RyanAir BOOK NOW
Mislim, da je to mozno v glavnem s poskusanjem oz. s pregledom akcijskih ponudb (ce so) na osnovni spletni strani http://www.ryanair.com
Ampak tudi ce se lotis le s poskusanjem, ti ne bo vzelo ogromno casa, saj vendar priblizno vseeno ves, kdaj zelis potovati.
Meni se zdijo te Ryanairove akcijske cene (kdor v zadnjem tednu ni nic preverjal, ponujajo milijon letov ZASTONJ) malo zavajujoce, ker naj bi bili vsi leti v dolocenem obdobju od torka do cetrtka… zastonj, ko pa klikas, pa NI.
Sicer moram rect, da sem z njimi ze nekajkrat potovala in so ok, ampak kar se pa teh akcij tice, pa mislim, da ni vse vredu.
problem je samo plačevanje z kreditnimi karticami preko interneta.na banki so mi to odločno odsvetovali!
moje osebno mnenje je : RAJE PLAČAM NEKAJ VEČ , IN LETIM Z LETALSKIMI DRUŽBAMI Z SECURTY SERVISOM.
upam da še niste pozabili 11 septemba.
letališke takse – ni enostavneje na iliriko in izbrati potovanja z čarterji za 5o jurjev.še vedno so letališke takse.
tudi pri ryanairu so
odločitev potovati ali ne z poceni letalskimi družbami je vaša.a vlak iz stansfelda do londona stane kar nekaj jurjev.mnogo letališč kjer prstja in vzleta ryanair ima samo taxi ali štop.
ceneje bo z agencijo, če vas ne zanimajo potovanja z agencijo , lahko nastanitve prodate tudi komu drugemu.če je vodič za to.njega pa zanima več ali manj število.oziroma to uredite že na agenciji.
vi samo letite , nastanitev pa prodate.
ne bo bistveno dražje od ryanaira.
in še kosilo in security servise boste imeli!
kaj pa če tereoristi……………………………….
who knows ?
lep pozdrav lord
Pa kakšni teroristi neki, Lord! A te je že kdaj avto povozil? Upam, da ne, ampak verjetnost je VELIKO večja. Če ne bi imelim security servica bi že zdavnaj licenco zgubili… In prevoz od letališča do mesta je neizogiben, tudi če z najdražjim prevoznikom priletiš.
Kar se nekaj deset tisočakov prihranka tiče, bi pa marsikateremu “uglednemu” letalskemu prevozniku z veseljem tudi celega piščanca prinesel in žakelj krompirja zraven, če so res zaradi tiste pol perutke in dveh v mikrovalovki pogretih krhljev krompirja, ki jih imenuješ kosilo, toliko dražji…
Se na nek nacin strinjam. Jasno je, da v principu vedno velja pravilo: za malo denarja malo muzike.
Kadar letim z Ryanairom, se za to odlocim, ce imam res dovolj casa na razpolago, malo ali nic prtljage in ce je cena res zelo nizka, sicer ne.
Ko se clovek odloci za poceni letalsko druzbo, pac hkrati zavestno sprejme tudi kup omejitev, kot:
ce je let odpovedan, si kot riba na suhem in se moras znajti, kot ves in znas;
ce ti zgubijo prtljago, jo moras sam hoditi iskat na letalisce (ki ponavadi ni zelo blizu kraja, kamor si namenjen), medtem ko ti jo pri ” normalnih ” letalskih druzbah dostavijo na oznacen naslov;
kadar prestopas, moras nujno ponovno cekirati prtljago, cesar ti pri drugih let. druzbah ni treba;
Tako da – ce je vse v redu, je OK, ce pa se kaj resno zaplete, pa si v precej slabsem polozaju, kot pri kaki druzbi z obicajnimi cenami.
1. Stansted 😉
2. Stansted je približno toliko oddaljen od centra kot Gatwick
3. Če potuješ z Ryanair, ti nudijo popuste od Stansteda do centra, torej je prevoz še cenejši
4. Nikoli več s kakšno agencijo. Karta za London za dva 50.000?! Ja, pa še 2x 17.000 za letališke takse… Kljub moji želji pa se takrat pri Relax niti niso pozanimali za kakšno cenejšo varianto…
Pravzaprav mi ni jasno, zakaj ljudje tako dvomijo v »low budget« prevoznike. Po stevilnih prispevkih sodec, ki so bili objavljeni tudi v uglednejsih slovenskih casopisih, lahko recem, da se je skoraj bolj varno voziti z novim ryanairovim letalom, kot staro adrio. Ce ne zacnemo debate o varnosti letenja nasploh.
