaj bi morali še eksplicitno napisati, da kovček s 23 cm ne paše?
A prodajalec zavaja ali ne, ali je na sliki isti kovček ali ne – to boš morala pa vprašati prodajalca, ne nas tule. Kako naj vemo?
In ti misliš, da boš tu našla nekoga, ki je s točno takim kovčkom letel z istim prevoznikom? Ah ja, ostani raje doma če tako kompliciraš.
Torej moja izkušnja: nimam točno takega kovčka, je pa enakih mer. In ni šel skozi kontrolo, ker se je zataknil ročaj na vrhu kovčka. Če bi ga le malce premaknili, bi šel notri, pa niso hoteli. Njihova politika je, da mora sam, brez pomoči dobesedno pasti v kontrolno škatlo.
Imam kar nekaj različnih izkušenj in bi svetovala, da ni za reskirati tako glede dimenzij, kot tudi teže. Kovček mora lepo “pasti” v tisto železno ogrodje in mora lepo ven. Imajo pa ista ogrodja tudi drugod po letališču, da lahko že prej poskusiš, ali bo kovček šel lepo noter ali ne. To sicer bolj pomaga, če je kovček pravih mer in je samo malo preveč napolnjen. Potem vidiš, da ne gre lepo v ogrodje in vzameš pravočasno še kaj ven.
Mi smo leteli z omenjeno družbo že najmanj 5x in še nikoli nismo imeli težav, niso komplicirali oz. merili ročne prtljage!
Naj te potolažim, da sem tudi jaz kupila kovček, kjer je bilo točno navedeno, da ustreza meram ročne prtljage. Ko sem ga sama izmerila, je bil tudi 2 cm večji. Ko pa sem na letališču sama poskusila, je vseeno brez težav šel v tisti okvir, ki naj bi bil za kontrolo velikosti! Tako da ne sekiraj, vse bo ok!
Pa uživajte na potovanju!
lp
plan A:Dej preveri, če ni ta tvoj kufer po sistemu raztegljive zadrže v širino – ko odpreš eno zadrgo, pa potem “razširiš” višino za nekaj cm…
Če letiš iz Italije, so striktni – zelo radi že na oko previsoke kovčke pošibajo v preverjevalno košaro pri preverjanju vozovnice. Če je kufer prevelik imaš še 2 opciji: plačat 50 eur za čekiranje prtljage v trup, ali pa letet brez prtljage .
plan B: Čimprej nazaj poslat kot reklamacijo in navest, da zavajajo za 3 cm in da jim boš po potovanju še račun za 50 eur posredovala.
Forum je zaprt za komentiranje.