Najdi forum

Rumlot

Lep pozdrav vsem!!!
Iščem recept za rumlot, pa me zanima, če je med forumovci kdo, ki ga pozna…
Hvala!!!
gordy

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

Živjo, mene pa najprej zanima, kaj to je?
LP

HJA , KAJ JE – RUMLOF , verjetno nihče ne ve , ali pa , RUMTOF JE PA
MARIKOMU ZNAN , lončena posoda ……… sem že omenjal ,
gordiy – eden od naju je na nejasnem , kaj si želiš . Rumtoft , če želiš
sadje v rumu – povej , da bodo tudi ostali vedeli -sedaj se je začela sezona
za nalaganje v lonec. LP OGI

Ogi, ce ze drugim pamet solis, jo bom se jaz malo tebi: pravilno se rece Rumtopf. Pa brez zamere.

))))) ne se kregat!!! ))))
Iščem, tako, kot sem napisala… recept za rumlot (mogoče rumolot)…
In sicer… gre za liker… sestavljen iz RUMa in merLOTa )))
Ker pa ne vem, kaj še gre zraven in v kakšni količini… se obračam na forumovce, če kdo slučajno pozna recept za to slastno sladko likersko pijačo )))
Rumov lonec je pa nekaj drugega ))) in to poznam ))))
Hvala za trud )))
gordy

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

DRAGA POMLAD , MALO SI ZAMUDILA , SMO ŽE V POLETJU .
Hvala za tečaj NeMŠKOPISA , kot sem videl iz prebranega , nisi lektorica ,
kajti v mojem napisanem , je še nekaj napak , tako kot pri marsikaterem linku , pa znamo pravilno prebrati , do jeseni pošlji kakšen dober recept ,
pa speri sol s sebe , ko prideš iz morja . Toliko zate .
Za vse in gordy , ta recept pa je tudi meni neznanka , gremo v akcijo ,
pa brez soljenja . OPROSTITE – NIKOLI NISI TAKO PAMETEN KOT SI
MISLIŠ , V OBRATNEM PA IZPADEŠ ………. .ŠE ZA MINULO POMLAD .
OGI

Hej, Gordy!

Sem hotela ze takoj vprasati, kaj to je.Mislila sem, da je mogoce kaksna
vzhodnjaska jed.Ker ste mlajsi vecji popotniki, sem prisegla na verjetnost,da kdo pozna recept in ga bom potem tudi sama spoznala.
No, se je obrnilo v drugo smer in zdaj,ko si pojasnila, vsi vemo, kaj si zelela.Mogoce se bo kdo nasel, ki to pijaco pozna in ti svetoval. O teranovem likerju so ze pisali; z malo srece bos dobila tudi rum merlot liker.
Lep pozdrav Babi

Ogi, kako lepo, da se razumeva!:) Lep pozdrav

Ojla!
Ne vem, če bo pravi recept, je pa fuuuul dobro.

3 l merlota
0,5 l ruma
1 kg sladkorja
1 l borovnic
nageljnove žbice
cimetova skorja

Vse (razen borovnic) daš v večjo posodo, ko zavre dodaš še borovnice. Ko ponovno zavre odstaviš in naliješ v čiste steklenice, zapreš in počasi ohladiš.
če ti niso všeč cele borovničke, jih lahko zmiksaš, ali pa precediš.
Namesto borovničk lahko daš tudi izkoščičene višnje.

Nam je vsem super, ne vem pa če je to to, kar iščeš.

Misa, hej!

Meni bo tvoj recept prisel zelo prav. Ker imam visnje, bom te dodala.Ce bom slucajno sama nabrala kasneje se borovnice, bomo pa ponovili.
Hvala in lep pozdrav z obale Babi

Miša!
Najlepša hvala za tvoj recept!!
Sicer je rumlot baje brez sadja…, pa bom zapisala tudi tvoj recept!!!
za sadni liker imam sicer recept, ki sem ga dobila od dobre prijateljice oz. njene hčerke, in sem ga tudi že preizkusila… liker je fantastičen, v osnovi pa se od tvojega zelo malo razlikuje:

1,5 l borovnic (ali višenj ali gozdnih jagod; 2l vrtnih jagod ali češenj – imajo manj izrazit okus)
3l rdečega vina (najboljši je merlot)
1,5 kg sladkorja
9 vanili sladkorjev
1/2l ruma

Sestavine razen ruma segreješ do vretja, vre naj 10 minut, nato ohladiš. Ohlajenemu likerju dodaš rum.
Stekleničiš s sadjem ali brez.

Ojla!
Zdej sem pa menda dobila recept za rumolot )))

Pravzaprav je precej podoben teranovemu likerju, ki se ga pripravlja brez kuhanja… Gre pa (približno) takole:

3 l merlota
1,5 kg sladkorja
1 vanili sladkor (tukaj je vprašanje.. a samo en ali več, oz. je najbrž bolje dodati vanilijevo palčko)
sok in lupina treh pomaranč
sok in lupina treh limon
3 dl ruma

Vse skupaj se da v veliko posodo s pokrovom in (vsaj) tri dni večkrat na dan premeša, da se sladkor stopi.

Takole… Če se bo katera (ali kateri) lotila priprave rumolota.. bom vesela vsakega komentarja! Zlasti še, ker lahko po želji dodajate razne dodatke in s tem spreminjate osnovni okus likerja…

Veliko uspeha in dobre volje!!!
gordy

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close