Najdi forum

Rojstni dan

Vsako leto se nas zbere okrog 15 ljudi za moj rojstni dan. in vsako leto pripravim razne narezke (klobasa, pršut, sir….) pa kako solato. Letos bi rada pripravila kaj drugega., nekaj takega kar lahko pripravim v naprej, da ne rabim zadnji dan vse delat. Prosim za pomoč

Sicer je bilo govora o tem že ogromno,poskusi uporabit iskalnik… Ker pa jaz ze drugi vikend pripravljam praznovanja,sem čisto “sveža”.Ti bom natrosila par idej,jaz se še odločam kaj od tega bo pristalo na mizi:
pitulice (klasične in s šunko),polnjena francoska štruca (s skuto in zelišči),čebulni kruh,kruh malcer drugače-sonce,kifeljčki polnjeni s šunko in sirom ali samo posuti s sezamom in makom, majhne pizze (pizzo nadevaš kot običajno,potem jo zviješ in narežeš na kolesca,daš na pekač in spečeš),riževa solata s koruzo je pri nas že skoraj obvezna.Aja pa ponavadi spečem doma tudi kruh,tako da je tudi narezek nekaj posebnega.

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

hali hvala za nasvete, zanima me tele majhne pizze. Na kako debela kolesca narezes pizzo?

mene pa zanima kako narediš kifeljčke s šunko ali sirom, pa riževo solato s koruzo.

hvala,
loti

Pozdrav punce!

Za loti:

kifeljčke delam po receptu,ki ga je napisala babi,testo,nadevam jih pa ali s skuto,tako kot je v receptu ali s šunko,sirom,ali pa samo posujem po vrhu malo sezama ali maka
Takole je napisala babi:

Testo:
1 kg presejane moke
1/4 l olja
(srbsko je to zejtin – ce bos kje zasledila,bos vedela;jaz previc nisem imela pojma o cem je govora)
1/4 l mleka ( lahko pa 1/2 l mleka brez jajck)
2 jajcki
kvas( kot za dober rahel kruh- ni omenjeno koliko)
sol ( v receptu ga ni,mislim pa ,da sem ga jaz malenkost dala)

Nadev:
150 g margarine ali masla
250 do 300g skute(bolj suhe ali cez noc odcejene)
1 jajcek

Postopek za nadev:
Najprej penasto umesamo mascobo,dodamo jajcek in skuto.Vse lepo zmesamo. Tudi tu ni v receptu soli.Verjetno je skuta -sir v Srbiji ze soljen.Jaz sem jo malo dala,ne pretiravala.
Nadev das v skledico in z nozem nakazi cetrtine;vsaka cetrtina mora zadostovati za tri plosce,oziroma za 24 kifelckov,ce delas iz 1 kg moke.

Postopek za testo:
Umesimo kvaseno testo in ga pustimo vzhajati kot obicajno.
Ga pregnetemo in razdelimo na 12 delov. Vsak del razvaljamo v okroglo
plosco(premer 30 do 32 cm).Razrezemo na osmine in dobimo 8 trikotnikov.
Na vsak trikotnik damo ob stranico(ki je tvorila obod) zlicko nadeva in zavijemo priti sticiscu vseh stranic,k spicki.Oba konca malo zapognemo v obliko kifelcka. Premazemo z rastepenim rumenjakom in specemo pri 200
stopinjah.

Jaz sem jih takrat naredila res 96.Bilo je vroce in pecivo je sproti vzhajalo.

RIŽEVA SOLATA:
riž skuham v slani vodi,ga ohladim,nato začinim z oljem in kisom,ali narežem kisle kumarice na majhne koščke,dodam koruzo,lahko tudi tuno,na majhne kocke narezan sir.Kar imaš v hladilniku…Če imaš feta sir je dober tudi ta…

Za Nino:

Tukaj je recept za mini pizze,piše da nerežeš za prst debela kolesca…

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close