rutar + antivirusni programi
Ojla računalničarji!
Še enkrat v lajfu mi računalnik ni normalno delal. Stalno kakšne zafrkancije in komplikacije. No, in zdaj sem se odličila temu narediti konec…
Brat ima PC, inštaliral si je adsl, jaz imam pa prenosnika in zdaj ne morem na internet (imamo le eno telefonsko linijo – digitalno), zato sem si kupila rutar, da bom končno enkrat imela dostop do neta tudi doma. No, sama nastavitev rutarja naj bi zahtevala pol ure časa ali niti to ne, meni pa brat že tri dni nekaj grunta in komplicira al kaj, sploh ne vem. Se mi zdi, da mi bo na koncu res šlo vse k vragu – vsi dokumenti in vse, da bo treba zopet vse dol zbrisat in na novo vse naložit gor, kar se je do zdaj že tolikokrat zgodilo, ko je on imel prste vmes. Dost mam tega!
Rutarja mi je menda uspešno nainštaliral gor. Imela sem program Norton Personal Firewall in mi ga je zbrisal dol, češ da je brez veze in mi naložil gor antivirusni program (Panda), ki pa mu noče in noče zafunkcionirat. Pravi, da rabi User name in Password, ki ga išče po internetu, a do zdaj mi tega še ni uredil. Tudi na svojem PC-ju je našel polno nekih virusov in jih zdaj briše dol.
Jst sm hotla samo, da se končno enkrat povežem z internetom, ne pa da mi bo spet vse razsul.
Kaj mi svetujete? Prosim za odgovore in nasvete…
Lp, -Anna-
En sam nasvet Anna. Z bratom poiščita prijatelja/ico, ki je malce bolj ‘doma’ z nameščanjem brezžične internetne povezave z routerjem. Hkrati naj ti namesti še primeren antivirusni program, požarni zid pa ima itak že router – le pravilno ga skonfigurirajte.
Zakaj bi se brat mučil, saj so zadeve enostavne. Pa zraven naj bo, da se bo hkrati naučil in kasneje znal tudi sam vzpostaviti povezavo, če bo kdaj zaštekalo.
Pa zapiše naj si postopke, saj bo po odhodu prijatelja/ice v 10 min vse pozabil.
Pa srečno!
P.S.: Saj poznaš pregovor, da v španoviji še pes crkne. Podobno je pri tovrstnih mrežnih povezavah. Jaz sem si s sinom pogosto v laseh, ko zaluta na mojo mašinco – od daleč seveda 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.