Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › RTV – kok se jim tresejo hlače

RTV – kok se jim tresejo hlače

Kako se tresejo RTV-jevci, ker so znižali položnico (ne)gledalcu za 1 eur.

Njim se to jasno ogromno pozna! Mi lahko kdo pove, kaj smo gledali čez poletje? Same ponovitve, in 100 in 100 x ponovljene odddaje, bedne tuje risanke, pa mal goveje muzike…
Ogromno koštajo scene v studiih, s katerimi delajo ko svinja z mehom. Vedno novi reklci in oblačila za napovedovalke (koliko to stane??)

Jaaa, TV-jevci, mal bo treba šparat. Pa na teren poslat novinarja, ki zna intervjujat in snemat.
Ne pa 2 avtomobila pajacotov, ki se delajo, da delajo.

POP preživi brez naročnine. Kar se Dnevnikov tiče. Ooooooo tudi brez denarja boste zmogli – malo več boste migal.

Ja, preživi. Ampak ne predvaja kmetijske oddaje, oddaje za gluhe, Hidak – mostovi za Porabske Slovence, pa maše, minute za jezik in podobnih oddaj.

Saj, kdo pa to gleda??? Predstavljaj si, da si gluha – kaj bi ti taka oddaja pomenila? Pa maša babici, ki ne more več v cerkev? Itd.
Pa saj ni pomembno, kaj pomeni peščici ljudi, pomembno je samo to, kaj je tebi všeč/ni všeč.

Iz intervjujev z Markom Filijem, direktorjem RTV zadnje dni (vse izjave so resnične, nekatere so parafrazirane a kljub temu ohranjajo dejstva):

Ko vas takole poslušam, bodo od 1.906 ljudi, kolikor jih je na RTVS (redno zaposlenih), trpeli prav tisti, ki delajo program.
> Večina od 1.900 zaposlenih (redno zaposlenih) dela program. 600 je zaposlenih direktno na programu v Ljubljani in v 400 v regionalnih centrih

Zakaj pa je v regionalnih centrih zaposlenih 400 ljudi?
> To je še malo.

Celotni Pro Plus – POP tv in Kanal A imata v produkciji zapolenih okoli 200 ljudi.

V bistvu bi se vam morala gledanost višati
> Pa saj ves čas govorimo, da se nam viša, a tega nihče noče objaviti in povedati na glas.

Kdaj ste si nazadnje rekli katastrofa, ko ste gledali nekaj iz vašega programa?
> Ko sem gledal iz arhiva sestavljene oddaje gospoda Kopitarja.

Zakaj je zadnji konec tedna v Avgustu programe TV Slovenija v gledanosti dohitel tudi program TV Pink 3 s Umri pokončno 4 pa tudi Požarreportom in Navigator Karavaning,
> Mi za dvig gledanosti ne bomo predvajali erotičnih oddaj.

Italjani, Hrvati in Britanci za naročnino plačujejo manj kot Slovenci.
> Italjani in Britanci imajo nacionalni TV program s katerim se nikakor ne smemo primerjati, saj sta slaba. Silvio Berlusconi in Rupert Murdoch sta z lobiranjem znižala sredstva in danes so programi RAI in BBC vidno uničeni, prav tak program bi rada dosegla trenutna vlada. Na Hrvaškem pa si to lahko privoščijo zaradi balkanskih plač.

marsikje bi lahko prišparali, to je res. najprej naj ališiča skenslajo. pa tisto gospo iz rima. in maria, govejo muziko, ano kobal ki smučanje spremlja

Torej poleti nikoli nisi gledal ne fuzbala ne olimpijskih iger. Pa otroskih oddaj, polnocnega kluba, tarce in podobnih? Se vidi, kje je tvoj nivo…

Meni so poleg nastetih zakon tudi sredini filmi. In ja, veliko raje pogledam porocila in odmeve kot pa sokantne novice na 24 ur.

Ko bo nacionalka vsak dan 2x predvajala po 3 mehiške limonade, potem bodo najbrž res zmogli brez denarja. In da ne omenjam “novinarskih” biserov na 24 ur ter vremenskih napovedovalk na pop tv, ki ne ločijo soške fronte od meteorološke.

Kakšne otroške oddaje so pa RTV-jevci naredili? A samo nekaj (starega) kupujejo in predvaajo?

Tarča je bila čez poletje?? A res? Si prepričan?

