Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Ryanair – nujno

Ryanair – nujno

Med prvomajskimi prazniki nameravama s fantom obiskati Rim. Poskušala sem rezervirati karto preko Ryanaira pa moraš za to imeti kreditno kartico. Ali je morda kakšen drug način plačila, ki sem ga spregledala? Šla bi iz letališča Venice (Treviso).
Zanima me tudi glede nočitev v Rimu, kje in kaj se najbolj izplača, kako je s hostli?

LP

Midva s punco sva bla predlani za 10dni v Rimu, spala sva pri bratrancu, tja sva šla pa z avtom. Lani sva šla pa še enkrat, z Ryanairom iz Celovca. Karta je res ful poceni, povratna za oba mislim da je bila okoli 25jurjev. Prej ko bos kupila karte, ceneje te bodo prisle, ker cena raste z zasedenostjo. Se pravi, bolj ko bo letalo zasedeno, drazja je karta.
Plačaš lahko SAMO s kartico. Če je nimaš, poprosi kakega prijatelja ki jo ima da naredi nakup s svojo kartico. Stvar je 100% varna, jst sm že večkrat kupoval letalske karte takole preko interneta, tudi od Easyjeta in Ryanaira. Nikoli problemov. Ryanair je super. V Rimu pristane na vojaškem letališču Rome Ciampino ki je na obrobju mesta, kakih 30minut voznje od letalisca do centra. Od tam se morata še nekako prepeljati do centra mesta. Sigurno obstajajo ugodne variante tako da ti predlagam da malo poisces na http://www.adr.it/content.asp?L=3&IDMEN=200

Kaj si ogledati v samem rimu mislim da ne bo problemov, ne? Predlagam da si vzameta cimvec cajta oz. dopusta, ker je nekje 10dni tista meja ko si lahko vse ogledas. Ce bosta tam 5dni, pa bo pomoje ze dovolj za glavne stvari. Po mestu se lahko vozita z metrojem ali pa z busom. Jst vama predlagam avtobus, karto kupis in jo postempljas na busu. Midva s punco tega nisva naredila, vozila sva se na crno in nisva niti enkrat videla koga ki bi preverjal. Ce se pa ze zgodi da kdo vstopi v uniformi na avtobus pa lahko mirno postemplas zadevo, se preden pride do vaju.

Kako je s hostli, ne vem ker sva s pucno spala pri bratrancu v centru mesta, predlagam da si malo pobrskas na netu http://reservations.bookhostels.com/guideforeurope.com/findabed.php?OrderBy=price&PropType=&PHPSESSID=pob85119na7asyggfhtkhaic8r279cqa

Aja, če sta študenta, vama predlagam da vzameta oba študentsko izkaznico s sabo ker imajo skoraj povsod kjer moraš plačati vstopnino, neke popuste za študente iz EU. Se splača.

Nisem kaj dosti pomagal, še posebej ne kar se tiče hostlov. Malo pobrskejta, bosta že našla kaj. Itak bosta pa prav tako rabila kreditno kartico za rezervacijo hostla tako kot za Ryanair karto.

LP,
Vinko

Sam sem bil v Rimu marca.

Trenutno so bolj ugodni vlaki – imajo neko akcijo “freedom to travel” in lahko kupiš karto v predprodaji za 15 EUR kamorkoli v Italiji. Sistem je enak kot pri Rayanairu – določeno število sedežev po eni ceni, nato določeno po višji,… Karte plačaš preko interneta in jih dvigneš na postaji pri avtomatu, lahko pa greš na najbližjo železniško postajo v IT in jih kupiš tam.

Še naslov:
http://www.trenitalia.com/home/en/index.html

Glede prenočišč pa: v Rimu je ogromno hostlov (no ja – stanovanj preurejenih v nekakšne hostle). Največ so jih odprli leta 2000, ko so pričakovali ogromno turistov. Tudi cene so ugodne.

Poglej na:
http://www.europeanhostels.com/fall/

Vendar pa pazi. Mi smo iskali določeno lokacijo in smo šli brez rezervacije (rezervacijo je potrebno potrditi s kreditno kartico, s katere ti nato odtegnejo določen procent, če ne prideš). Poiskali smo najbližji hostel, brez problema dobili postelje. Kasneje se je izkazalo zakaj. Lastnik je bil tečnoba, ki je živel v tem “hostlu” in nam skozi dihal za ovratnik. Sicer pa smo tako ali tako samo spali tam in tako smo preživeli do konca. Ni pa bilo prijetno. Še ime tega hostla: Navigator, Via Bounarrotti 39. Tega se izogni!

Mikamaka pusti Rim. Cene so se astronomsko dvignile – tudi potrojile, če boš sploh prišla do proste sobe. Dokler se stvari po papeževi smrti ne umirijo je tam : 1. preveč ljudi
2.predrago – vse preplačaš.

Nekako tako kot lani Atene. Saj Rim je večen – počakaj kako leto ali pa pojdi z kakimi mladimi romarji.

Hm, letalske karte so že rezervirane, tako, da je za vlak prepozno, hvala za vse nasvete.
Glede cen, saj vem, da je drago samo si imava namen ogledati samo glavne znamenitosti, konec koncev imava samo 4 dni.

Zanima me še samo kako je s skupnimi ležišči v hostlih?

LP

Za hostel si poglej tole stran: kjer imaš tudi ocene posameznih hostlov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close