Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Ryanair – London – 0,49 evra

Ryanair – London – 0,49 evra

Prisežem, iz Trsta! OK, zadevo lisjaki malo “popravijo” s taksami, ampak vseeno povratna karta iz Trsta v London s taksami in stroški plačila vred pride 79 evrov. Pri Adrii naprimer pride okoli 160 evrov. Tako da malo pobrskajte med različnimi dnevi letov, nakcenejši so 0,49 evra, pa 0,99, 9,99 je že dosti.

Za vse, ki ste že bili v Londonu – kaj se RES SPLAČA videti? Ne me pošiljat na kako spletno stran “Things to see”, zanima me, kaj vas je v Londonu res navdušilo!

Še 49 dni…

Sicer odvisno od tega, ali potuješ sama ali z otroci (“dvakrat mama”).
Če greš prvič, si oglej:
-Science Museum
-National Museum (če nisi ravno fan umetnostne zgodovine, potem se splača pogledati zaradi fascinantne zgradbe, mumij, in brezplačne vstopnine)
-Imperial War Museum (predvsem 1. in 2. svetovna vojna, če te to količkaj zanima; meni je to ena boljših stvari)
-muzej grozot (ne spomnim se originalnega imena; mogoče se sliši nekoliko cirkusantsko ali morbidno, ampak je res nepozabno; precej draga vstopnina)
-vojna ladja Belfast (nasproti Tower of London)
-Tower Bridge
-Greenwich (sicer ni kaj posebnega, bolj zaradi “bil sem tam”-efekta
-tržnice (sobota&nedelja)

Ne splača se iti v muzej voščenih lutk, ker je brezveze, prevelika gneča in predrago!

Mirne vesti lahko izpustiš tudi Tower of London.

Ko se spomnim bom še kaj napisal.

Hvala! Ja, dvakrat mama, ampak v Londonu bova sama, se bova malo razvajala. Vzdevek je tu ostal, ko smo iskali informacije o grških otokih – tja smo seveda šli vsi.

Mi (8 oseb) smo bili v Londonu lani v začetku Maja. Ogledali smo si vse “klasične” zadeve, pač muzeje, parke in razne palače…muzej voščenih lutk smo tudi mi izpustili ker je bila precej draga vstopnina, gužva za pop*, pa baje sploh ni nič posebnega.

Stvari ki se jih res splača pogledat: Covent Garden (tržnica, street performerji), Regent’s park (lepe rožice, vrtovi in živali) in pa Soho s svojimi lokalčki, trgovinami in na sploh utripom.

P.S. Mi smo šli gor z Easyjet-om in smo plačali skupaj s karto in taksami 46€ po osebi 😉

LP, Peter

Pol pa raj dam 19 EUR za karto na Adriji pa še hrano in pijačo dobim zastonj.

mene je navdušila Temza (100x gor in dol ob Temzi, pa kavica na klopci in čudoviti mostovi….)
Od muzejev pa Tate modern.
Pa na London Eye bi šla še 1x.

In zame, ki bi se očitno morala roditi v kakšnem od prejšnjih stoletij-seveda na gradu, je Buckinghamska palača zakon 🙂

Lepo se imejta.
LP

Peter, hvala, to imava tudi midva na “must” seznamu – posebno Soho si zelo želim videti.

Pozdrav!

No, saj nikogar ne silim na Ryanair, pa pojdi z Adrio! Samo tam boš za karto na osebo odštel okoli 80 evrov , ker 19 evrov je samo vozovnica, plačat pa moraš tudi takso in stroške plačila s kreditno kartico. No, če pa se ti zdita plastičen sendvič in zanič kava vredna 40 evrov – dober tek!

Reke v takih mestih so tudi za naju čudovite, predvsem, kaj znajo narediti na in okoli njih za užitek prebivalcev in turistov.

Hvala za nasvet in – sigurno se bova dobro imela!

Ojla!

