Ryanair-London-vodič
Prosim za nasvet in sicer se v naši firmi vsako leto odpravimo nekje konec maja na sindikalni izlet in ker smo omejeni s sredstvi, smo bili do sedaj vezani na avtobusni prevoz.
Glede na to, kakšne so cene prevoza z Ryanairom, pa je dosegljiv tudi ogled Londona (od petka do nedelje – 2 spanja). Na sami spletni strani Ryanaira se dobijo informacije tako glede leta, prevoza od Stansteda do Londona kot tudi namestitve – vse to bi lahko opravili v naši režiji. Vendar je potem problem v samem Londonu, saj bi bilo koristno imeti vodiča (nobeden od nas še ni bil v Londonu).
Mi lahko kdo svetuje, kje dobiti vodiča, kakšne so cene, pa tudi kaj koristnega oz. možne zaplete pri potovanju tja, namestitve,… Ali si preveč enostavno predstavljam, da bi preko interneta rezerviral tako avion, kot hotel in da bo to tudi držalo, ali pa je stvar vendarle bolj komplicirana in bi moral nekdo drug organizirati tudi te stvari?
Hvala za odgovore.
LP
Če rezerviraš pri Ryanairu prek interneta to drži. Prav tako ni nobenega problema pri rezerviranju hotelov prek interneta. Glede na to, da ste finančno omejeni priporočam hostle, ki so v Londonu čisto v redu in da se jih dobiti za zmerno ceno (10-15GBP). Poglej npr. http://www.hostelworld.com, so pa tudi druge strani. Potrebnega pa je nekaj brskanja, da najdeš najbolj ugodno ponudbo. Običajno se plača 10% vnaprej, ostalo pa ob prihodu.
Kar se tiče vodiča, ne vem, če je potreben. Do maja imate še dovolj časa, da si nabavite vodnik v papirnati obliki in ga preučite. Glede na to, da boste pa tam v bistvu samo en cel dan, vam bo tako ali tako zmanjkalo časa za vse. Za muzeje in voščene lutke bo verjetno premalo časa, tako da si pač pogledate klasične znamenitosti: Big Ben in parlament, Westminster Abbey, Trafalgar Square, Picadilly Circus, Tower Bridge, Buckingham Palace… Vse je dosegljivo s podzemno ali avtobusom. Vozijo tudi tour busi, ki vozijo mimo znamenitosti. Vodene ture so pa kar drage, krajše od 30GBP po osebi naprej, daljše pa 50 in več.
Hvala za odgovor. Še nekaj vprašanj:
Ko sem sedajle gledal cene hostlov na strani, ki si jo predlagal, so od 20-30 USD, kar pa spet ni toliko manj od cen hotelov, ki jih priporoča ryanair (so nekje od 40 EUR naprej). Ali so hostli namenjeni le študentom? Ali imaš kakšno mnenje o hotelih, ki jih ponuja Ryanair (na pogled zgledajo o.k. – veliko bolje kot hostli, kjer se spi celo na pogradih).
Praviš, da si je najbolje nabaviti vodnik. O.K, tudi če piše v vodniku, kaj si je smiselno pogledati, je še vedno potrebno priti tja in je potrebno vedeti kako. seveda se lahko koga vpraša, vendar če se nekajkrat zmotiš in tavaš sem ter tja se hitro najde kdo v skupini, ki mu to ni všeč in potem si ti tisti odgovoren.
Ali sem prav razumel, da pride krajša tura 30 GBP na osebo, torerj če nas je 20, bi to stalo kar neverjetnih 600 GBP – skoraj ne verjamem!
LP
Pri Ryanairu sicer ponujajo group booking, kjer povprašaj za ceno. Drugače pa pri special offers piše London hotels from 35€, samo ko tam klikneš je najnižja cena 52.50€. Ta najcenejši je blizu Hyde parka. Tam je tudi London House Hotel (hostel), kjer ste lahko v treh sobah, cena na osebo pa je 13GBP = 20€. Postelje so v redu, starost pa ni omejitev. Seveda je odločitev vaša in če najdete kakšen poceni in v redu hotel, zakaj pa ne.
V vodnikih je ponavadi navedeno, kako se pride do kakšne znamenitosti. Pa še kakšen zemljevid je v njih. Najlaže pa je poiskati najbližjo postajo metroja in se odpeljati do tja. Metro ni prav kompliciran, mape pa lahko najdeš npr. na http://www.thetube.com. Dobijo se pa tudi na vseh postajah v Londonu. Prav tako lahko najdeš zemljevid avtobusnih povezav in pa turistični zemljevid na http://www.londontransport.co.uk/tfl/tourist_map.shtml
Tega toplo priporočam, seveda pa še kakšen navaden dober zemljevid Londona. Priporočam A-Z map of London, ki je zelo priročna, lahko jo pa kupiš v vsaki trafiki v Londonu ali pa jo naročiš prek interneta. Mogoče so pa še boljše Compassove pop out mape. Nekaj so jih imeli v MK v Ljubljani, ampak mislim, da so zmanjkale. Drugače se jih da pa naročiti pri Amazonu. Jaz londonske sicer nisem videl, ampak nekatere druge, ki jih imam so super.
