Najdi forum

Romunija

Je kdo bil v hotelu Riviera Beach v Romuniji (Mamaia)?Je v redu hotel (sprašujem zaradi otrok)?
Kakšne pomembne informacije tudi na splošno o Romuniji.Kakšno vreme lahko pričakujem začetek septembra?
LP
King

Zdravo… mi smo bili z kombijem tam dve leti nazaj in ko smo si še isto noč hoteli premisliti, ker nam nekako ni ugajala atmosfera, smo zarili globoko v pesek in nazadnje preživeli noč na peščeni plaži v Mamai. Hoteli so videti kar precej luksuzni, cene so temu primerne; Mamaia nima nič skupnega z ostalo Romunijo. Bolj se splača proti bolgarski meji, ker je podobna kvaliteta vode in plaž, vendar manj turistično. Vsaj takrat je bilo. Ob Črnem morju se sicer splača zaviti v delto Donave, ki pa ni v celoti odprta turistom zaradi varstva živali. Tam so nekdanji veljaki povzročali ogromno škodo s pretiranim lovom in nekatere vrste pripeljali na rob izumrtja. Za prevoze po delti se da zmeniti v Tulcei.
Država je precej velika in zanimiva, precej imajo slabih cest a na srečo še imajo ohranjene kake stare običaje, recimo, po severnih delih države je krajina bolj hribovita in razgibana,ljudje na tradicionalen način sušijo seno, živali se pasejo, prevažajo se s konji. Otrokom bi bila verjetno Romunija všeč.
V Mamaiji je pač drugače, tam je koncept množičnega turizma, bari nepretrgano nabijajo tudi ponoči, mogoče je septembra kaj mirneje.
Bencin je bil v RO kar poceni, hrana tudi in pijača, ljudje so bili OK. Precej je prostitucije, greš v nek navaden bar na večerjo in potem pa čez nekaj časa ugotoviš, kje si…
Veliko lepih odkritij želim… la revedere.

Meni je pa oseba iz Intelekte odsvetovala Djerbo in toplo priporočala Romunijo…..ko pa sem tole prebrala, pa več ne vem, kako naj se odločim??!!

Eh… pa saj ni tako hudo. Če te zanima Romunija in njena prava podoba, potem se ne splača iti v Mamaio, ker je drugod po državi precej zanimivih in lepih krajev, narava je pestra, krajina razgibana, odvisno kje si.Idi v RO, samo Mama mie se izogni, razen če ti tovrstni turizem paše.
Mi smo bili najprej ob ukrajinsko-madžarski meji in smo naleteli na zelo zanimivo pokopališče, v isti vasi so stare ženske tkale preproge iz ovčje volne in bile zelo prijazne. Karpatsko gorovje pa je tudi precej zanimivo in krajina ob delti, spet nek drugačen svet, nenavadnih vrhov in v daljavi vidiš konje, pa ovce… ja ovc smo videli precej, pa divjih psov, ki so ponoči skakali pred avto, ko smo zapeljali v kako temno naselje. Tako da je kaj za videti, od lepih do grdih stvari.

Hvala za nasvet………mjavmjav:))

mi smo krožili prejšnje poletje z avtom po romuniji. spali smo v kampih, ki sicer niso kot na zahodu, ampak smo pa bili v stiku z domačini in nam podobnimi turisti. na mamaji smo bili 5 dni in ni nič posebnega, za povrh vsega je bilo ogromno morske solate. ampak ogromno je res ogromno, z besedo se to težko opiše. ali je bil to slučaj ali je vedno pa ne vem. ljudje so bili prijazni in hrana je odlična in še poceni povrhu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close