Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika rožičeva kocka

rožičeva kocka

Živjo!

Iščem recept za rožičevo kocko, pa z iskalnikom nič ne najdem. Prosim za pomoč!

Najlepša hvala!

Jana

Jana, recept je že napisan in iskalnik ga najde! Samo nastavi ga za več kot 90 dni nazaj, npr. za 4 leta nazaj: in vpiši v iskalnik “rožičevo pecivo”, ali pa samo “rožičevo”.
Sigurno najde, samo uporablajti na znate………..

LP

Te recepte z rožičem imam zbrane jaz:

ROŽIČEVO PECIVO I
Testo:
4 jajca
1 jogurtov lonček sladkorja
1 jogurtov lonček olja
1 jogurtov lonček mleka
1 jogurtov lonček navadne bele moke
10 dag rožičeve moke
1 pecilni prašek
4 srednje velika jabolka

Preliv:
3 žlice mleka
4 žlice sladkorja
10 dag jedilne čokolade
5 dag margarine ali masla
POSTOPEK:
4 beljake posebej penasto zmešamo. 4 rumenjake in 1 jogurtov lonček sladkorja zmešamo in dodamo 1 jogurtov lonček olja, 1 jogurtov lonček mleka, 1 jogurtov lonček navadne bele moke, 10 dag rožičeve moke ter 1 pecilni prašek.

Maso zmešamo in vanjo naribamo 4 jabolka ter dodamo sneg iz beljakov. Vso maso zmešamo, zlijemo v malo pomaščen pekač ter pečemo v pečici pol ure na 180 do 200°C.

Ko je biskvit pečen, ga prelijemo s prelivom iz treh žlic mleka, 4 žlic sladkorja, 10 dag čokolade in 5 dag margarine ali masla.

ROŽIČEVO PECIVO II
1 jogutov lonček sladkorja
2 jajci
1/2 lončka olja
1 lonček rožičeve moke
1,5 lončka mleka
1 vanilijev sladkor
10 dkg kokosove moke
limonina lupinica
rum
2 lončka moke
1 pecilni prašek
Z električnim mešalcem zmešamo sladkor, jajca in olje, potem pa z leseno žlico primešamo vse ostale sestavine. Moko s pecilnim praškom prej seveda presejemo, da se ne naredijo grudice. Vlijemo v pekač s peki papirjem in pečemo pri 180 stopinjah približno 20 minut.

OPOMBA:to pecivo po tem receptu je zame malce presuho…
Za nas obvezno na koncu prelito s čokoladno glazuro

ROŽIČEV NARASTEK
4 jajca
1 jogurtov lonček sladkorja
1 jogurtov lonček olja
1 jogurtov lonček moke
1 jogurtov lonček rozin
1 jogurtov lonček rožičeve moke
1/2 jogurtovega lončka mleka
1 pecilni prašek
4 jabolka
4 rumenjake penasto umešamo z lončkom sladkorja, nato dodamo olje, moko, rožičevo moko, mleko in pecilni prašek. Na koncu dodamo naribana jabolka, rozine in sneg 4 beljakov.(narahlo umešamo). Pekač namažemo z margarino in pečemo 25 minut na 180°C. Ko je pecivo pečeno, ga prelijemo z 20 dag jedilne čokolade, 3 žlicami mleka in 1 žlico margarine. Ko se ohladi, narežemo na kocke.

ROŽIČEVE KOCKE

TESTO:
3 jajca
1 skodelica sladkorja
1 skodelica mleka
2 skodelici moke
1 skodelica rožičeve moke
5 žlic olja
5 žlic ruma
1 pecilni prašek
limonina skorjica

GLAZURA:
100 g jedilne čokolade
2 žlički masla
2 žlici zmletih neslanih arašidov
curek sladke smetane po potrebi (če bi bila glazura pregosta)
Penasto zmešajte rumenjake in sladkor, dodajte mleko, moko, v katero ste pred tem zmešali pecilni prašek, rožičevo moko, olje, rum in limonino skorjico. Na koncu dodajte sneg 3 beljakov. Maso narahlo zmešajte, vlijte v namaščen pekač in jo pecite na 200 stopinj pol ure. Ko je pecivo pečeno, ga premažite s čokoladno glazuro

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Oj hali, jutrčka:))

Sem nekaj časa nazaj pri enih jedla pecivo….neverjetno dobro mi je bilo. In sem potem prosila za recept. Pa je gospa dejala, da je delala po receptu za rožičevo pecivo, le namesto rožičeve moke je dala kokosovo. Meni je bilo krasno.

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Hali,

mene pa zanima, kakšna je to skodelica – pri zadnjem receptu se meri s skoedelicami. Kaj je v redu, če vzamem jogurtov lonček za mero??

Ja,jaz vzamem kar jogurtov lonček…

Speedy to bom pa naslednjič poskusila,da zamenjam rožičevo moko s kokosom,zna bit tudi dobro. Sem zadnej čase akr ne parkrat naredila tole rožičevo ali pa makovo pecivo.Če je po vrhu še čokolada,jo imajo otroci zelo radi 🙂

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Jaz rožičeve moke ne uporabljam. Sem jo pa pred nekaj časa pomotoma kupila. Potem pa sem kar po receptu, ki je na vrečki naredila to rožičevo pecivo, a nas ta okus ni ravno navdušil. Bom poskusila naredit s kokosovo moko, a kaj, ko spet vsi v hiši ne jedo kokosa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close