OI so samo komentirali – prenos tudi slučajno ni bil njihov! Poleg komentatorjev se je pa v London vleklo še par 10 folka, ker še vedno živijo za turizem na račun nas PLAČNIKOV!
Fuzbal – ista komedija, kot za OI.

GLEJ TI TOPSY! Saj ti nihče nič noče. Ti samo glej RTV, če ti odgovarja. In zato ga plačuj.

JAZ pa nič ne gledam, pa ga moram plačevat! Razumeš? Tudi sredinih filmov ne gledam, ker grem rajši na večerni tek. NIČ NE GLEDAM, PA MORAM PLAČAT! Naj mi zablokirajo prenos RTV – ne morejo in smejo mi pa TV sprejemnika, ker lahko gledam druge programe.
Razumeš zdaj…vsaj približno??

A bodo začeli Zaresovce odpuščati, ki so jih zaposlili po izpadu iz parlamenta?

Jezus, za ušivih 8{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} jim zmanjšujejo dohodke, pa jamrajo kot, da je konec sveta in kaj vse, da bodo morali ukiniti. Ej, ljubčki zbudite se, leta 2012 smo!

Tanja Cegnar vs.vremenarke s POP TV – najlepša primerjava, zakaj RTV SLO je tam, kjer je.

Jalapena: “……ki ne ločijo soške fronte od meteorološke”.
Polepšala si mi dan! 🙂

Koliko vas naenkrat gleda program TVS, drugače pa v raznih anketah večina ljudi pravi, da njihovega programa sploh ne gleda???

Imajo nizko gledanost – ampak za gledanost se nekomu, ki dobiva denar od naročnine, ni treba boriti, ane.

Jaz sem imela pa priliko oziroma obveznost nekajkrat sodelovati pri raznih prireditvah in proslavah, ki jih pač snema in predvaja RTV. Ljubčki moji, če bi vsi tako delali…npr. vsi udeleženci 2 dni po 100x na oder, da se prava osvetlitev naštima (udeležence se plača, jasno), režiser ima tajnico, ta ima pomočnico, ta ima spet..- dobro, malo pretiravam, ampak tako nekako zgleda. Vse, kar se počne tam npr. dva polna dneva, bi lahko čisto mirno v nekaj urah zrihtali. ok, jaz sem bila čisto korektno plačana, pa sem se kljub temu naveličala tam viset za brez veze.

Tanja Cegnar je študirala na FMF in je magistra meteorologije ter ve, o čem govori, kaj pa posedujejo tsite poptvejevke razen oblin, s katerimi zakrijejo pol vremenske karte?

Za druge je lahko takole pisati, če bi pa tebi zmanjšali samo za 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, bi bila pa katastrofa! O, kako vas imam dovolj takih, ki bi samo drugim jemali, ki samo drugim privoščite, da se jim nekaj vzame!
Pa nimam nič z RTV, da ne bo pomote!

Evo, katere otroške oddaje delajo, pa še to ne bom vseh naštela, ker gledamo samo ob določenih dnevih:
– Sinhronizirajo večino tistega, kar kupijo
– Ribič Pepe
– Iz popotne torbe
– Male sive celice
– Pim in Pam
– en kup oddaj s pravljicami, za katere se ne spomnim imen, ampak, no poglej v soboto zjutraj
– snemajo in predvajajo lutkovne predstave, za vse, ki ne živijo pet minut od Lutkovnega gledališča
– Krtek Črtek
– Pravljice za lahko noč na radiju

In to je samo čez vikend, ker čez teden, kot rečeno, gledamo samo risanko. Vse te oddaje imajo otroci radi in vse bi pogrešali. In ne vidim prav nobene povezave med tem, kako bo manj denarja prineslo boljše in več otroških oddaj.

Dejstvo: imajo nekaj odličnih oddaj, ampak dan ima 24 ur in teden ima 7 dni. Čez palec bi rekla, da vlagajo v 15{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} njihovega predvajalnega časa, ostalo pa je na lovorikah!

Kot ena zgoraj pravi – OI so res samo prenašali in imeli svoje komentatorje – ampak pravico do prenosa je treba plačati! Prav tako kot je treba plačati vsako drugo tekmo, tako smučanje kot košarko..

