Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ropotanje po črevesju

Ropotanje po črevesju

Pozdravljene/i,
rabim nasvet oz. mnenje. Že več kot 1 mesec se prehranjujem večinoma presno. Z samim zdravjem nimam nobenih težav, mi pa zadnje čase zelo moteče ropota po črevesju. Ko kaj pojem ali pa tudi če nič ne pojem imam iste težave (to mi je skoraj jasno), ni pa mi jasno zakaj ropota takrat, ko imam polen želodec. To me predvsem moti v službi, na kakšnem sestanku, kjer so vsi tiho (razen nastopajočega) in po tem mi začne na glas ropotati, da to slišijo vsi. Kakšni bi bili preventivni ukrepi, da se tega znebim.

Če ima kakšna/i kakšen dober nasvet ali kje bi lahko o tem kaj prebrala se zahvaljujem in vas berem. Sama sem že iskala po netu pa ne najdem nič.

Lp

Na tešče popij 1dl zeljanice.

A potem se naj pa na sestanku userjem?
Tale tvoj nasvet mi je mimo, pa vseeno hvala.

Kaj pa če narediš klistir, da bo črevesje bolj prazno?

To ropotanje v črevesnem jeziku pomeni; prosim vsaj malo mesa, vsaj čisto majhen košček!

joj sorry, valjam se od smeha

Pred sestankom, seveda.

joj sorry, valjam se od smeha[/quote]

Jaz isto – sam smeh.

Probaj nekaj pojest, kruh, piškote, banane….. Če ne, pa takrat ko začne ropotat, začni kašljat.
Ali pa grdo gledat soseda – kao da se to njemu dogaja, ha ha.

Čisto enostavno, telo ti signalizira, da mu taka prehrana ne ustreza najbolje. Presna hrana je daleč najbolj obremenjujoča za prebavila …
Ali ti sploh ne ustreza ali pač počasneje prehajaj na presno. In še nekaj, na zdravju se bo pokazalo, če telesu presna hrana ne paše najbolje, šele čez mesece, leto dni ali več.

Žrebičkov tatarski biftek lepo uredi prebavo.

Ja in? Kwa si povedala? Da naj jemo travo in pijemo vodo? Da bomo živeli 100 let???

KDO SI TO ŽELI???

Ja in? Kwa si povedala? Da naj jemo travo in pijemo vodo? Da bomo živeli 100 let???

KDO SI TO ŽELI???[/quote]

Si ti rahlo narobe razumela poanto napisanega?

Dejstvo je, da zdravo prehranjevanje dostikrat pomeni napenjanje, vetrove in take težave, kot jih imaš ti. Sveže sadje in zelenjava pač tako gresta skozi prebavo, tu ni kaj. Težko je kaj svetovati, razen mogoče da poskusi hrano uvrstiti v skupine. Poskusi ugotoviti, katera hrana ti povzroča največ težav, in to omeji ali izključi iz prehrane.

Pri prehodu na presno prehrano velja upoštevati pravilo mono obrokov. Torej ne jej hkrati več vrst sadja, zelenjava pa ni tako zahtevna in prenese več vrst hkrati.
Pomembno je tudi, če si ortodoksna presnojedka, ali pa toleriraš, recimo jogurte in kruh.

Počasi boš ugotovila, katera hrana ti povzroča težave. Je pa res, da v knjigi “Proč s kuhinjskim loncem” avtor trdi, da nobeno sadje ne sme povzročati težav. Če jih, potem je nekaj narobe z želodcem.

Aja pozabila sem še dodati nasvet – dobro prežveči, pa res dobro vso hrano v ustih, naj se že tam opravi velik del prebave. Pa mono obroki kot je že ena svetovala..

Drugače pa kapo dol za vztrajnost in disciplino 😉

Hvala vsem!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close