Ryan air
Nikoli še nisem letel z Ryan air-om oz.nasploh z nizkocenovniki. Letel bi iz Trevisa v Barcelono.Na kaj moram še posebej paziti. Kako je s plačilom, si lahko plačam s sposojeno kreditno kartico od nekoga? Kako poteka postopek po plačilu? So kake omejitve pri rezervacije sedežev za otroke (nad 24 mesecev se plača kot odrasli, imam prav ???) Kako je s parkingom v Trevisu?
Toliko zaenkrat.
Hvala za odgovore.
LP
King
živjo,
na vse ne morem odgovoriti, nekaj pa le… plača se lahko z drugo kreditno kartico, samo imena potnikov je pa potrebno dati prava.
če je let v popoldanskem času okoli četrte ure, si je dobro vzeti nekaj več časa za pot, ker zna biti italijanska avtocesta precej zasedena ob tisti uri. pa potrebno je paziti na izvoze.
parkirišče – jaz sem vedno (2x) vzela zunanje in ni bilo težav. je pa seveda čisto zraven letališča.
lp,
mateja
Najprej hvala obema za odgovore.Še to me zanima.Ko po mailu dobim kodo in jo sprintam, kje na letališču dvignem karto.
S katerim prevozom je najbolje oditi z Girone do Barcelone (ali najceneje), ali je najbolje rentati avto že kar na letališču,če ga boš kasneje tudi uporabljal?
Ali pri Myair-u vse poteka po istem principu kot pri Ryanair-u.
Hvala še enkrat,
LP
King
živjo,
kodo, ki jo sprintaš imaš pri sebi in jo pokažeš na okencu, kjer se ‘čekiraš’ (ne spomnim se lepega slovenskega izraza). saj letališče ima, mislim, da vsega skupaj 4 ali 5 okenc in verjetno bo samo na enem vstop v Barcelono.
ne vem, kako je z najemom avtomobila, sicer pa vozi avtobus do barcelone, ki je spodoben in tudi ne prederag in kar pogost. če se nameravate potepati zgolj po barceloni, se mogoče avtomobila niti ne splača najemati…
družbe myair pa na žalost ne poznam…ampak mislim,da pa letijo na glavno letališče v barceloni, če se ne motim.
lp
m.
čau!
jaz sem poleti letela iz trevisa v barcelono.
kot je že nekdo povedal – vzemi si dovolj časa, ker se zna na cestninski postaji pri benetkah precej zagužvati. jaz sem čakala 45 minut.
kodo si sprintaš, ja.
treviso je tako majhno letališče, da ne boš imel niti najmanjšega problema z iskanjem z okencom za check-in. sicer pa nad okencom piše na ekranu destinacija.
s parkiranjem tudi ni bil noben problem. avto sem pustila na zunanjem parkirišču in je bilo vse ok.
kar se prevoza do barcelone tiče… na letališču girona je poseben bus prav za ryanair, oz. odhod je sinhroniziran z prihodom letala. se mi pa zdi, da vozijo busi vsako uro. (jaz sem podatke našla kar na spletni strani od letališča girona).
kar se pa rentanja avta tiče, ti pa žal ne morem pomagati. sama sem se posluževala kar javnega prevoza.
Vidim, da Barcelono kar obvladate.
Poznate kakšne poceni apartmaje oz.hotele v centru ali izven ali mogoče kakšne kampe (kakšne so cene).
Še to v zvezi z letom.Ali za let nazaj dobim na mailu še eno kodo,katero pri check-inu ob vrnitvi spet pokažem?Ali moram, ko se vračam domov, let dan dva prej potrditi ali ni treba?
Še enkrat hvala.
LP
King
Sem bila ravno pred par dnevi v Barceloni… kar se tiče poceni hotelov bi ti priporočala katerega izmed hostlov, ki se nahajajo ob ali v bližini glavne ulice Las Ramblas. (npr. Gothic Point Hostel, ABBA, Cental, Sun&moon, Habana Home, Gaudi ipd.), odvisno pač od cene, in zasedenosti. Sama sem spala v Hostal Gat Raval, sicer malo dražji,a z obilnim zajtrkom in zelo čist. S kampi pa nimam izkušenj.
Lepo se imej v Barci.