Nisem vedel, da ste tako velika skupina. Jaz sem govoril za skupine do največ osem ljudi. Za vas bi se pa že dalo dobiti kakšen popust. Vendar pa s tem nimam izkušenj, tako da malo pobrskaj po netu.
ojla!
jaz sem bila v londonu pred dvema mesecema. letela sem z ryanairom iz celovca. karto za vlak do londona (liverpool street) se “splaca” vzet ze kar na letalu. zal med vami ni vec studentov – s kartico isic imas se nekaj popusta (ce jo imas, se ti splaca vzet karto za vlak na zelezniski postaji, ki je na letaliscu. in ce imas to izkaznico se ti splaca ze tudi tukaj vzeti karto za podzemno zeleznico, ker na podzemni v londonu tega popusta ne mores koristit). glede kart za podzemno bi rekla se to, mozno, da bi lahko imeli kaksen skupinski popust (ze na zelezniski postaji) – da se dobiti mislim da tako dnevne kot dvodnevne karte (za enotedenske katre vem, a si potreboval se fotografijo).
jaz sem v enem tednu pogledala dva hostla (najprej hyde park inn (tega sem prej rezervirala prek neta) potem pa se dover castle hostel). ce vas je dost bi v hostle dobili tudi malce pod ceno – samo po moje bi bilo za to potrebno poslat mail na njihov naslov ali pa jih poklicat. … hotel, ki ga lahko rezerviras tudi na letaliscu te pride 60 funtov za eno noc.
… pa se glede prevoza nazaj na letelisce – v nedeljo imajo vlaki malce drugacen spored – let za nazaj ne vem kdaj imate (jaz sem se vracala v nedeljo ob 8:00, tako, da sva zadnjo noc s prijatlco preziveli na letaliscu).
… glede menjave tolarjev ali evrov v funte pa – to je dobr ze prej met (ceprav lani je bla menjava evrov v funte v celovcu zelo ugodna, vendar je funtov kmalu zmanjkalo – v londonu so menjave bol slabe).
mejte se lepo,
nejca
Živjo ,
Sam se odpravljam s skupino 18 popotnikov v London od 27.3 do 31.3. Sam organiziram vse skupaj in tudi vodim po Londonu (kjer sem vodil skupine že kar nekaj krat !). Letimo iz Celovca – Ryanair , spimo v hostlih (4-6 postelj v sobi pogradi! za 10-12 GBP/noč z zajtrkom) za vodenje pa računam :
3 dni – SKUPINE (do 15 oseb):
100 GBP + povračilo stroškov za karto in prenočišče v hostlu
5 dni – SKUPINE (do 15 oseb) :
130 GBP + povračilo stroškov za karto in prenočišče v hostlu
VSE SKUPAJ VAM TUDI ORGANIZIRAM !
London odlično poznam saj sem kar veliko časa preživel pri ženi ki je živela v Londonu !
Za info. me lahko pokličite : 041 400 397 ali 070 400 397
Lp,
Alex
Sama sem bila v Londonu sredi decembra, prav tako z Ryanairom – let iz Trsta. Noben problem, tudi na letališču v Londonu za nazaj ne. Edino bodite pozorni, če se vračate na nedeljo, ker takrat ne vozi Stansteed express, vozi sicer avtobus, vendar traja pot namesto 40-45 minut (kot z vlakom) dobro uro in pol.
Taksiji so zelo dragi, podzemna enostavna. Načrti in karte železnice dostopni na vseh večjih postajah.
Glede hotelov poglejte še na http://www.hotelformule1.com; cena za dvopostelno sobo z dodatnim ležiščem je cca 27 GBP, so pa zelo prijazni. Sicer v Londonu nisem spala v tem hotelu, ker sem bila nastanjena v predmestju (Watford), sem pa bila v njihovih hotelih po Franciji dve leti zapored in so OK. Če pa želite še malo več razkošja po vseeno znosnih cenah in ne v sobah 6-8 ležišč, poglejte še na http://www.accorhotels.com, vse spada v isto verigo, le v različne cenovne razrede in udobje. Po Franciji razen Pariza tudi niso bile potrebne rezervacije, kar pa za London močno priporočam.
Glede samih ogledov pa; v enem celem dnevu sicer ne morete videti vsega, se pa splača kupiti karto za London city tour; avtobusna tura, ki pelje mimo vseh znamenitosti, z vodičem, povsod pa je možno izstopiti in iti potem na katerega naslednjih avtobusov – vozijo na cca 15 minut. Karta velja 24 ur, dodana pa je še 1 ura ladjice po Temzi. Cena 15 GBP.
Pa lepo se imejte!
Forum je zaprt za komentiranje.