Rok trajanja
Jaz sem imela enga enkrat tri leta, zelo dober in drag parfum je bil zato sem ga šparala za posebne priložnosti, a se mi je žal pokvaril. Tak čuden vonj je dobil in tudi ko sem se našpricala me je na tistem delu koža srbela in morala sem ga vržti v smeti.
Povohaj ga in videla boš, če ima drugačen vonj pa bolj gost postane in barvo spremeni. Po moje je šest let kar preveč za parfum.
Lp,KlaRa
Živjo,
mislim, da je zelo različno in odvisno od parfuma. Npr. od CK-ja naj bi imeli kar notorično kratek (okrog 1 leta) rok trajanja po odprtju in priporočajo hranjenje v hladilniku (res fino pozimi, da se z nečim mrzlim špricaš). Sem pa tudi že npr. v Muellerju kupila Bvlgari femme, ki je dišal čisto drugače kot moja prva steklenička (in tester), in je bil evidentno pokvarjen, tako, da zadaj vedno gledam leto uvoza na deklaraciji ipd.
LP
Zdaj je en nov zakon, ki predpisuje, da morajo imeti vsi kozmetični izdelki na embalaži en majhen dvojni krogec (ki naj bi predstavljal npr, kremo) in številko, ki pomeni, koliko časa po odprtju proizvoda je proizvod še varen za uporabo. Ampak praktično je dlje. Za parfume ne vem, če piše (ali je to samo za kreme in makeup). Uradno mislim, da je leta, ampak jaz ga tudi uporabljam 6 let in je ok.
Forum je zaprt za komentiranje.