Najdi forum

rumeni riz

veckrat vidim v mehiski restavraciji rumeni riz. zelo mi je vsec zaradi barve, zato bi ga rada naredila tudi doma, ampak kako?? ce ga znate narediti prosim za recept!

😉

Skrivnost = žafran (po možnosti v prahu, zadošča konica najmanjšega noža v gospodinjstvu).

Žafranika/žafranove nitke niso tako zelo učinkovite. Lahko pa ga pobarvaš tudi s kurkumo, a ta potem en malo tudi na okus vpliva (kar je meni čist OK). Ampak do sedaj sem res tisti rumeni učinek dobila le z žafranom v prahu … in čisto tako za poleg, sedaj vem, od kje izvira, da je nekaj ‘drago kot žafran’!!!

Neži

Smejte se!

Ali pa curry, to uporabljam jaz, ker mi je zelo dober okus.

metka

Mi sploh ne jemo dušenga riža brez curriya.

kje pa se ga da kupiti v prahu? tiste posušene “nitke” žefrana sem videla v trgovini, v prahu ga pa nisem opazila. se pri nas sploh dobi???

Žefran v prahu se dobi v Evro spinu.

Dodam kurkumo ali turmeric ( kar je isto – vsaj mislim) in zafran v prahu.
Meni je sicer se boljsi s kurkumo.

Dobis pa tudi rumeni riz, ki sicer nekoliko barve pri kuhanju zgubi, z dodatkom zgoraj omenjenega je pa res krasen in okusen.

Lp

Sama sem poskusila z zafranom, pa ne da tako izrazite barve, medtem ko majhna žlička curryja naredi resnično sončno rumeno barvo.

Preverila tudi s kuharjem v mehiški in sami uporabijo curry.

lp
N.

Tudi jaz delam dušeni riž z dodatkom kurkume,zaraven pa ponavadi dodam samo še peteršilj,drobnjak,poper ,sol in pa narezane zelene olive(ponavadi kar tiste polnjene s papriko),zraven pa velika skleda solate.

DoJa

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close