Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek rožice za na mansardno okno???

rožice za na mansardno okno???

rada bi polepšala naše novo stanovanje in na mansardna okna postavila lončnice. svetujte mi prosim, katere bi bile primerne;

– ne smejo biti previsoke (poševno-mansardno okno)
– izpostavljene bodo soncu
– fino bi bilo, da bi bile cvetoče

hvala in lep dan vsem.

jaz sem si jih na balkonsko “steno” narisala :)) vedno cvetijo :))))

joj, pawla, risala jih pa raje ne bom. smo ravno krepko plačali glajenje in pleskanje sten. je pa ideja za kasneje za otroško sobo (kakšen drug motiv seveda).

ne me žalit :)) take leeepe sem narisala 🙂 če mi poveš e-mail, ti pošljem eno sliko kjer se malo vidijo 🙂
pa ti povem, da so ful zažigalne – nikol ne ovenejo haha

samo če mene vprašaš, boš fuuul težko našla, nizko, cvetočo rožo, ki bi prenašala direktno sonce…risat bo treba :))))))

ne, sploh te nisem hotela žalit. ampak jaz nisem ravno talent za take umetnine!
jah, vem da bom težko našla kaj primernega – zato pa sprašujem za namig. hvala ti vseeno!

Hm, če sem čisto iskrena, bi na tvojem mestu uporabila kar umetne rožice. Pa sem zagovornik in ljubitelj pravih, vendar vedno ne gre.
V prejšnjem stanovanju smo namreč mi imeli samo senco in preden sem našla tistih nekaj rožic, ki rastejo tudi pod mizo, sem pač imela umetne.
Dobiti se da že tako dobre ponaredke (npr. praprot v Bauhausu), da so jih meni hoteli zalivati 😉

No, morda se bo pa vseeno našel kdo, ki pozna kakšno trpežno rastlinsko dušico, ki bi preživela sončno lego 😉

lp, t.

mogoče vijolice???? če bo pa sonce premočno, bomo pa roloje spustili, pa bo.

pa pa

Vijolice niso za na sonce. Jaz imam kar nekaj rastlinic, ki so poleti od 10h do 18h tudi na direktnem mansardnem soncu, samo, ne vem, kako se imenujejo. Niso pa cvetoče. Bom šla potem pogledat mal po netu, da ugotovim imena, pa ti jih napišem.

Mi imamo tudi mansardno okno in na njemu imamo postavljene vijolice. Sonce je ne tej strani praktično celo popoldne. Moram pa povedati, da cvetijo kot nore – le privaditi so se morale novim razmeram, pa je šlo.

hvala vsem, bom še malo povprašala v vrtnem centru.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close