Tina
jaz sem z njimi letela lani na začetku leta, pa dvomim, da so kaj spremenili pravila.
takrat sem lahko oddala 15 kg velike prtljage, vendar mislim, da imaš zdaj lahko 20 kg. s seboj na letalo pa lahko neseš tisto, kar imaš pri sebi (torbica, nahrbtnik, nekateri nosijo cele kufre -groza…) in ne plačaš nič. mislim, da je tistih omenjenih 6 evrov za vsak kilogram, ki ga prekoračiš pri veliki prtljagi, se pravi vse, kar je nad 20 kg.
lp
Ja ne vem, ker tam na koncu online rezervacije, ko ze vpises svoje ime imas potem “how many bags to check in”, in potem ko zberes, ti za vsak kos doda k ceni se 6 eurov.
Imajo pa to napisano v splosnih pogojih (A Baggage Fee is charged for the carriage of each item of Checked Baggage. The Baggage Fee may be prepaid at the current discounted rate of €6.00/£5.00 per item of baggage/per one way flight when making your reservation. If the Baggage Fee is paid after you have made your booking either at the airport, or through a Ryanair call centre, at the full rate per item of baggage/per one way flight is charged. Baby buggies, wheelchairs, scooters and walking frames are carried free of charge).
Ce je kdo pred kratkim potoval, ali si narobe razlagam??
Hvala za pomoc vsem!
Barby
Ok, xbarbara, ti bom jaz razložila, ker vidim, da še vedno ni čist jasno.
Tvoje razmišljanje je pravilno – pri rezervaciji leta moraš še posebej doplačati za prtljago 6 evrov, v kolikor seveda imaš kakšno. Tu se ne šteje zraven osebna prtljaga (tisto, kar neseš zraven na letalo), ampak samo kufri ali ruzaki, ki jih daš čekirat. Npr. če gresta na pot dva, imata pa samo en kufer, ga napišita zraven samo pri rezervaciji za enega. Pazit pa moraš, da tudi teža te prtljage ne presega dovoljene teže (pri Ryanairu je to 15 kg), ker drugače moraš za vsak kg prtljage doplačat 8 evrov! Pa še to – pri Ryanairu skupno čekiranje prtljage ni možno – to v praksi pomeni, da bi eden od vaju imel 10 kg težek kovček, drugi pa 20, pa bi se skupaj čekirala in je to 30 kg za dva – tega ne dovolijo, tisti ki bo imel več kot 15 bo vseeno moral doplačat!
a res??? pavla hvala za informacije… tudi meni bodo prav prišle!
žal pa sem jaz že rezervirala dve karti, ker pa nisem vedela, katero prtljago naj tam označim (nisem vedla, kam spada ročna prtljaga), sem tam obkljukala 1 bag ali nekaj podobnega- tisto za 6 eur!
škoda… ker misliva s sabo imeti vsak samo svoj nahrbtnik (vsak manj kot 10 kg).
torej morava sedaj predati oba nahrbtnika na check-inu? midva greva samo za nekaj dni, zato ne potrebujeva in ne misliva vzeti veliko prtljage s sabo… torej lahko sedaj v takem primeru vzameva več prtljage? lahko potem vzameva vsak eno torbo, ki bo šla v prtljažni prostor in še vsak eno, ki gre z nama na letalo nad sedeže?
prosim za informacije! letiva s trsta…
hvala!
petra
Ja Petra, sej sem se jaz tudi prvič malo lovila, ko sem kupovala karto za Ryanair.
Če sta že oba doplačala za prtljago, pol mislim, da je boljše, da jo data čekirat. No, sej mus ni, ampak drugače sta pač denar stran vrgla. Pa še boljše je, da ti ni treba vlačiti prtljage s sabo na letalo – tudi jaz sem imela tak mali kuferček, ki bi ga lahko nesla s sabo na letalo, ampak sem ga rajši dala čekirat in imela na letalu samo malo večjo torbico.
nefretete in pavla, hvala vama za pomoč!
upam, da bo vse ok, če potem vzameva eno prtljago skupaj, pa dve manjši torbi zraven…
sej se mi ne gre tolk za tistih 12 eur, bolj me skrbi, da ne bi potem midva na letališče pršla z enim kufrčkom, pa bi nama potem rekli, da tega nisva prijavila- rezervirala…
no, upam, da ne bo tako!
hvala za pomoč, če bi pa še kdo rad kaj dodal, pa rade volje sprejmem kakšen predlog! 🙂
lep vikend!
petra
Forum je zaprt za komentiranje.