Oddaljenost od sredisca mesta v primerjavi z drugimi prevozniki: je deloma res, ampak 4 jurje, ki jih das za karto, da prides v center, ne odtehta 20 jurjev razlike v ceni.
Pri prestopanju je nekaj zamude zaradi cekiranja, ampak na izkusnje ni hudega.
No, pa hladnega sendvica ne dobis, niti testeninske solate in pijace.
Se enkrat, razlika v denarju je velika, vsak pa bo sam izracunal, kaj se mu bolj »izplaca«.
Ne me narobe razumeti – jaz recimo absolutno nisem proti poceni prevoznikom.
Pri Ryanairu se izrazito vidi, da imajo odlicno logistiko – imajo res veliko floto avionov,
ki so zelo malo casa na tleh in v glavnem res vse stima. Tudi avioni so precej novi, posadke
tudi dobre. Tega se ne da vedno trditi pri drugih prevoznikih.
Kar se tice postrezbe s hrano se mi ta na tako kratkih letih sploh ne zdi bistvena. Kdor hoce jesti,
si tudi na Ryanairu lahko kupi sendvic ali dva. Sam pa sem se tudi na Adrii ze celo zastrupil s hrano…
Jaz še nisem z njimi letel, ampak vseeno se mi akcije ne zdijo niti najmanj zavajujoče. Kolikor je meni znano, dajo oni recimo pol letala v akcijo, drugih pol pa po normalni ceni. In ko se prva polovica zapolni, tisti let ne dobiš več po akcijki ceni. Zato je pa potrebno rezervirat par mescev naprej. Glede letališč je tako, da nobena letalska družba ne pristaja v “starem delu mesta” oz. centru (razen seveda UA). Čeprav to ni niti najmanj smešno! Glede ostalega je treba malo prebrati pogoje in pa malo povprašat znance ali kogarkoli, ki je z Ryanairom že letel. Če te slabši “back up service” moti, pa leti z Adrio za 50.000 sit.
Ryanair je zakon! Veliko potujem z njimi in moram povedati, da sem ful denarja prišparala! Karto za vlak iz Stansteda do Liverpool st. kupim že na avionu (17 funtov povratna) in pelje na vsake 15 minut. Super povezava in tudi cena za London ni previsoka. Pa izračunajmo….Nazadnje sem za povratno karto iz Trsta v London plačala 23 EU z taksami vred !! Za vlakec sem odštela 17 funtov, 10 dnevni parking v Trstu me je prišel še najdražje 54 EU (parking ki je pod kamerami), bencin Lj-Trst….., cestnina….. Pa izračunajte !
Če pa bi letela z Adrio….bi pravtako plačala za parking (sicer ne vem koliko, prav poceni že ni!), ravno tako bi plačala prevoz iz letališča do končne destinacije…no…res pa je,da bi spila kozarec vina in pojedla tisti obrokec gratis:)) Koliko bi pa dala za karto????
Ker pa ponavadi potujem z hčerko res ni variante da bi šla z Adrio :))) Tisti denar, ki ga prišparam in ga je res kar veliko, zapraviva drugje.
Glede plačila pa takole. Z njimi sem letela že ene 16x. Vedno sem rezervirala karto preko neta in še nikoli mi niso obračunali 2x! Do sedaj je bilo vedno vse ok!
Le kdaj bo Ryanair prošel v Ljubljano:)
Pa lep dan vsem K.
Ryanaira zal v Ljubljano najbrz se ne bo tako kmalu – domaci lobi se temu iz razumljivih razlogov na vso moc upira.
Sicer pa – le kako bi Ryanair brez tezav odprl novo progo v LJ, ce na Brniku v ” uradni ” vrsti taksijev niti ne dovolijo stati ljubljanskim taksistom, s katerimi se do LJ pripeljes za nekje 3.5 – 4.000 SIT, ampak tam smejo stati le izbrani oderuhi, ki zahtevajo za voznjo do LJ svojih 8 – 10.000 SIT, obenem so pa se hudicevo arogantni ! (No comment)
…..kar se tiče ryanair-a v sloveniji je tako, da še dolgo ne bo pristajal pri nas. če ste mogoče seznanjeni, pristaja ta letalska družba na letališčih kjer je nižja letalska pristojbina. kar pomeni, da brnik odpade – imajo eno najvišjih letalskih pristojbin v evropi. eventuelno bi bilo zanimivo za ryan air letališče maribor, kjer le le-ta nižja; ampak poznamo pa tudi problem.letališče je v …..!
Forum je zaprt za komentiranje.