Rugelj
A mi lahko kdo razloži, zakaj se ženske tolikokrat pritožujejo čez dr. Ruglja in njegove izjave?
Ravno mi je prišla v roke neka priloga (Nedeljskega dnevnika) in je spet intervju z njim.On precej več kritizira moške, kot ženske.Spet pove, da s(m)o slovenski moški v glavnem pezdetki, faliranci, debelhu, lenuhi, alkoholiki…Za ženske najde več lepih besed.
Sej včasih užge tudi kakšno ostro čez ženske, samo praviloma pa bolj moške kritizira.
Jst ga rada poslušam, pa tut zanimivo mi je brat njegove izjave…zadnjič sm si hotla kako knjigo od njega izposodit pa niso mel nč..kak predlog (naslov)?
Ma zanimiv način razmišljanja oz. zna zadet bistvo s svojim ostrim jezikom. Čeprav mi pa ni všeč kako sebe prikazuje kot superiorno osebo…je potenten žrebec, obdelat zna žensko, je brihten, inteligenten..bla bla moški…No ja zakaj je biu pol tokrat poročen?? Je tut neke vrste faliranec :))
Pred kratkim sem gledala eno ponovitev oddaje kjer je bil on gost. Pa se mi je zdel prav simpatičen. Tudi zase je povedal, da je težek karakter. Je pa izjavil par krepkih. Vendar če si ga poslušal celo oddajo se je pa dalo lepo razbrat, da nima proti nobenemu spolu nič, ampak bi rad ljudem pomagal iz svojih problemov.
tudi jaz menim, da nalašč provocira, da zdrami speče. in očitno je pri tem uspešen. ne vem pa, kako lahko trdi, da morajo njegovi pacienti brati filozofska pisma. sama sem filozofinja in vem, da to ni ravno najlaže, sploh za nekoga s samo OŠ ali kakšno poklicno šolo, ki niti tega ne, kaj je filozofija.
pa saj ravno v tem je namen terapije – dvigniti se nad svoj nivo. vsak lahko doseže nekaj več – če ima samo osnovno šolo, pije in se pretepa, je treba popraviti vse troje, ne samo pitje, da se lahko nekaj spremeni. Ne vem, če berejo ravno filozofska pisma, berejo pa veliko. Morajo brati.
Ljudje imajo ogromno za povedat o Ruglju na podlagi nekih “slišala sem, da …” informacij. Osebno mi je Rugelj antipatičen kot pojava, njegove izjave me ne zanimajo, kot terapevta pa ga cenim. Poznam kar nekaj ljudi, ki jim je pomagal iz pekla. In to je zame edino pomembno.
Dr. Rugelj je najbolj zakompleksano bitje na zemeljski površini… le zakaj mislite, da se tako znaša nad ljudmi… ker je sam tak in pogreša iste stvari, ki jih svetuje drugim… sicer pa njegovo početje in mišljenje sploh ne pripada njegovi profesiji in to sploh ni njegova pristojnost! Ljudem bi mogu pomagat in jih ne žalt, poniževat in delat pritlehne.
Imam tudi občutek, da je sam latenten gay oz. da so ga zlorabljali in mučili v otroštvu… vse njegove besede po mojem izhajajo iz njegovih travm. Zakaj bi potem en tako šolan človek s takim prezirom gledal na ljudi???
Lp, Marcy
Dr. Rugelj je človekoljub. Komu od zdravnikov se je ljubilo tako toliko let ubadati z zavoženimi kreaturami in marsikoga spet postaviti na pravi tir v življenju, kot njemu?
Ženske so večinoma ostro nastrojene proti njemu zato, ker je imel navado, da je vsako, ki je prišla kot spremljevalka s svojim možem-pijancem k njemu v ambulanto, “trdo” prijel in ji naštel kaj vse pričakuje od nje. Kako mora biti neomajna in da mora biti pripravljena tudi zagroziti možu z ločitvijo in se tudi ločiti, če se bo ponovno opijal in zdravljenja ne bo resno jemal. Seveda to marsikatera ni prenesla – od tod klevetanje o dr. Ruglju.
Taka je bila sodelavka, ki se raje že 30 let ubada z možem pijancem, namesto, da bi pred toliko leti ubogala dr. Ruglja in z njim sodelovala. Za dr. Ruglja pa seveda še vedno nima lepe besede.
ja oče od Ruglja je bil partizan in JLA oficir.
nekoč je za neko študentsko revijo Rugelj povedal kako je skoraj zažgal očetovo domačijo. namreč oče ga je neprestano komandiral in enkrat je vzel vžigalico v roke in zagrozil očetu, da bo vse zažgal in od takrat naprej je imel mir.
kompleks komandanta pa je še vedno ostal:)
kritizirajo ga tisti, ki jih resnica zaboli
men se zdi, da ima večinoma prav, le da tega ne zavija v celofan, ampak pove za hinavsko družbo preveč direktno, včasih zbanalizira stvari, da so bolj očitne
ljudje ne marajo(-mo) ljudi, ki jim govorijo resnico, raje imajo hinavce, ki jim priliznjeno pihajo na dušo
Forum je zaprt za komentiranje.