Najdi forum

rukola

pravkar sem dobila precej rukole. Kako jo porabiti (solata =kako?) in kako dolgo zdrži na hladnem?

hvala

Jaz jo očistim, operem, dobro osušim na papirni brisači in
dam v plastično vrečko, maximalno iztisnem zrak in v hladilnik. Mi drži tudi dio 1 tedna.

Hej! Solate so preproste. Najveckrat jo narezem in zmasam z radicem, solato, fizolom. Ce si navajena okusa, lahko tudi samo naredis- z dodatkom kuhanega jajcka.
Veckrat jo tudi na hitro malo zdusim in dam na testenine. Lp

Paše tudi v sendvič s tuninim namazom, na pizzo, v vse vrste solat, omak za na pašto …

rukolin pesto: v mikser: rukola, olivno olje, pinijeva jedrca in je (toliko olja, da je gosto, ne preveč tekoče)!!! fajn za testenine, torteline….. zdrži zelo dolgo v hladilniku v stekleni posodici (zaprti seveda) + parmezan (dodaš direkt na makarone, ker sicer se prej pokvari, če zmiksaš skupaj.
to je variacija na pesto genovese (bazilikini listi + česen + ol olje + mandlji/pinije)
probaj!

No, ta pesto pa moram narediti, da ne bo vedno Genovese.:)

Lahko pa narediš solato iz rukole, na koščke narezane pomaranče, limoninega soka, popra soli, malenkosti olivnega olja in pinjol. Ponudiš jo lahko zraven kakšne rižote, ali pa jo poješ samostojno za večerjo naprimer.

Meni pa ni boljšega kot na kruhu/v sendviču v kombinaciji z dimljenim kravjim/kozjim sirom!

Pozdravljena,

obožujem rukolo, zato jo pripravljam na različne načine:

– rižota z rukolo
– rukola pripravljena kot špinača ali blitva
– rukola v minešti
– “babičine” pitulice z rukolo
– zelenjavni pastičo z rukolo….

Če imaš večje količine rukole , jo lahko zamrzneš tako, da jo prej blanširaš.

Zame najboljša solata pa je sledeča:

V skledo dam oprane , razrezane (na 3-4 cm) liste rukole, narezano kuhano jajce, nekaj feta sira in mozzarele, posolim in zabelim z na maslu prepraženimi pinjolami. Vsi ti okusi so med seboj tako skladni, da je solata res božanska. (seveda pa je predpogoj, da ti je okus rukole všeč )
Rukola je izredno aromatična rastlina in nekaterim zaradi močne arome ni všeč. Iz lastnih izkušenj naj povem, da se njenega okusa postopoma navadiš. Ko sem prvič jedla prej omenjeno solato, mi je bila sicer všeč, vendar še zdaleč ne tako, kot mi je danes.
Vredno je poskusiti, mar ne.

Lep dan,

Mako

jaz jo največkrat naredim tako: skuham peresnike(testenine), v ponvi segrejem malo olivnega olja z česnom, stresem pest oprane rukole in takoj na to testenine, posolim,popram, premešaj in jej z neko solato. je po montignacu, lahko prebavljivo pa veliko lahko poješ. lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close