Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Rulada s skuto

Rulada s skuto

Na Primorskem na kmetiji odprtih vrat smo za sladico dobili rulado s skuto. Testo rulade je bilo temno in je vsebovalo ajdovo moko in je bilo ZELO sočno.

Ali ima kdo, katera od kuharic recept za to rulado?
Zanima me recept za testo in za nadev.

Vnaprej hvala.

Da niste morda jedli ajdovih štrukljev? Sočno testo in skutin nadev me močno spominjata na štruklje.

Pecivo ni bilo kuhano, ampak pečeno in natakaj je jasno in glasno ponudil “rulado s skuto”.

Kje pa je bila ta kmetija, da gremo provat kaj misliš.

Hej, tudi mene zanima:)

Imam domaco ajdovo moko in me mika, da bi poskusila narediti po receptu za orehovo rulado. Vem, da orehi poskrbijo za socnost; testo potegne socnost tudi iz skute.

6 rumenjakov bom spenila s sladkorjem – 10 dag – v gosto kremo, dodala bom kaksnih 5 dag ajdove moke in 5 dag zmletih orehov, na koncu pa se sneg.

Navadno orehovo rulado vcasih namazem samo s kislo smetano (osladkano). Zdaj bom pa razmesala eno kislo smetano s skuto, dodala
sladkor ( tudi v. sladkor) in malo limonine lupinice. Mogoce bi bilo dobro tudi z malce nasekljane citronske melice ali pehtrana. Bi bila premocna aroma?

Ljubljancanka, to bo cisti eksperiment:))) Lep pozdrav

Razmisljanje:

Zdaj je pa se vprasanje, ce bo ajdova moka pretezka, da bi testo med peko postalo rahlo. Pecilni bi verjetno pomagal, toda jaz delam rulado vedno brez njega.

Testo bo definitivno temno; ze orehi potemnijo.
Se to; rulado bom pustila nekaj casa v hladilniku tesno zavito, da se bo nedev lepo vpil.

Nimam napovedanih kaksnih obiskov; ce ne bo dobro, pa ne bo:))) Lp

Turistična kmetija

Imam recept, pa tudi jedla sem že rolado iz ajdove moke, nadevano z marmelado. Krasen okus.Pekla jo je kolegica in jo prinesla probat.
Z skuto pa sem jedla samo ajdove štruklje s skuto ali z suhimi hruškami.
Vse je njami.

Alena, recepta bomo vesele:))) Lp

Tule je nekaj receptov za ajdovo torto:

Jaz bi vzela za osnovo enega teh ajdovih biskvitov, spekla kot rulado.
Skutin nadev bi pa bil lahko nekako takole: skuti bi dodala zmiksano sladko smetano, malce limoninega soka, malo sladkorja.
Lahko pa bi se skuti dodalo še koščke sadja ali še kako začimbo.
Lp

OO, hvala za linke in nasvet. Si bom kasneje v miru pogledala; zdaj bo kosilo pripravljeno in greva k mizi:)

Lep vikend Babi

Babi dober tek:) obilo užitkov ob hrani pripravljeni z ljubeznijo…
in tudi jaz želim lep vikend, čeprav bo “vsaj na celini” verjetno deževen.
Lp, z zdaj sončne Dolenjske.
M (o-o)

Torto iz ajdove moke sem že delala po receptu, ki je zelo podoben prvemu od zgornjih povezav, le da torte nisem namazala z marmelado, a sem jo prelila z vinom, kot je opisano v drugem receptu.

Glede rulade: kot sem napisala, je bila rulada zelo sočna in ni bila prepojena z vinom. Skutin nadev je bil bolj kompakten, kot je smetana, po drugi strani pa je bil zelo rahel in penast.

Možno, da je bil v nadevu tudi sneg iz beljakov. Če te ni strah, ga daj med skuto in sladko smetano. Pa malo limonine ali pomarančne lupinice in sladkorja in to je to.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close