Rulada s skuto
Hej, tudi mene zanima:)
Imam domaco ajdovo moko in me mika, da bi poskusila narediti po receptu za orehovo rulado. Vem, da orehi poskrbijo za socnost; testo potegne socnost tudi iz skute.
6 rumenjakov bom spenila s sladkorjem – 10 dag – v gosto kremo, dodala bom kaksnih 5 dag ajdove moke in 5 dag zmletih orehov, na koncu pa se sneg.
Navadno orehovo rulado vcasih namazem samo s kislo smetano (osladkano). Zdaj bom pa razmesala eno kislo smetano s skuto, dodala
sladkor ( tudi v. sladkor) in malo limonine lupinice. Mogoce bi bilo dobro tudi z malce nasekljane citronske melice ali pehtrana. Bi bila premocna aroma?
Ljubljancanka, to bo cisti eksperiment:))) Lep pozdrav
Razmisljanje:
Zdaj je pa se vprasanje, ce bo ajdova moka pretezka, da bi testo med peko postalo rahlo. Pecilni bi verjetno pomagal, toda jaz delam rulado vedno brez njega.
Testo bo definitivno temno; ze orehi potemnijo.
Se to; rulado bom pustila nekaj casa v hladilniku tesno zavito, da se bo nedev lepo vpil.
Nimam napovedanih kaksnih obiskov; ce ne bo dobro, pa ne bo:))) Lp
Tule je nekaj receptov za ajdovo torto:
Jaz bi vzela za osnovo enega teh ajdovih biskvitov, spekla kot rulado.
Skutin nadev bi pa bil lahko nekako takole: skuti bi dodala zmiksano sladko smetano, malce limoninega soka, malo sladkorja.
Lahko pa bi se skuti dodalo še koščke sadja ali še kako začimbo.
Lp
Torto iz ajdove moke sem že delala po receptu, ki je zelo podoben prvemu od zgornjih povezav, le da torte nisem namazala z marmelado, a sem jo prelila z vinom, kot je opisano v drugem receptu.
Glede rulade: kot sem napisala, je bila rulada zelo sočna in ni bila prepojena z vinom. Skutin nadev je bil bolj kompakten, kot je smetana, po drugi strani pa je bil zelo rahel in penast.
Forum je zaprt za komentiranje.