Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice ryan air in kreditna kartica

ryan air in kreditna kartica

Pozdravljeni!

Načrtujemo polet na Malto z letalsko družbo Ryan Air. Zanimajo me vaše izkušnje glede uporabe kreditne kartice. Slišala sem že marsikaj. Nekaterim trgajo bistveno več, kot jih je stala karta itd. Ali je znesek, ki ti ga pokaže na koncu (karta, takse, prtljaga, handling fee) zadnji, ali ti potem naknadno zaračunajo še kaj? Kaj je s tem check-in? Naj bi se čekiral preko spleta 2 tedna pred odhodom? Kaj to pomeni? Ali ti to potem še enkrat zaračunajo (5 eur na osebo)?

Hvala za odgovore!

Jst bi pa rada vedela kaj si slišala – glede na to, da si napisala, da si slišala že marsikaj..al je to kar tako brez veze napisano? Zanima me tudi kje si to dobila, da nekaterim trgajo bistveno več kot jih je stala karta? Jst vem samo to – da če bi o neki letalski družbi slišala same take neumnosti, mi ne bi niti na kraj pameti padlo, da bi pomislila na rezervacijo preko njih..

Prvič sem si na tem forumu dovolila biti malo nesramna, ampak res bi rada odgovore na gornja vprašanja..in širjenje nekih neresnic se mi tudi zdi popolnoma nesmiselno, razen, če me prepričaš, da to niso neresnice..potem ti mogoče odgovorim tudi na vprašanja, ki jih postavljaš ti..

Ja takole.

Če plačaš s kartico se cena poviša cca. 10€/osebo. Sem zadnjič kupovala karte in je bila cena kart+taks ipd. 120€, plačala sem pa 150€ (za 3 osebe).

On line check in pa pomeni, da se čekiraš preko neta od 14 dni prej, pa najkasneje do par ur pred poletom (ne vem točno). V kolikor se čekiraš tam na licu mesta, je potem še dražje.

Ja, to so pač nizkocenovniki. Ampak še vedno se splača. Če primerjaš z eno Adrio, ki ima skrajno nabite cene, potem pa prazni letajo sem in tja.

Z Ryanairom letam ze dobrih 5 let in se mi se nikoli ni zgodilo, da bi trgali vec kot je bilo prikazano na koncu pred placilom s kartico. Drugace kot s kartico in preko spleta se njihovih kart sploh ne da kupovati – torej ” take it or leave it ” sistem – ce zelis leteti z njimi, moras placati s kartiico prek spleta.

Druga stvar je splosno vprasanje, koliko je placevanje s karticami preko spleta varno ali ne. Tu so izkusnje res razlicne.

Kar se ” boarding kart ” pri Ryanairu tice, so sredi maja (ali junija) letos spremenili sistem in od takrat dalje moras boarding karto sprintati vsaj kak dan pred odhodom sam in jo prinesti s seboj na letalisce. Ce tega ne naredis, ti zacolajo ob check innu ok. 40 EUR (kar je glede na cene Ryanairovih kart veliko) na letaliscu. In tudi to moras placati – s kartico.

O Ryanairu se na forumnih piše marsikaj, tudi o tem, da trgajo več, da na telefonu za reklamacije čakajo po več ur in na koncu obupajo itd. Jaz z njimi nimam slabih izkušenj. Z njimi sem letela že petkrat in se resnično splača. Enako moja kolegica, ki gre vsaj šestkrat na leto obiskat sorodnike v Barcelono.

Tudi jaz pogosto letim z Ryanair in imam same dobre izkušnje. Če plačaš s kartico Visa Elektron, ti sploh nič dodatno ne zaračunajo. Za ostale kartice pa 5.-euro na osebo v eno smer. Tako se mi je že zgodilo, da sem za povratno karto Trst-London plačala samo 10.-euro. Prtljago sem imela samo kovček določenih mer, ki ga imaš lahko s sabo na letalu in nič ne doplačaš, zavarovanja tudi nisem plačala, tudi za it med prvimi gor ne. In ker sem izbrala termin, ko je bila akcija, tudi letaliških tax ni bilo treba plačat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close