In ja, večino časa, ko gledam TV, gledam RTV SLO.
Ni mi do mehiško-špansko-venezuelskih in še kakih limonad, niti slučajno me ne mikajo resničnostni showi, 35. ponovitev uspešnice iz pred 15 let, poročila so bistveno bolj gledljiva na RTV SLO kot pa na POP TV…

Zanimivo, kako tisti, ki se na stvari ne spoznajo, radi nekaj sodijo in ocenjujejo!

Saj POP in podobni še toliko nimajo. Kdaj pa je bil zadnji nov film na POP programih? Reklame, reklame, ponovitve, škandalozno pretiravanje v informativnih oddajah, bolani resničnostni šovi – to je vse, ovce pa blejajo in klikajo naprej.
Dokumentarca na komerciali do sedaj še nisem zasledil nobenega pametnega. Prav tako ne dnevnika ali koncerta. Vse to nacionalka ima, za 100x prevrtena holivudska skrpucala pa mi ni čisto nič mar.

..ja seveda.. M. Fili sedaj pravi, da bojo pa Globus pa Odkrito ukinli..
..morda bi ukinli razne jonas-đuro variante in variacije..pa brane rončel izza odra..
..in en kup navlake in pofla..

Saj POP in podobni še toliko nimajo. Kdaj pa je bil zadnji nov film na POP programih? Reklame, reklame, ponovitve, škandalozno pretiravanje v informativnih oddajah, bolani resničnostni šovi – to je vse, ovce pa blejajo in klikajo naprej.
Dokumentarca na komerciali do sedaj še nisem zasledil nobenega pametnega. Prav tako ne dnevnika ali koncerta. Vse to nacionalka ima, za 100x prevrtena holivudska skrpucala pa mi ni čisto nič mar.[/quote]

Veš kaj, jaz POP ne plačujem.

O dokumentarcih, ki se pa leta in leta vrtijo eni in isti, pa ne bom izgubljala besed. Ti so tudi 100x prevrteni.

Katastrofa je samo, da bodo ob napovedanem rezu dohodkov črtali oddaje, namesto da bi črtali preveč razbohoten kader.

Dokumentarca na komerciali do sedaj še nisem zasledil nobenega pametnega. Prav tako ne dnevnika ali koncerta. Vse to nacionalka ima, za 100x prevrtena holivudska skrpucala pa mi ni čisto nič mar.[/quote]

O dokumentarcih, ki se pa leta in leta vrtijo eni in isti, pa ne bom izgubljala besed. Ti so tudi 100x prevrteni.[/quote]

In zato, ker ga ne plačuješ, te mora poneumljat? Daj no, najbolj gledana informativna oddaja v Sloveniji, zraven pa niso sposobni sestavit skupaj enega normalnega članka, sam populizem in pretiravanje. Da o super duper vremenski napovedi ne govorim….
Pa že raje gledam ponovitev dobrega dokumentarca kot ponovitev Umri pokončno. POP je v moji programski semi čisto na koncu.

O dokumentarcih, ki se pa leta in leta vrtijo eni in isti, pa ne bom izgubljala besed. Ti so tudi 100x prevrteni.[/quote]

In zato, ker ga ne plačuješ, te mora poneumljat? Daj no, najbolj gledana informativna oddaja v Sloveniji, zraven pa niso sposobni sestavit skupaj enega normalnega članka, sam populizem in pretiravanje. Da o super duper vremenski napovedi ne govorim….
Pa že raje gledam ponovitev dobrega dokumentarca kot ponovitev Umri pokončno. POP je v moji programski semi čisto na koncu.[/quote]

In koga to briga? Njihov cilj ni, da boš ti zadovoljna, ampak da imajo najbolj gledane oddaje. In ker jim to uspeva, jim prav dol visi za nezadovoljneže, ki njihove TV sploh ne gledajo.

RTV je tudi R, ne samo TV, jaz pa radio veliko poslušam in oprostite, ni primerjave z nobeno komercialno postajo in bi mi bilo res žal, če bi tam karkoli ukinili.

Pa že raje gledam ponovitev dobrega dokumentarca kot ponovitev Umri pokončno. POP je v moji programski semi čisto na koncu.[/quote]

In koga to briga? Njihov cilj ni, da boš ti zadovoljna, ampak da imajo najbolj gledane oddaje. In ker jim to uspeva, jim prav dol visi za nezadovoljneže, ki njihove TV sploh ne gledajo.[/quote]

Točno ta komentar kaže stanje v naši družbi. Ni čudnega, da potem ta skrpucala uspevajo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close