Se popolnoma strinjam z vsemi znamenitostmi in muzeji, ki jih je res treba videt. So u nulo postimani in mas kaj videt. Drugace pa predlagam ogled se dodatnih stvari, ki so, vsaj meni pustile London v nepozabnem spominu… Tko je itak z vsemi prestolnicami… Niso vse sam znamenitosti! Tore,j vredno ogleda oziroma udeležbe:

– Stand up comedy show (ura in pol cistega smeha…),
– Musical (kakrsenkoli, tema, ki ti je pac pri srcu… nepozabno, nekaj kar pr nas ne dozivis glih vsak dan),
– Jack the Ripper tour (taka cist turisticna zadevca ma ful zabavna – si zvecer, v mraku…. hrrrr… ogledujes mesta, kjer je JACK moril),
– pa parki z rackami in veverickami, pa labodi…

Upam, da sem ti kaj pomagal, seveda najprej pridejo na vrsto vse, v prejsnjih mejlih omenjene zadevice, pol pa…

Ajdi uzivajta!

Evo, točno to sem hotela! Tega ni v vodičih, res hvala!

Se strinjam s predhodniki, dodajam le, da se muzej grozot imenuje London Dungeon. Je zelo zanimiv, ceprav na trenutke res ogaben – cloveska domisljija pri nacinih mucenja pac nima meja! 🙁

Lahko ti napisem plan, kaj sem si jaz ogledal Oktobra 2004, sem bil 3 nocitve.
Sem placal povratno karto iz Trsta 7000 sit povratno s taksami.

Muzel voscenih lutk ki stane 8000 sit (po 17h 4000 sit), ni vreden polne cene, ogledas si ga v 15 minutah, drugo v njem je voznja z vlakcem, hisa strahov (v ceni je ze to) in ogled 3D filma, kako je baje nastala zemlja in planeti ogrog nje.

Če si šel iz Trsta, a veš, koliko približno stane parkiranje?

Sicer pa hvala, čeprav mene vseeno mika Madame T.

Poglej tu:

http://www.aeroporto.fvg.it/SLO/html/index.html

Miki, hvala, vse našla!

Dvakrat mama,

a tebi Ryanair kaj plača, da delaš reklamo za njih? Če ne, ti predlagam, da jim pošlješ fakturo, saj si jih dala kar v naslov. Morda pa se ti oddolžijo in ti plačajo teh 0,49 EUR in ti tako povrnejo voznino, ki si jo plačala.

Se ti pa mora fajn zdeti, da si tako poceni plačala vozovnico. A si vkalkulirala ceno pevoza od tvojega domačega kraja do letališča in od letališča do Londona? Ko boš to naredila sem prepričan, da se ne boš več tako dobro počutila.

Stig

Stig, a res nimaš kaj drugega počet na tem svetu kot ljudi na forumu zaj***? Svetuj, če veš, sicer pa pejt raj v steno brcat. Bo več koristi in radosti zate in za nas.

Jaz vsaj dajem nasvet v zvezi s stroški pri potovanju, tvoj pa gotovo ne sodi na ta forum. Za svoje koristi in radosti pa le sama poskrbi.

Nas 9 je bilo letos tam. Ista letalska družba le odhod iz Graza. Ne vem kje bosta prespala a če bosta v coni 1 ali 2 se vama najbolj splača iz letališča peljat z National express avtobusom do Stradforda. Povratna pride 12 funtov po osebi. Stradford je v 3. coni zato doplačata na podzemni prevoz do 2.cone (cca 1,4 funta) in na istem mestu kupita karto za toliko dni kot bosta tam. Če bosta spala v 1. in 2.coni se vama splača kupiti karto le za te dve coni ker je skoraj vse pomembno v teh dveh conah (ok, razen Greenwich). Karte imaš med ostalih dnevne, 3dnevne, tedenske, itd.
Mislim, da je to najcenejša varijanta prevoza od letališča do mesta. Vlak je povratna okrog 25 se mi zdi.

P.S.: London Eye bo do sredine februarja še zaprt.

Midva s fantom sva šla letos poleti iz Trsta v London pa sva za oba skupaj z vsemi taksami plačala povratno karto 100E. Je pa res, da se je bilo potem treba še malo vozit do središča Londona, kjer sva ostala čez vikend, ampak sva mela že prej vse fajn splaniran, tako da ni bilo panike. Priporočam ti, da dobro prebereš mnenja mojih predhodnikov na forumu, še malo pobrskaš po internetu in si potem narediš nek okviren plan, kaj vse bi rada videla in kater dan, ker se boš tako mela ful bolj fajn in ne bo neke nervoze.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close