Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem rosenje sprednjega stekla

rosenje sprednjega stekla

zdravo…imam avto star 10mesecev, toyota corolla verso. in nam je maja počilo sprednje steklo, steklo so na servisu zamenjali, od takrat (začetek julija), se nam zarosi steklo od vzunaj…na servisu so mi rekli da je to normalno in da je od klime, ker je vsmerjena na šipo…mene pa zanima ali ima še kdo podoben primer, kot mi, saj če bi se šipa zarosila vsaj 1x prej ne bi nič rekla, ampak ker se to dogaja po menjavi…mi je pa malo čudno..testirali smo tudi na drugih avtih..so imeli prav tako usmerjeno klimo pa se ni zgodilo nič…hvala že vnaprej in lep dan m

Če imaš vklopljeno klimo, in ventilacijo usmerjeno v šipo, je to normalni pojav. Vseeno pa poglej, če so ti vgradili originalno steklo, ali pa ponaredek.

to ni normalen pojav, da se steklo od zunaj rosi….
Men se to še ni zgodilo pa imam vedno avt. vklopljeno klimo… tudi pri avtomobilu brez klime se mi še to ni zgodilo.

Rošenje vetrobrana od zunaj je pogojeno tudi z vremenskimi pogoji. Dogaja se predvsem ob visoki stopnji vlage, takrat se lahko zarosi tudi, ko je vklopljeno samodejno ohlajanje kabine. Če je nastavitev pihanja samo v vetrobransko steklo, je to dokaj pogost pojav. A spet ne vsakdanji! Poskusite v teh dneh, podnevi je dokaj suho in se vam vetrobran ne bi smel rositi.

Popolnoma normalno pri dovolj toplemu vremenu z dovolj visoko zračno vlažnostjo in pihanjem obrnjenim v šipo. V bistvu je to le dokaz, da klima dela OK. Če moti, nastavi pihanje kam drugam.

New Report

Close